Риба - один із самих важливих і потрібних продуктів на нашому столі. Вона надзвичайно корисна, а до того ж ще і легко засвоюється організмом. Минтай - один з найбільш поширених і доступних видів морської риби. Як приготувати минтай в сметані, ми вам зараз розповімо.
Тушкований минтай в сметані - рецепт
Інгредієнти: філе минтая - 600 г; сметана - 400 мл; ріпчаста цибуля - 300 г; олія соняшникова - 10 мл; сіль, перець, зелень. Приготування Філе минтая нарізаємо невеликими шматочками, цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім викладаємо на цибулю філе минтая і обсмажуємо хвилини по 3 з кожної сторони. Після цього вливаємо в сковороду сметану, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. На повільному вогні тушкуємо минтай в сметані на сковороді хвилин 20. Притрушиваем блюдо подрібненою зеленню відразу ставимо на стіл.
Минтай в сметані в духовці
Інгредієнти: філе минтая - 700 г; оливкова олія - 30 мл; цибуля ріпчаста великий - 2 шт.; сметана - 200 г; сіль, перець, базилік. Приготування Філе минтая нарізаємо порційними шматками, притрушиваем сіллю, перцем, приправляємо базиліком і скроплюємо оливковою олією. Форму для випічки також змащуємо оливковою олією і викладаємо шматочки філе. Цибулю ріжемо півкільцями і посипаємо їм рибу. Заливаємо все це зверху сметаною. При 180°С запікаємо минтай в духовці зі сметаною близько 25 хвилин. А щоб верхній сметанний шар не підгорів, форму краще прикрити фольгою, а хвилин за 5-10 до готовності фольгу потрібно зняти.
Минтай в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: минтай свіжоморожений - 3 шт.; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; сметана - 150 г; сіль, спеції; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Тушки минтая попередньо розморожуємо. А щоб рибка вийшла соковитою, розморожувати потрібно поступово - тобто з морозилки краще перемістити її в холодильник і залишити до повного розморожування. Далі рибу чистимо, видаляємо плавники і добре промиваємо. Мультиварку включаємо в режимі «Випічка» або «Смаження», якщо такий є. Потрібний нам час - 40 хвилин. Наливаємо в чашу рослинне масло, додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Поки овочі трохи підрум'яняться, займемося рибою - ріжемо її крупними шматочками, солимо, перчимо та посипаємо спеціями. В процесі обсмажування овочів кришку мультиварки закривати не потрібно, а самі овочі потрібно пару раз перемішати і підсолити. Коли на дисплеї висвітиться 25 хвилин до закінчення програми, укладаємо в каструлю підготовлені шматочки минтая в 1 шар. Заливаємо їх сметаною. Мультиварку закриваємо і в режимі «Випічка» готуємо до закінчення програми, тобто до звукового сигналу.
Рецепт минтая в сметані
Інгредієнти: минтай - 500 г; майонез - 50 г; сметана - 50 г; цибуля - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; рослинна олія - 50 мл; сіль, спеції для риби. Приготування Тушки минтая нарізаємо порційними шматочками, посипаємо спеціями, сіллю і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо рибку до золотистої скоринки на олії. На іншій сковороді смажимо цибулю, нарізану кубиками. Змішуємо сметану з майонезом, вливаємо 50 мл води, сіль і спеції додаємо за смаком. На цибулю зверху викладаємо обсмажені шматочки риби, заливаємо все це соусом і на невеликому вогні тушкуємо минтай зі сметаною і майонезом близько 20 хвилин.
Рецепт приготування минтая в сметані з картоплею
Інгредієнти: минтай великий - 1 шт.; картопля - 700 г; сметана - 100 мл; цибуля - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Рибу чистимо, плавники зрізаємо і нарізаємо тушку на порційні шматочки. Цибулю шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі, потім сюди ж на сковороду викладаємо шматочки риби. Разом обсмажуємо хвилини 2. Очищену картоплю нарізаємо кружальцями і відправляємо в сковороду з рибою і цибулею. Вливаємо зверху сметану, близько 50 мл води, підсолюємо за смаком і під закритою кришкою на невеликому вогні тушкуємо близько 30 хвилин. Перед подачею до столу прикрашаємо рибу з картоплею зеленню.