Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Філе минтая в духовці

Філе минтая в духовці

22-03-2015, 10:35
1 229
Філе минтая в духовці
Філе минтая, як і будь-якої іншої риби, - це джерело користі для молодого, і не тільки, організму. Помірно жирна філе минтая містить в собі велику кількість вітамінів, мікроелементів, так необхідних нашому організму.
Готувати минтая досить просто, так як недороге і ніжне м'ясо відмінно поєднується з більшістю соусів і маринадів. Звичайно, найбільш корисним є рибне філе, приготоване з мінімумом жиру, тому минтай, запечений в духовці - це не тільки смачне, але і дуже дієтичне блюдо. Саме тому, філе минтая, запечене в духовці, а точніше рецепти його приготування і є темою даної статті.

Філе минтая, запечене у фользі


Готувати філе минтая у фользі найбільш просто, адже зіпсувати таку рибу фактично неможливо. А ось доповнити і збагатити смаком і ароматом під силу кожній господині, так як покрита фольгою риба готується у власному, змішаному з маринадом, соку.
Інгредієнти:

  • філе минтая - 500 шт.;

  • томати черрі - 5 штук;

  • кабачок - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Томати черрі ріжемо на половинки, кабачки ріжемо кільцями. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, нарізану кільцями цибулю, роздавлений часник, сіль і перець. Залишаємо філе минтая під отриманим маринадом на 20-30 хвилин.
    На деко кладемо подвійний аркуш фольги, на середину якого викладаємо шар кабачка, шар томату, маринованого минтая і пару кружечків лимона зверху. Загортаємо фольгу конвертом і ставимо страву в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.

    Філе минтая, запечене під скоринкою з сухарів


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 600 г;

  • петрушка - 1/4 пучка;

  • шніт-цибулю - 1/4 пучка;

  • кервель - 1/4 пучка;

  • часник - 4 зубчики;

  • лимонна цедра (терта) - 1 ст. ложка;

  • хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст. + 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Вимиту й очищену від кісток філе минтая змащуємо оливковою олією і приправляємо сіллю і перцем. З допомогою великого ножа нарізаємо всю наявну зелень разом, щоб з'єднати її, але не перетворити в пасту. Додаємо до неї сухарі, гарненько змішуємо все, при потребі підливаємо трохи олії. Підсумкова консистенція суміші не повинна бути кашоподібної, але в той же час повинна щільно покривати шкірку риби.
    Тепер на сковороду наливаємо 2 ст. ложки оливкової олії. Поки вона гріється на порційні шматки філе з боку шкіри наносимо суміш хлібних крихт і зелені, кладемо рибу цією стороною на сковороду і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки. Обсмажені шматочки філе ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і тримаємо близько 5-6 хвилин, до повної готовності.
    Запечену таким чином рибу відмінно подавати з гарніром у вигляді рататуя з цукіні, перців і помідорів.

    Філе минтая, запечене з овочами, під вершковим соусом


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 400 г;

  • картопля - 400 г;

  • червоний болгарський перець - 150 г;

  • шпинат - 200 г;

  • сметана - 250 г;

  • будь-м'який сир - 200 г;

  • тертий «Пармезан» - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю ріжемо кубиками і відварюємо в підсоленій воді.
    Філе минтая в духовці
    Червоний болгарський перець смалимо над вогнем до чорної шкірки, очищаємо від обпаленої шкіри, насіння і перетинок, нарізаємо соломкою. Свіжий молодий шпинат кидаємо в окріп на 2-3 хвилини, дістаємо, обдаємо холодною водою.
    У сотейнику розтоплюємо м'який сир, додаємо до нього сметану, вершки або крем-фреш, засипаємо тертий «Пармезан» і прибираємо з вогню.
    Дно жаростійкої посуду промазуємо оливковою олією, закладаємо шарами картоплю, нарізану великими шматками рибу, перець, шпинат, заливаємо блюдо соусом і ставимо запікатися в режимі гриль. Приготування філе минтая займе 12-15 хвилин, після чого страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
    Смажений минтай
    Смажений минтай
    З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Минтай в сметані
    Минтай в сметані
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
    Філе минтая в мультиварці
    Філе минтая в мультиварці
    Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви