Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажений минтай

Смажений минтай

22-03-2015, 08:19
559
Смажений минтай
Минтай - недорога і доступна всім риба, з якої можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. Вони чудово прикрасять ваш стіл, викличуть захоплення у гостей, а також наповнять організм цінними вітамінами, в тому числі фосфором. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів приготування смаженого минтая, якого можна подати на стіл практично з будь-яким гарніром.

Минтай, смажений в сметані


Інгредієнти:

  • минтай свіжоморожений - 1 кг;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • морква -3 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цибулина - 3 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибку розморожуємо, гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. В цей же час чистимо моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю шаткуємо півкільцями. Борошно просіваємо через сито з сіллю і перчиком і обвалюємо кожен шматочок. Сковорідку ставимо на сильний вогонь, вливаємо рослинне масло й обсмажуємо рибу до золотистої скоринки з двох сторін. Потім перекладаємо шматочки минтая в гусятницю, засипаємо овочами і заливаємо сумішшю з сметани і домашнього майонезу . Після цього накриваємо посуд кришкою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння й тушкуємо 30 хвилин. Готову страву подаємо з відварною картоплею або рисом.

    Смажений минтай в мультиварці


    Інгредієнти:

  • минтай - 700 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибу миємо, обробляємо і ріжемо на середні шматочки. Потім солимо за смаком і обвалюємо в просіяної борошні. Після цього кладемо шматочки минтая в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла і готуємо 30-40 хвилин, вибравши на приладі режим «Випічка». Приблизно через 15-20 хвилин перевіряємо готовність рибки і перевертаємо її обережно на іншу сторону.

    Смажений минтай з цибулею


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 05 шт.;

  • сухарі панірувальні;

  • борошно.


  • Приготування
    Для приготування цієї страви нам з вами знадобитися готове філе минтая. Отже, розрізаємо вздовж навпіл і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Далі в центр одного шматочка вкладаємо колечко цибулі, накриваємо другим шматочком і надаємо філе форму овалу. Після цього паніруємо рибу в борошні, потім у збите яйце і обвалюємо гарненько в панірувальних сухарях. Тепер ставимо на плиту сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо і обсмажуємо шматочки минтая до готовності з усіх боків. Потім перекладаємо страву на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл з будь-яким гарніром за смаком. Ось і все, не пройшло і 20 хвилин, а минтай смажена в сухарях вже готовий!

    Смажений минтай в клярі


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • горілка - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе, якщо воно було заморожено, заздалегідь розморожуємо. Цим часом розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, додаємо трохи борошна і вливаємо рослинне масло. Солимо, перчимо суміш за смаком і добре перемішуємо. Потім додаємо ложечку горілки і знову перемішуємо. Філе минтая промиваємо,
    Смажений минтай
    обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі акуратні шматочки. Кожен скибочку підсолюємо і приправляємо спеціями за смаком.
    Далі викладаємо нарізане філе в миску з приготованим кляром і ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися їм. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і добре нагріваємо його. Тепер викладаємо рибне філе минтая і обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої апетитною скоринки. Подаємо готову рибку з будь-яким смачним гарніром на ваш смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під сиром в духовці
    Риба під сиром в духовці
    Ніжна і соковита запечена рибка під розплавленої «шапочкою» з сиру. Що може бути смачніше, і одночасно, простіше? Давайте з вами розберемо деякі
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Минтай в сметані
    Минтай в сметані
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
    Філе минтая в мультиварці
    Філе минтая в мультиварці
    Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви