Смажений минтай
Минтай - недорога і доступна всім риба, з якої можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. Вони чудово прикрасять ваш стіл, викличуть захоплення у гостей, а також наповнять організм цінними вітамінами, в тому числі фосфором. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів приготування смаженого минтая, якого можна подати на стіл практично з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
минтай свіжоморожений - 1 кг;
майонез - 3 ст. ложки;
морква -3 шт.;
сметана - 3 ст. ложки;
цибулина - 3 шт.;
мука - 4 ст. ложки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Рибку розморожуємо, гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. В цей же час чистимо моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю шаткуємо півкільцями. Борошно просіваємо через сито з сіллю і перчиком і обвалюємо кожен шматочок. Сковорідку ставимо на сильний вогонь, вливаємо рослинне масло й обсмажуємо рибу до золотистої скоринки з двох сторін. Потім перекладаємо шматочки минтая в гусятницю, засипаємо овочами і заливаємо сумішшю з сметани і домашнього майонезу . Після цього накриваємо посуд кришкою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння й тушкуємо 30 хвилин. Готову страву подаємо з відварною картоплею або рисом.
Інгредієнти:
минтай - 700 г;
борошно - 2 ст. ложки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Рибу миємо, обробляємо і ріжемо на середні шматочки. Потім солимо за смаком і обвалюємо в просіяної борошні. Після цього кладемо шматочки минтая в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла і готуємо 30-40 хвилин, вибравши на приладі режим «Випічка». Приблизно через 15-20 хвилин перевіряємо готовність рибки і перевертаємо її обережно на іншу сторону.
Інгредієнти:
філе минтая - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 05 шт.;
сухарі панірувальні;
борошно.
Приготування
Для приготування цієї страви нам з вами знадобитися готове філе минтая. Отже, розрізаємо вздовж навпіл і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Далі в центр одного шматочка вкладаємо колечко цибулі, накриваємо другим шматочком і надаємо філе форму овалу. Після цього паніруємо рибу в борошні, потім у збите яйце і обвалюємо гарненько в панірувальних сухарях. Тепер ставимо на плиту сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо і обсмажуємо шматочки минтая до готовності з усіх боків. Потім перекладаємо страву на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл з будь-яким гарніром за смаком. Ось і все, не пройшло і 20 хвилин, а минтай смажена в сухарях вже готовий!
Інгредієнти:
філе минтая - 300 г;
яйце - 3 шт.;
горілка - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Філе, якщо воно було заморожено, заздалегідь розморожуємо. Цим часом розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, додаємо трохи борошна і вливаємо рослинне масло. Солимо, перчимо суміш за смаком і добре перемішуємо. Потім додаємо ложечку горілки і знову перемішуємо. Філе минтая промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі акуратні шматочки. Кожен скибочку підсолюємо і приправляємо спеціями за смаком.
Далі викладаємо нарізане філе в миску з приготованим кляром і ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися їм. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і добре нагріваємо його. Тепер викладаємо рибне філе минтая і обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої апетитною скоринки. Подаємо готову рибку з будь-яким смачним гарніром на ваш смак.
Минтай, смажений в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Рибку розморожуємо, гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. В цей же час чистимо моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю шаткуємо півкільцями. Борошно просіваємо через сито з сіллю і перчиком і обвалюємо кожен шматочок. Сковорідку ставимо на сильний вогонь, вливаємо рослинне масло й обсмажуємо рибу до золотистої скоринки з двох сторін. Потім перекладаємо шматочки минтая в гусятницю, засипаємо овочами і заливаємо сумішшю з сметани і домашнього майонезу . Після цього накриваємо посуд кришкою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння й тушкуємо 30 хвилин. Готову страву подаємо з відварною картоплею або рисом.
Смажений минтай в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо, обробляємо і ріжемо на середні шматочки. Потім солимо за смаком і обвалюємо в просіяної борошні. Після цього кладемо шматочки минтая в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла і готуємо 30-40 хвилин, вибравши на приладі режим «Випічка». Приблизно через 15-20 хвилин перевіряємо готовність рибки і перевертаємо її обережно на іншу сторону.
Смажений минтай з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї страви нам з вами знадобитися готове філе минтая. Отже, розрізаємо вздовж навпіл і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Далі в центр одного шматочка вкладаємо колечко цибулі, накриваємо другим шматочком і надаємо філе форму овалу. Після цього паніруємо рибу в борошні, потім у збите яйце і обвалюємо гарненько в панірувальних сухарях. Тепер ставимо на плиту сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо і обсмажуємо шматочки минтая до готовності з усіх боків. Потім перекладаємо страву на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл з будь-яким гарніром за смаком. Ось і все, не пройшло і 20 хвилин, а минтай смажена в сухарях вже готовий!
Смажений минтай в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Філе, якщо воно було заморожено, заздалегідь розморожуємо. Цим часом розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, додаємо трохи борошна і вливаємо рослинне масло. Солимо, перчимо суміш за смаком і добре перемішуємо. Потім додаємо ложечку горілки і знову перемішуємо. Філе минтая промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі акуратні шматочки. Кожен скибочку підсолюємо і приправляємо спеціями за смаком.
Далі викладаємо нарізане філе в миску з приготованим кляром і ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися їм. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і добре нагріваємо його. Тепер викладаємо рибне філе минтая і обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої апетитною скоринки. Подаємо готову рибку з будь-яким смачним гарніром на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під сиром в духовці
Ніжна і соковита запечена рибка під розплавленої «шапочкою» з сиру. Що може бути смачніше, і одночасно, простіше? Давайте з вами розберемо деякі
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
Філе минтая в мультиварці
Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви