Риба під сиром в духовці
Ніжна і соковита запечена рибка під розплавленої «шапочкою» з сиру. Що може бути смачніше, і одночасно, простіше? І зовсім не обов'язково купувати елітні сорти риби - підійдуть не тільки сьомга і судак, але і тричі перемороженний хек або минтай легко «реанімувати» з допомогою шматочка сиру і скибочки лимона. При бажанні можна спорудити і більш складну рибну запіканку , з додаванням помідорів та інших овочів.
Інгредієнти:
філе тіляпії - 500 г;
сир твердий - 50г;
сметана - 2 ст. ложки;
лимон - 1/4 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Розморожене філе тіляпії посипаємо з двох сторін сіллю і перцем і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Збризкуємо трохи лимонним соком і посипаємо цедрою. Промазуємо рибку сметаною і накриваємо «шубою» з тертого сиру. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. А на гарнір подаємо рис, картопляне пюре або овочевий салат.
Інгредієнти:
філе минтая - 1 кг;
яйця - 5 шт.;
помідори - 3 шт.;
сир твердий - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
борошно - 2 ст. ложок;
майонез - 100 г;
олія - для смаження;
кріп, петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Даємо рибного філе повністю відтанути і гарненько витираємо його паперовими рушниками. Нарізаємо великими порційними шматочками, трохи солимо, скроплюємо лимонним соком і даємо постояти хвилин 10. Потім обвалюємо минтай у борошні й обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці до легкої золотавості.
Підготуємо інші компоненти нашої рибної запіканки. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями. Дрібно рубаємо зелень. Сир натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в миску, трохи разбалтиваем виделкою. Додаємо майонез, зелень. Солимо, перчимо і добре все перемішуємо.
Глибоку форму змащуємо маслом і рівномірно викладаємо на дно спочатку кружальця цибулі, потім рибу. Заливаємо все яєчною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Зверху в художньому безладі викладаємо помідори. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо туди нашу запіканку. Вже через 20 хвилин минтай під сирно-яєчної «шубою» з помідорами буде готовий. Ця запіканка однаково хороша як холодної, так і гарячої. Перед подачею її можна додатково прикрасити скибочками лимона і гілочками зелені.
Риба, запечена з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розморожене філе тіляпії посипаємо з двох сторін сіллю і перцем і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Збризкуємо трохи лимонним соком і посипаємо цедрою. Промазуємо рибку сметаною і накриваємо «шубою» з тертого сиру. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. А на гарнір подаємо рис, картопляне пюре або овочевий салат.
Риба з помідорами під сиром
Інгредієнти:
Приготування
Даємо рибного філе повністю відтанути і гарненько витираємо його паперовими рушниками. Нарізаємо великими порційними шматочками, трохи солимо, скроплюємо лимонним соком і даємо постояти хвилин 10. Потім обвалюємо минтай у борошні й обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці до легкої золотавості.
Підготуємо інші компоненти нашої рибної запіканки. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями. Дрібно рубаємо зелень. Сир натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в миску, трохи разбалтиваем виделкою. Додаємо майонез, зелень. Солимо, перчимо і добре все перемішуємо.
Глибоку форму змащуємо маслом і рівномірно викладаємо на дно спочатку кружальця цибулі, потім рибу. Заливаємо все яєчною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Зверху в художньому безладі викладаємо помідори. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо туди нашу запіканку. Вже через 20 хвилин минтай під сирно-яєчної «шубою» з помідорами буде готовий. Ця запіканка однаково хороша як холодної, так і гарячої. Перед подачею її можна додатково прикрасити скибочками лимона і гілочками зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в вершках в духовці
Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика