Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба під сиром в духовці

Риба під сиром в духовці

22-03-2015, 09:28
11 926
Риба під сиром в духовці
Ніжна і соковита запечена рибка під розплавленої «шапочкою» з сиру. Що може бути смачніше, і одночасно, простіше? І зовсім не обов'язково купувати елітні сорти риби - підійдуть не тільки сьомга і судак, але і тричі перемороженний хек або минтай легко «реанімувати» з допомогою шматочка сиру і скибочки лимона. При бажанні можна спорудити і більш складну рибну запіканку , з додаванням помідорів та інших овочів.

Риба, запечена з сиром в духовці


Інгредієнти:

  • філе тіляпії - 500 г;

  • сир твердий - 50г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1/4 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Розморожене філе тіляпії посипаємо з двох сторін сіллю і перцем і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Збризкуємо трохи лимонним соком і посипаємо цедрою. Промазуємо рибку сметаною і накриваємо «шубою» з тертого сиру. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. А на гарнір подаємо рис, картопляне пюре або овочевий салат.

    Риба з помідорами під сиром


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 1 кг;

  • яйця - 5 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • сир твердий - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложок;

  • майонез - 100 г;

  • олія - для смаження;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Даємо рибного філе повністю відтанути і гарненько витираємо його паперовими рушниками. Нарізаємо великими порційними шматочками, трохи солимо, скроплюємо лимонним соком і даємо постояти хвилин 10. Потім обвалюємо минтай у борошні й обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці до легкої золотавості.
    Підготуємо інші компоненти нашої рибної запіканки. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями. Дрібно рубаємо зелень. Сир натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в миску, трохи разбалтиваем виделкою. Додаємо майонез, зелень. Солимо, перчимо і добре все перемішуємо.
    Риба під сиром в духовці

    Глибоку форму змащуємо маслом і рівномірно викладаємо на дно спочатку кружальця цибулі, потім рибу. Заливаємо все яєчною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Зверху в художньому безладі викладаємо помідори. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо туди нашу запіканку. Вже через 20 хвилин минтай під сирно-яєчної «шубою» з помідорами буде готовий. Ця запіканка однаково хороша як холодної, так і гарячої. Перед подачею її можна додатково прикрасити скибочками лимона і гілочками зелені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в вершках в духовці
    Риба в вершках в духовці
    Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Сьомга, запечена під сиром
    Сьомга, запечена під сиром
    Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика