Сазан, запечений в духовці
Сазан - це досить велика річкова риба. У ній практично немає кісток, а наявні кістки дуже великі, тому їх легко прибрати. Таку рибу можна варити, смажити, тушкувати тощо Ми сьогодні хочемо розповісти вам, як смачно запекти сазана і здивувати всіх вашими кулінарними знаннями.
Інгредієнти:
сазан - 2 кг;
цибулина - 2 шт.;
зелень селери - 1 пучок;
лимон - 05 шт.;
спеції.
Для соусу:
сметана - 120 мл;
спеції.
Приготування
Сазана чистимо і акуратно піднімаємо черевце, так щоб не пошкодити жовчний міхур. Потім виймаємо серединку, видаляємо зябра з голови і ретельно промиваємо рибу. Тепер давайте приготуємо сметанний соус : змішуємо спеції зі сметаною і додаємо лимонний сік. Гарненько промазуємо сазана приготованою сумішшю і відставляємо хвилин на 30 в бік для просочення. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень селери промиваємо і трохи просушуємо.
Розкачуємо на столі аркуш фольги, кладемо на нього рибу спиною вниз і обкладаємо навколо зеленню селери і ріпчастою цибулею, а також заповнюємо ними черевце. Потім підверніть краї фольги, притиснувши їх до риби, а зверху накриваємо іншим листом і підверніть зайве під низ. Після цього деко з сазаном відправляємо в розігріту духовку і засікаємо приблизно одну годину.
Через зазначений час, духовку вимикаємо, але не виймаємо рибу, а залишаємо ще на 30 хвилин доходити в печі, не відкриваючи дверцята. Далі акуратно розгортаємо фольгу, видаляємо цибулю з зеленню і подаємо страву на стіл. Ось і все, сазан, запечений у фользі, готовий!
Інгредієнти:
сазан - 05 шт.;
картопля - 4 шт.;
цибулина - 1 шт.;
майонез - за смаком;
перець болгарський - 1 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у воді. Рибу промиваємо, обсушуємо і розбираємо: прибираємо акуратно нутрощі і луску. Далі вздовж тіла з двох сторін робимо надрізи, підсолюємо і перчимо сазана за смаком.
Болгарський перчик обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо і шаткуємо скибочками. Деко змащуємо соняшниковим маслом і викладаємо на нього шар картоплі з цибулею і перцем. Зверху кладемо рибу, промазуємо все майонезом, присипаємо за бажанням пряними травами, закриваємо зверху фольгою і відправляємо на 40 хвилин у духовку. Після закінчення часу, акуратно знімаємо фольгу і ставимо рибу знову в духовку, щоб страва гарненько підрум'янилося.
Інгредієнти:
сазан - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Отже, рибу очищаємо від луски, зрізаємо плавники, відрізаємо голову, потрошимо нутрощі і гарненько промиваємо. Потім, деко застеляємо фольгою, викладаємо рибу, підсолюємо і перчимо її за смаком. Далі поливаємо сазана лимонним соком і змащуємо оливковою маслом.
Тепер давайте підготуємо овочі: картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Очищений цибулька шаткуємо півкільцями, моркву рубаємо маленькими смужками, а помідор подрібнюємо кубиками. Всі овочі в мисці перемішуємо, солимо і наповнюємо приготовленої начинкою тушку риби.
Якщо овочі залишилися, то кладемо їх просто поруч з сазаном. Змащуємо його сметаною, накриваємо лист зверху фольгою й запікаємо блюдо 50 хвилин в розігрітій духовці. Коли овочі стануть м'якими, виймаємо фаршированого сазана, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Рецепт запеченого сазана в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Сазана чистимо і акуратно піднімаємо черевце, так щоб не пошкодити жовчний міхур. Потім виймаємо серединку, видаляємо зябра з голови і ретельно промиваємо рибу. Тепер давайте приготуємо сметанний соус : змішуємо спеції зі сметаною і додаємо лимонний сік. Гарненько промазуємо сазана приготованою сумішшю і відставляємо хвилин на 30 в бік для просочення. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень селери промиваємо і трохи просушуємо.
Розкачуємо на столі аркуш фольги, кладемо на нього рибу спиною вниз і обкладаємо навколо зеленню селери і ріпчастою цибулею, а також заповнюємо ними черевце. Потім підверніть краї фольги, притиснувши їх до риби, а зверху накриваємо іншим листом і підверніть зайве під низ. Після цього деко з сазаном відправляємо в розігріту духовку і засікаємо приблизно одну годину.
Через зазначений час, духовку вимикаємо, але не виймаємо рибу, а залишаємо ще на 30 хвилин доходити в печі, не відкриваючи дверцята. Далі акуратно розгортаємо фольгу, видаляємо цибулю з зеленню і подаємо страву на стіл. Ось і все, сазан, запечений у фользі, готовий!
Рецепт запеченого сазана з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у воді. Рибу промиваємо, обсушуємо і розбираємо: прибираємо акуратно нутрощі і луску. Далі вздовж тіла з двох сторін робимо надрізи, підсолюємо і перчимо сазана за смаком.
Болгарський перчик обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо і шаткуємо скибочками. Деко змащуємо соняшниковим маслом і викладаємо на нього шар картоплі з цибулею і перцем. Зверху кладемо рибу, промазуємо все майонезом, присипаємо за бажанням пряними травами, закриваємо зверху фольгою і відправляємо на 40 хвилин у духовку. Після закінчення часу, акуратно знімаємо фольгу і ставимо рибу знову в духовку, щоб страва гарненько підрум'янилося.
Фарширований сазан, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, рибу очищаємо від луски, зрізаємо плавники, відрізаємо голову, потрошимо нутрощі і гарненько промиваємо. Потім, деко застеляємо фольгою, викладаємо рибу, підсолюємо і перчимо її за смаком. Далі поливаємо сазана лимонним соком і змащуємо оливковою маслом.
Тепер давайте підготуємо овочі: картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Очищений цибулька шаткуємо півкільцями, моркву рубаємо маленькими смужками, а помідор подрібнюємо кубиками. Всі овочі в мисці перемішуємо, солимо і наповнюємо приготовленої начинкою тушку риби.
Якщо овочі залишилися, то кладемо їх просто поруч з сазаном. Змащуємо його сметаною, накриваємо лист зверху фольгою й запікаємо блюдо 50 хвилин в розігрітій духовці. Коли овочі стануть м'якими, виймаємо фаршированого сазана, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Карась в духовці
Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Лящ, запечений в духовці
Лящ - справжня удача для рибалок, адже з нього можна приготувати масу смачних страв. Але ми детальніше розповімо про те, як запекти ляща в духовці.