Сазан, запечений в духовці

Рецепт запеченого сазана в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Сазана чистимо і акуратно піднімаємо черевце, так щоб не пошкодити жовчний міхур. Потім виймаємо серединку, видаляємо зябра з голови і ретельно промиваємо рибу. Тепер давайте приготуємо сметанний соус : змішуємо спеції зі сметаною і додаємо лимонний сік. Гарненько промазуємо сазана приготованою сумішшю і відставляємо хвилин на 30 в бік для просочення. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень селери промиваємо і трохи просушуємо.
Розкачуємо на столі аркуш фольги, кладемо на нього рибу спиною вниз і обкладаємо навколо зеленню селери і ріпчастою цибулею, а також заповнюємо ними черевце. Потім підверніть краї фольги, притиснувши їх до риби, а зверху накриваємо іншим листом і підверніть зайве під низ. Після цього деко з сазаном відправляємо в розігріту духовку і засікаємо приблизно одну годину.
Через зазначений час, духовку вимикаємо, але не виймаємо рибу, а залишаємо ще на 30 хвилин доходити в печі, не відкриваючи дверцята. Далі акуратно розгортаємо фольгу, видаляємо цибулю з зеленню і подаємо страву на стіл. Ось і все, сазан, запечений у фользі, готовий!
Рецепт запеченого сазана з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у воді. Рибу промиваємо, обсушуємо і розбираємо: прибираємо акуратно нутрощі і луску. Далі вздовж тіла з двох сторін робимо надрізи, підсолюємо і перчимо сазана за смаком.
Болгарський перчик обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо і шаткуємо скибочками. Деко змащуємо соняшниковим маслом і викладаємо на нього шар картоплі з цибулею і перцем. Зверху кладемо рибу, промазуємо все майонезом, присипаємо за бажанням пряними травами, закриваємо зверху фольгою і відправляємо на 40 хвилин у духовку. Після закінчення часу, акуратно знімаємо фольгу і ставимо рибу знову в духовку, щоб страва гарненько підрум'янилося.
Фарширований сазан, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, рибу очищаємо від луски, зрізаємо плавники, відрізаємо голову, потрошимо нутрощі і гарненько промиваємо. Потім, деко застеляємо фольгою, викладаємо рибу, підсолюємо і перчимо її за смаком. Далі поливаємо сазана лимонним соком і змащуємо оливковою маслом.

Якщо овочі залишилися, то кладемо їх просто поруч з сазаном. Змащуємо його сметаною, накриваємо лист зверху фольгою й запікаємо блюдо 50 хвилин в розігрітій духовці. Коли овочі стануть м'якими, виймаємо фаршированого сазана, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як

Карась в духовці
Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим

Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і

Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома

Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її

Лящ, запечений в духовці
Лящ - справжня удача для рибалок, адже з нього можна приготувати масу смачних страв. Але ми детальніше розповімо про те, як запекти ляща в духовці.