Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карась в духовці

Карась в духовці

22-03-2015, 08:55
4 076
Карась в духовці
Карась - риба дешева, доступна і, що важливо, смачна. Запечений в духовці карась стане легким і ситним блюдом на будь-яку трапезу, а його простота у приготуванні порадує кожну господиню, що зважилася взятися за створення такої смакоти. Про те, як приготувати карася в духовці, читайте в статті далі.

Карась у сметані, запечений в духовці


Інгредієнти:

  • сметана - 100 г;

  • розмарин і петрушка - 1 пучок;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • карась - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Карася потрошимо, надрізавши черево вздовж і видаливши всі нутрощі. Черевну порожнину риби промиваємо і знімаємо з тушки луску. Рибу знову споліскують, обсушуємо і викладаємо на деко.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і кладемо разом з травами в порожнє черевце риби. Щедро приправляємо карпа сіллю і перцем, після чого рівним шаром розподіляємо по рибі сметану. Випікаємо карасів у сметані при 160 градусах 45-50 хвилин або до золотистого кольору.

    Фарширований карась, запечений в духовці


    Інгредієнти:

  • карась - 1 шт.;

  • оцет - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • гриби - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна крихта - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сік 1 лимона;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу потрошимо, чистимо від луски і промиваємо холодною водою. Витираємо тушку паперовим рушником і заливаємо рибу оцтом на 15 хвилин. Зверху і всередині рибу варто полити лимонним соком і ретельно натерти спеціями.
    Поки риба маринується, беремо хлібну крихту і змішуємо її з подрібненими грибами, морквою, цибулею і невеликою кількістю води. Приправляємо щільну масу сіллю з перцем і начиняємо її черевце коропа.
    Тушку риби змащуємо збитим яйцем, посипаємо хлібної крихтою, а поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.
    Запікаємо рибу близько години при температурі 160 градусів, після чого викладаємо карася на деко і подаємо з зеленню і шматочком лимона.

    Карась у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • карасі - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • майонез;

  • лимон;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа зелень;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Карасів потрошимо і очищаємо від луски. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. В кінці готування додаємо до цибулі пропущений через прес часник, і тримаємо сковороду на вогні ще 30-40 секунд.
    Випотрошенное черевце риби начиняємо цибулею і свіжою зеленню. Слідом кладемо пару скибочок лимона. Викладаємо рибу на лист фольги і змащуємо поверхню домашнім майонезом . Загортаємо фольгу і випікаємо карасів в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Щоб риба покрилася золотистою скоринкою, за 10 хвилин до готовності фольгу розгорніть і дайте рибі підрум'яниться.

    Як посмажити карася з картоплею в духовці?


    Інгредієнти:

  • карась - 1 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • картопля - 3-4 шт.


  • Приготування
    Рибу як завжди перед запіканням необхідно випатрати і очистити від луски. Споліскуємо карасів холодною водою і обсушуємо
    Карась в духовці
    паперовим рушником. Картоплю миємо, чистимо і крупно нарізаємо.
    Карпа викладаємо на деко для запікання, який попередньо слід накрити фольгою і змастити вершковим маслом. Після, слід полити розтопленим маслом і саму рибу, а попутно приправити її за смаком і начинити черевце свіжими травами.
    Близько риби розкладаємо і скибочки картоплі, гарненько приправляємо їх і поливаємо олією, ретельно перемішуємо.
    Запікаємо карася в духовці близько години при 180 градусах, або до тих пір, поки риба не покриється золотистою скоринкою, а картопля не стане м'яким.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Карась у сметані
    Карась у сметані
    Найчастіше свіжовиловлених карасів готують у сметані, так риба виходить ніжною, а в процесі тушкування дрібні кісточки розчиняються. Ми вирішили
    Карась запечений
    Карась запечений
    Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
    Смажена риба в мультиварці
    Смажена риба в мультиварці
    Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже