Карась - риба дешева, доступна і, що важливо, смачна. Запечений в духовці карась стане легким і ситним блюдом на будь-яку трапезу, а його простота у приготуванні порадує кожну господиню, що зважилася взятися за створення такої смакоти. Про те, як приготувати карася в духовці, читайте в статті далі.
Карась у сметані, запечений в духовці
Інгредієнти: сметана - 100 г; розмарин і петрушка - 1 пучок; ріпчаста цибуля - 2 шт.; карась - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Карася потрошимо, надрізавши черево вздовж і видаливши всі нутрощі. Черевну порожнину риби промиваємо і знімаємо з тушки луску. Рибу знову споліскують, обсушуємо і викладаємо на деко.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і кладемо разом з травами в порожнє черевце риби. Щедро приправляємо карпа сіллю і перцем, після чого рівним шаром розподіляємо по рибі сметану. Випікаємо карасів у сметані при 160 градусах 45-50 хвилин або до золотистого кольору.
Фарширований карась, запечений в духовці
Інгредієнти: карась - 1 шт.; оцет - 1/2 ст.; цукор - 1 ч. ложка; гриби - 250 г; яйце - 1 шт.; хлібна крихта - 1/2 ст.; вершкове масло - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сік 1 лимона; сіль, перець - за смаком. Приготування Рибу потрошимо, чистимо від луски і промиваємо холодною водою. Витираємо тушку паперовим рушником і заливаємо рибу оцтом на 15 хвилин. Зверху і всередині рибу варто полити лимонним соком і ретельно натерти спеціями.
Поки риба маринується, беремо хлібну крихту і змішуємо її з подрібненими грибами, морквою, цибулею і невеликою кількістю води. Приправляємо щільну масу сіллю з перцем і начиняємо її черевце коропа.
Тушку риби змащуємо збитим яйцем, посипаємо хлібної крихтою, а поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.
Запікаємо рибу близько години при температурі 160 градусів, після чого викладаємо карася на деко і подаємо з зеленню і шматочком лимона.
Карась у фользі в духовці
Інгредієнти: карасі - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; майонез; лимон; часник - 2 зубчики; свіжа зелень; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Карасів потрошимо і очищаємо від луски. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. В кінці готування додаємо до цибулі пропущений через прес часник, і тримаємо сковороду на вогні ще 30-40 секунд.
Випотрошенное черевце риби начиняємо цибулею і свіжою зеленню. Слідом кладемо пару скибочок лимона. Викладаємо рибу на лист фольги і змащуємо поверхню домашнім майонезом . Загортаємо фольгу і випікаємо карасів в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Щоб риба покрилася золотистою скоринкою, за 10 хвилин до готовності фольгу розгорніть і дайте рибі підрум'яниться.
Як посмажити карася з картоплею в духовці?
Інгредієнти: карась - 1 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; рослинна олія; свіжа зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком; картопля - 3-4 шт. Приготування Рибу як завжди перед запіканням необхідно випатрати і очистити від луски. Споліскуємо карасів холодною водою і обсушуємо
паперовим рушником. Картоплю миємо, чистимо і крупно нарізаємо.
Карпа викладаємо на деко для запікання, який попередньо слід накрити фольгою і змастити вершковим маслом. Після, слід полити розтопленим маслом і саму рибу, а попутно приправити її за смаком і начинити черевце свіжими травами.
Близько риби розкладаємо і скибочки картоплі, гарненько приправляємо їх і поливаємо олією, ретельно перемішуємо.
Запікаємо карася в духовці близько години при 180 градусах, або до тих пір, поки риба не покриється золотистою скоринкою, а картопля не стане м'яким.