Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карась запечений

Карась запечений

22-03-2015, 08:17
5 809
Карась запечений
Карась - дрібна прісноводна риба з родини Коропових з ніжною плоттю характерного солодкуватого смаку, об'єкт промислу і розведення. Готувати карасів можна самими різними способами, звичайно, вони годяться і на юшку, але найкраще карасів смажити або запікати.
Розглянемо питання детальніше, для цього наловимо карасів (це під силу навіть дітям з самими скромними снастями) або купимо на ринку. Карась - риба витривала, звичайно її продають живий. Крім усього іншого, карась - риба недорога і водиться практично повсюдно в Євразії в прісних водоймах (виключаючи гористі місцевості).

Карась запечений у фользі


Інгредієнти:

  • карасі середнього розміру;

  • зелень свіжа різна;

  • лимон.


  • Приготування
    Акуратно, намагаючись не пошкодити жовчний міхур, випотрошим карасів, очистимо від луски, видалити зябра і ретельно промиємо в холодній воді. Обсушим тушки чистою серветкою. У черевце кожної карася закладемо кілька гілочок зелені і запакуємо його у фольгу. Згортки викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 25-35 хвилин (залежить від розміру карасів). Готових запечених карасів скроплюємо соком лимона. Можна зробити трохи інакше: перед запіканням вкласти часточку-іншу лимона разом із зеленню в черевце кожної рибки.
    Щодо великих карасів можна приготувати фаршированими і запеченими в духовці.
    Все робимо так само, як у попередньому рецепті (див. вище). Заповнюємо черевце карася начинкою і акуратно зашиваємо кухарський ниткою (або простий білої бавовняної ниткою).
    Для начинки можна використовувати рис (підійдуть і інші каші) з додаванням подрібнених і обсмаженого цибулі, моркви і грибів. Також в начинку можна додати трохи мелкорубленной зелені і приправити спеціями. Якщо в карасі була ікра, вона добре доповнить смак начинки, однак перед додаванням у фарш промийте її і видаліть з ікри плівку. Додайте в начинку, все трохи присолите і перемішайте вилкою.
    Карась, запечений в сметані - дуже смачна страва, рецепт традиційний, один з найбільш популярних, можна сказати, класика жанру.

    Карась, запечений в сметані


    Інгредієнти:

  • карасі вагою близько 400-600 г;

  • масло вершкове натуральне або рослинне;

  • сухарі панірувальні пшеничні;

  • борошно пшеничне;

  • сметана натуральна густа;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • зелень свіжа різна для подачі (петрушка, кінза, базилік та ін).


  • Приготування
    Карасів очищаємо від луски і плавників, видаляємо нутрощі і зябра, промиваємо холодною водою і обсушуємо чистою серветкою, злегка натираємо сіллю зсередини і зовні, присипаємо меленим чорним перцем. Можна зробити діагональні неглибокі насічки (сітку) з обох боків, тоді кісточки просмажаться і стануть м'якими. Обвалюємо карасів у борошні й обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з обох боків до золотистого відтінку скоринки. Добре, якщо сковорідка зі зйомною ручкою або без ручки (якщо ручка не знімна перекладаємо смажених карасів у змащену маслом форму), заливаємо сметаною і посипаємо панірувальними сухарями . Запікаємо в духовці протягом 20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С. Подаємо з картоплею або рисом і зеленню. Також добре подати свіжі огірки і помідори.
    Карась запечений

    Зрозуміло, ми можемо запекти карася в духовці з овочами. Запікати можна у фользі або в вогнетривкої формі. Для запікання з карасем можна використовувати солодкий перець, помідори, кабачки, брокколі. Якщо хочете використовувати молоду стручкову квасолю або картопля - їх слід спочатку варити майже до готовності, а вже потім запікати.
    До запечених і смажених карасів краще всього подавати легкі світлі столові вина, хоча в Росії найчастіше запеченого карася їдять під пиво - теж своєрідна, цілком зрозуміла, демократична харчова традиція.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карась у сметані
    Карась у сметані
    Найчастіше свіжовиловлених карасів готують у сметані, так риба виходить ніжною, а в процесі тушкування дрібні кісточки розчиняються. Ми вирішили
    Карась в духовці
    Карась в духовці
    Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
    Пікша у фользі в духовці
    Пікша у фользі в духовці
    Один з найулюбленіших способів приготування риби у прихильників здорового харчування - запікання в фользі. При цьому риба залишається соковитою, дуже
    Сом, запечений в духовці
    Сом, запечений в духовці
    Якщо вам пощастило стати володарем такої цінної риби як сом, ми поділимося чудовими рецептами, завдяки яким ви приготуєте дуже смачна страва! Сома,
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб
    Смажена риба в мультиварці
    Смажена риба в мультиварці
    Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже