Карась у сметані
Карась - дуже популярна в нашій країні риба, а все тому, що у неї чудовий смак і доступна ціна. Єдиний недолік цієї риби - велика кількість кісток. Але існують способи, як зробити їх в готовому страві не такими помітними. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування карасів у сметані.
Інгредієнти:
карась - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
сметана - 1 ст.;
морква - 1 шт.;
олія рослинна;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати карасів у сметані? Беремо рибу, промиваємо, чистимо і потрошимо. Потім акуратно відрізаємо ножицями плавники і хвіст. Далі гострим ножем робимо невеликі надрізи у вигляді ромбів до самого хребта, накриваємо рибу сіткою з обох сторін і обережно перерезаем дрібні кістки. Тепер карасів солимо і залишаємо просочуватися на кілька хвилин. Сковороду, як слід, розігріваємо, наливаємо олію і обсмажуємо рибу з обох боків до утворення золотистої скоринки. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Далі перекладаємо карасів у форму для запікання з високими бортами і посипаємо зверху смаженою цибулею з морквою. Заливаємо все сметаною і ставимо в блюдо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30. Коли карасі, запечені в сметані, готові, додаємо пропущений через прес часник, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
карасі - 2 кг;
помідор - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
сметана - 500 мл;
пшеничне борошно - 05 склянки;
зелень кропу, петрушки, базиліка - за бажанням;
лимонний сік - 30 мл;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Спочатку готуємо рибу: чистимо її, потрошимо, миємо. Потім складаємо в каструльку, приправляємо сіллю, перцем, збризкуємо лимонним соком і акуратно перемішуємо. Залишаємо хвилин на 20 щоб риба як слід, замаринувалась. Тим часом дрібно нарізаємо зелень, помідори ріжемо тонкими скибочками. Далі в кожну рибу кладемо шматочок помідора і трохи зелені. Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо разом з цибулею на рослинному маслі до золотистого кольору. Карасів обвалюємо в пшеничного борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум'яного стану. Потім кладемо зверху риби овочеву обжарку, посипаємо зеленню і заливаємо все сметаною. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву ще приблизно 5 хвилин.
Інгредієнти:
карасі - 1 кг;
рослинна олія - 40 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
сметана - 100 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, червоний перець - за смаком;
зелень кропу, петрушки - за бажанням.
Приготування
Отже, спочатку кладемо карасів в каструлю з підсоленою холодною водою і залишаємо хвилин на 30 щоб видалити запах твані. Потім розбираємо рибу, потрошимо, промиваємо, відрізаємо голови і хвости. Далі солимо їх за смаком і обвалюємо в борошні. Після цього перекладаємо карасів на розпечену сковороду і обсмажуємо з обох сторін на рослинній олії до утворення апетитною рум'яною кірочки. Акуратно перекладаємо їх у каструлю, приправляємо сіллю, червоним перцем і заздалегідь обсмаженою цибулею. Далі підливаємо трохи води і тушкуємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні. В самому кінці кладемо сметану, пробуємо на смак і, якщо треба, ще раз підсолюємо, продовжуючи тушкувати ще хвилин 5. Готову рибу перекладаємо на блюдо, посипаємо дрібно порізаною зеленню кропу і подаємо карасів, тушковані в сметані на стіл.
Крім карасів у сметані можна запікати карпа , або більш благородну рибу - форель . Приємного вам апетиту!
Карась в духовці зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати карасів у сметані? Беремо рибу, промиваємо, чистимо і потрошимо. Потім акуратно відрізаємо ножицями плавники і хвіст. Далі гострим ножем робимо невеликі надрізи у вигляді ромбів до самого хребта, накриваємо рибу сіткою з обох сторін і обережно перерезаем дрібні кістки. Тепер карасів солимо і залишаємо просочуватися на кілька хвилин. Сковороду, як слід, розігріваємо, наливаємо олію і обсмажуємо рибу з обох боків до утворення золотистої скоринки. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Далі перекладаємо карасів у форму для запікання з високими бортами і посипаємо зверху смаженою цибулею з морквою. Заливаємо все сметаною і ставимо в блюдо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30. Коли карасі, запечені в сметані, готові, додаємо пропущений через прес часник, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.
Смажені карасі в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо рибу: чистимо її, потрошимо, миємо. Потім складаємо в каструльку, приправляємо сіллю, перцем, збризкуємо лимонним соком і акуратно перемішуємо. Залишаємо хвилин на 20 щоб риба як слід, замаринувалась. Тим часом дрібно нарізаємо зелень, помідори ріжемо тонкими скибочками. Далі в кожну рибу кладемо шматочок помідора і трохи зелені. Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо разом з цибулею на рослинному маслі до золотистого кольору. Карасів обвалюємо в пшеничного борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум'яного стану. Потім кладемо зверху риби овочеву обжарку, посипаємо зеленню і заливаємо все сметаною. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву ще приблизно 5 хвилин.
Рецепт карасів тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку кладемо карасів в каструлю з підсоленою холодною водою і залишаємо хвилин на 30 щоб видалити запах твані. Потім розбираємо рибу, потрошимо, промиваємо, відрізаємо голови і хвости. Далі солимо їх за смаком і обвалюємо в борошні. Після цього перекладаємо карасів на розпечену сковороду і обсмажуємо з обох сторін на рослинній олії до утворення апетитною рум'яною кірочки. Акуратно перекладаємо їх у каструлю, приправляємо сіллю, червоним перцем і заздалегідь обсмаженою цибулею. Далі підливаємо трохи води і тушкуємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні. В самому кінці кладемо сметану, пробуємо на смак і, якщо треба, ще раз підсолюємо, продовжуючи тушкувати ще хвилин 5. Готову рибу перекладаємо на блюдо, посипаємо дрібно порізаною зеленню кропу і подаємо карасів, тушковані в сметані на стіл.
Крім карасів у сметані можна запікати карпа , або більш благородну рибу - форель . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Карась в духовці
Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
Карась запечений
Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
Смажена риба в мультиварці
Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже