Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карась у сметані

Карась у сметані

22-03-2015, 10:09
1 952
Карась у сметані
Карась - дуже популярна в нашій країні риба, а все тому, що у неї чудовий смак і доступна ціна. Єдиний недолік цієї риби - велика кількість кісток. Але існують способи, як зробити їх в готовому страві не такими помітними. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування карасів у сметані.

Карась в духовці зі сметаною


Інгредієнти:

  • карась - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сметана - 1 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати карасів у сметані? Беремо рибу, промиваємо, чистимо і потрошимо. Потім акуратно відрізаємо ножицями плавники і хвіст. Далі гострим ножем робимо невеликі надрізи у вигляді ромбів до самого хребта, накриваємо рибу сіткою з обох сторін і обережно перерезаем дрібні кістки. Тепер карасів солимо і залишаємо просочуватися на кілька хвилин. Сковороду, як слід, розігріваємо, наливаємо олію і обсмажуємо рибу з обох боків до утворення золотистої скоринки. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Далі перекладаємо карасів у форму для запікання з високими бортами і посипаємо зверху смаженою цибулею з морквою. Заливаємо все сметаною і ставимо в блюдо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30. Коли карасі, запечені в сметані, готові, додаємо пропущений через прес часник, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.

    Смажені карасі в сметані


    Інгредієнти:

  • карасі - 2 кг;

  • помідор - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сметана - 500 мл;

  • пшеничне борошно - 05 склянки;

  • зелень кропу, петрушки, базиліка - за бажанням;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Спочатку готуємо рибу: чистимо її, потрошимо, миємо. Потім складаємо в каструльку, приправляємо сіллю, перцем, збризкуємо лимонним соком і акуратно перемішуємо. Залишаємо хвилин на 20 щоб риба як слід, замаринувалась. Тим часом дрібно нарізаємо зелень, помідори ріжемо тонкими скибочками. Далі в кожну рибу кладемо шматочок помідора і трохи зелені. Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо разом з цибулею на рослинному маслі до золотистого кольору. Карасів обвалюємо в пшеничного борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум'яного стану. Потім кладемо зверху риби овочеву обжарку, посипаємо зеленню і заливаємо все сметаною. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву ще приблизно 5 хвилин.

    Рецепт карасів тушковані в сметані


    Інгредієнти:

  • карасі - 1 кг;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сметана - 100 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, червоний перець - за смаком;

  • зелень кропу, петрушки - за бажанням.


  • Приготування
    Отже, спочатку кладемо карасів в каструлю з підсоленою холодною водою і залишаємо хвилин на 30 щоб видалити запах твані. Потім розбираємо рибу, потрошимо, промиваємо, відрізаємо голови і хвости. Далі солимо їх за смаком і обвалюємо в борошні. Після цього перекладаємо карасів на розпечену сковороду і обсмажуємо з обох
    Карась у сметані
    сторін на рослинній олії до утворення апетитною рум'яною кірочки. Акуратно перекладаємо їх у каструлю, приправляємо сіллю, червоним перцем і заздалегідь обсмаженою цибулею. Далі підливаємо трохи води і тушкуємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні. В самому кінці кладемо сметану, пробуємо на смак і, якщо треба, ще раз підсолюємо, продовжуючи тушкувати ще хвилин 5. Готову рибу перекладаємо на блюдо, посипаємо дрібно порізаною зеленню кропу і подаємо карасів, тушковані в сметані на стіл.
    Крім карасів у сметані можна запікати карпа , або більш благородну рибу - форель . Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Карась в духовці
    Карась в духовці
    Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
    Карась запечений
    Карась запечений
    Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально
    Минтай в сметані
    Минтай в сметані
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
    Смажена риба в мультиварці
    Смажена риба в мультиварці
    Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже