Рибу можна приготувати по-різному: посмажити, приготувати на пару, зробити з неї котлети і т. д. Давайте розглянемо з вами як зробити рибу під овочами і здивувати всіх цих приголомшливо смачним блюдом.
Рецепт риби під овочами
Інгредієнти: риба - 500 г; картопля - 5 шт.; майонез - за смаком; помідор - 3 шт.; сир - 100 г; сіль, спеції - за смаком; рослинна олія - 50 мл; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; зелень - за бажанням. Приготування Як приготувати рибу під овочами? Беремо картоплю миємо, очищаємо, нарізаємо невеликими гуртками і укладаємо у форму для випічки, попередньо змащену олією. Філе риби подрібнюємо за своїм бажанням, але не дуже дрібно, і кладемо поверх картоплі. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, обсмажуємо разом з подрібненим ріпчастою цибулею на сковороді до золотистого кольору. Овочеву суміш трохи охолоджуємо і рівномірно розкладаємо поверх риби. Помідор нарізаємо кружечками, покриваємо ними обжарку, поливаємо все майонезом і посипаємо тертим сиром. Ставимо страву в заздалегідь розігріту до 180°C духовку і випікаємо до повної готовності протягом 45 хвилин. Подаємо запечену під овочами рибку гарячою, посипавши дрібно посіченою свіжої зеленню.
Риба під морквою і цибулею
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; зелень кропу - за бажанням; сметана - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; філе риби - 400 г; болгарський перець - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Для приготування цього дивовижного страви, беремо рибу, очищаємо від луски, потрошимо, відрізаємо плавники, голову і хвіст. Далі розрізаємо її вздовж черевця і обережно видаляємо всі кістки.
З лимона вичавлюємо сік, змішуємо з олією, меленим перцем і сіллю. Зелень кропу промиваємо під холодною водою, обсушуємо і дрібно кришимо.
Поливаємо оброблене рибне філе приготовленим маринадом, посипаємо подрібненою зеленню кропу і залишаємо маринуватися приблизно на півгодинки. Потім викладаємо філе риби на фольгу.
Ріпчасту цибулю чистимо, миємо і подрібнюємо півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці. Помідор нарізаємо тонкими
кружальцями. Болгарський перець промиваємо, видаляємо насіння і шаткуємо дрібними кубиками.
На філе риби викладаємо зверху моркву, цибулю, свіжі помідори і болгарський перець. Акуратно загортаємо фольгу і запікаємо рибу до повної готовності в розігрітій до 200°C духовці протягом приблизно 40 хвилин. Потім дістаємо її з духовки, знімаємо фольгу, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл.
Взагалі фольга для приготування риби духовці незамінна. Яскравий тому приклад - наші рецепти: пікша у фользі і дорада, запечена у фользі .