Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати стейк з зубатки?

Як приготувати стейк з зубатки?

22-03-2015, 10:31
3 610
Як приготувати стейк з зубатки?
Зубатка - риба із сімейства окуневих з ніжним і смачним м'ясом, в якому практично немає кісток. Існує безліч рецептів того, як приготувати зубатку але варто врахувати, що при смаженні вона може дуже швидко розповзтися, тому стейки даної риби краще запікати в духовці. Тільки тоді філе збереже свою форму, і страва буде апетитно виглядати на столі.

Стейк зубатки в духовці


Найчастіше зубатка продається вже в разделанном вигляді (і замороженому), тому ваша задача - тільки розморозити рибу, не вдаючись до чищення.
Інгредієнти:

  • стейк зубатки - 700 г;

  • сир - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • майонез - 150 р.



  • Приготування
    Як же приготувати стейк зубатки? Спочатку розморозимо рибу, промиємо її і обсушим. Потім приготуємо маринад з натертого сиру, дрібно порізаного цибулі і майонезу. Залишимо зубатку в ньому хвилин на 20 за цей час розігріємо духовку до 190 градусів. М'ясо у цієї рибки досить м'яке, тому готувати зубатку в духовці слід не більше 30 хвилин. Відразу після приготування, ви можете подавати страву на стіл.

    Страви з стейка зубатки


    Існує багато різних способів приготування цієї ніжної і смачної риби. Її можна посмажити у фритюрі, зробити котлети з філе або рулет, зварити юшку. Ви можете запекти стейк зубатки в духовці з рисом або з овочами подати на стіл вже повноцінне блюдо. Припустимо, ви вибрали останній варіант приготування риби, давайте дізнаємося, як приготувати стейк з зубатки з овочами.
    Як приготувати стейк з зубатки?

    Інгредієнти:

  • стейк зубатки - 500 г;

  • картопля - 200 г;

  • морква - 4 шт.;

  • вершкове масло - 60 г;

  • сметана - 400 г;

  • сухарі панірувальні - 2-3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Шматочки риби натираємо сіллю і перцем, складаємо в посуд для запікання, зверху викладаємо картоплю, нарізану невеликими кружечками, моркву, посипаємо панірувальними сухарями і поливаємо розтопленим вершковим маслом і сметаною. Готуємо зубатку близько 30 хвилин при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зубатка в духовці
    Зубатка в духовці
    Якщо ви любите експериментувати з рибними стравами, рецепти зубатки, приготовленої в духовці, вам сподобаються. Страви, отримані у результаті, можна
    Як приготувати зубатку?
    Як приготувати зубатку?
    Зубатка - дуже своєрідна риба в плані приготування, оскільки вимагає дбайливого й уважного ставлення. Хочете приготувати смачну страву? Тоді вам
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка - досить складна в приготуванні риба, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Хочете ризикнути і зробити ніжне і соковите
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Страви з зубатки
    Страви з зубатки
    Якщо ви твердо вирішили навчитися готувати зубатку, то ось вам ще кілька рецептів. Вони розкажуть про те, як зробити смачний і ситний пиріг, як
    Зубатка в мультиварці
    Зубатка в мультиварці
    Зубатка в мультиварці - відмінне блюдо, а головне - дуже просте. Рецепти приготування ми розповімо вам в цій статті, щоб ви знали основи створення