Зубатка - риба із сімейства окуневих з ніжним і смачним м'ясом, в якому практично немає кісток. Існує безліч рецептів того, як приготувати зубатку але варто врахувати, що при смаженні вона може дуже швидко розповзтися, тому стейки даної риби краще запікати в духовці. Тільки тоді філе збереже свою форму, і страва буде апетитно виглядати на столі.
Стейк зубатки в духовці
Найчастіше зубатка продається вже в разделанном вигляді (і замороженому), тому ваша задача - тільки розморозити рибу, не вдаючись до чищення.
Інгредієнти: стейк зубатки - 700 г; сир - 100 г; цибуля - 1 шт.; майонез - 150 р. Приготування Як же приготувати стейк зубатки? Спочатку розморозимо рибу, промиємо її і обсушим. Потім приготуємо маринад з натертого сиру, дрібно порізаного цибулі і майонезу. Залишимо зубатку в ньому хвилин на 20 за цей час розігріємо духовку до 190 градусів. М'ясо у цієї рибки досить м'яке, тому готувати зубатку в духовці слід не більше 30 хвилин. Відразу після приготування, ви можете подавати страву на стіл.
Страви з стейка зубатки
Існує багато різних способів приготування цієї ніжної і смачної риби. Її можна посмажити у фритюрі, зробити котлети з філе або рулет, зварити юшку. Ви можете запекти стейк зубатки в духовці з рисом або з овочами подати на стіл вже повноцінне блюдо. Припустимо, ви вибрали останній варіант приготування риби, давайте дізнаємося, як приготувати стейк з зубатки з овочами.
Інгредієнти: стейк зубатки - 500 г; картопля - 200 г; морква - 4 шт.; вершкове масло - 60 г; сметана - 400 г; сухарі панірувальні - 2-3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Шматочки риби натираємо сіллю і перцем, складаємо в посуд для запікання, зверху викладаємо картоплю, нарізану невеликими кружечками, моркву, посипаємо панірувальними сухарями і поливаємо розтопленим вершковим маслом і сметаною. Готуємо зубатку близько 30 хвилин при 200 градусах.