Більшість господинь віддає перевагу тим страв, які готуються швидко і без зайвих проблем, але при цьому виходять ситними і смачними. Одним з таких диво-страв і є свинина під шубою в духовці, способом приготування якої ми хочемо з вами поділитися.
Рецепт свинини під «шубою»
Інгредієнти: свинина м'якоть - 500 г; картопля - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; сир - 100 г; майонез - 100 г; сіль і чорний перець - за смаком. Приготування Свинину промийте і наріжте невеликими шматочками. Глибоке деко для запікання змастіть рослинною олією і перекладіть в нього свинину. Посипте його сіллю і перцем, і викладіть зверху цибулю, порізану півкільцями.
Картопля очистіть, натріть на тертці і змішайте з майонезом, посоліть, добре перемішайте цю суміш і покладіть її поверх лука. Акуратно розрівняйте і присипте натертим сиром. Накрийте деко і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-50 хвилин. Хвилин за 10-15 до закінчення готування зніміть кришку, щоб сир підрум'янився.
Щоб свинина під картопляної «шубою» не підсохла, стежте за тим, скільки вона соку пустила, якщо його недостатньо, додайте трохи води в процесі запікання.
Свинина «під шубою» з грибами
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; печериці - 300 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; картопля - 2 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - 100 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Вимите м'ясо поріжте довільними шматочками, посоліть, приправте улюбленими спеціями і викладіть на дно глибокої форми для запікання. Печериці наріжте пластинками, а цибулю - півкільцями, обсмажте їх на рослинному маслі, посоліть і викладіть поверх м'ясного шару.
З картоплі зніміть шкірку і наріжте її гуртками. Розкладіть картоплю на грибну суміш, посипте приправами і сіллю, і полийте майонезом (при бажанні, його можна замінити сметаною). Посипте все це натертим на дрібній тертці сиром і поставте в духовку, накривши кришкою або фольгою. Готуйте при 200 градусах близько 50 хвилин, під кінець можете зняти кришку і дати сиру підрум'янитися.
Відбивні зі свинини під «шубою»
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500-600 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; картопля - 2-3 шт.; помідори - 3 шт.; часник - 1-2 зубчики; майонез - 100 г; сир твердий - 200 г; сіль, перець, приправи - за смаком; рослинна олія для змащування. Приготування М'ясо помийте, обсушіть і наріжте, як на відбивні, накрийте їх харчовою плівкою і добре відбийте з двох сторін. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями, помідори - кружечками. Сир і картоплю натріть на крупній тертці. Часник подрібніть.
Форму для запікання змастіть рослинним маслом, укладете на дно відбивні, приправте їх сіллю, перцем і травами на ваш смак. Зверху насипте цибулю і часник, потім картопля - цей шар також посоліть і поперчіть. Потім розкладіть кружечки помідорів, змастіть їх майонезом, і в кінці посипте все сиром.
Духовку розігрійте до 180 градусів і готуйте ваше блюдо 40-50 хвилин. Перші 15-20 хвилин воно повинно бути накрите, щоб сир не підгорів.
Свинина запечена під «шубою»
Інгредієнти: свинина - 700 г; гриби - 400 р; морква - 2 шт.; цибуля - 3-4 шт.; помідори - 3 шт.; картопля - 4-5 шт.; часник - 3 зубчики; сир - 150 г; майонез-150 г; зелень і спеції - за смаком. Приготування М'ясо помийте і поріжте, як для відбивних. Трохи відбийте його. Картоплю, моркву і сир натріть на крупній тертці. Цибуля
наріжте півкільцями, помідори - кружечками. Гриби наріжте не дуже дрібно, часник пропустіть через прес.
Цибулю, моркву і гриби окремо обсмажте на рослинному маслі. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього шар м'яса, приправте спеціями, потім цибулю з часником, морква, гриби, картоплю і помідори, змастіть їх майонезом і посипте сиром.
Поставте блюдо в нагріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин. Перед подачею посипте його рубаною зеленню.
Ще однією прикрасою на вашому столі можуть стати страви з свинини з чорносливом , або яблуками . Приємного апетиту!