Невеликі і акуратні медальйони зі свинини виглядають куди більш вишукано, ніж «їжа справжніх чоловіків» - яловичий стейк . І якщо ви освоїте цей кулінарний шедевр, слава чудового кухаря вам буде забезпечена. А за уязика вибору «правильного» шматка м'яса - не занадто жирного, молодого і ніжного - це буде зовсім не складно!
Рецепт медальйонів з свинини в духовці
Інгредієнти: вирізка свиняча - 800 г; бекон - 20 скибочок; апельсини - 2 шт.; шавлія - 20 листочків; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
м'ясні обрізки - 100 г; бульйон м'ясний - 1 /2 ст.; сметана (жирність 15 %) - 1/2 ст.; цибуля - 2 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину промиваємо і ретельно витираємо паперовим рушником. Знімаємо плівки і обрізаємо тонкі кінчики - вони підуть на приготування соусу. Нарізаємо 10 медальйонів поперек волокон. Кожен злегка відбиваємо і натираємо з двох сторін сіллю і перцем. Обертаємо по периметру 2-ма скибочками бекону (між ними кілька листочків шавлії). Викладаємо медальйони на деко, застелене фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини.
Тим часом займемося соусом. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору. Додаємо в сковороду дрібно нарубані обрізки свинини, смажимо 3-4 хвилини і вливаємо м'ясний бульйон . Доводимо до кипіння, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і обертаємо додатково рушником, щоб соус залишався гарячим.
Апельсини нарізаємо досить товстими кругляком і швидко обсмажуємо їх на сковороді-гриль. Викладаємо по парі штук на тарілку, на них - медальйон із свинини в беконі, а зверху поливаємо соусом.
Як приготувати медальйони зі свинини з соусом з ківі?
Інгредієнти: відбивні свинячі - 4 шт.; цибулю-шалот - 3 шт.; ківі - 5 шт.; вершки - 1/2 ст.; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла за 8 хвилин з кожного боку. Потім викладаємо їх на паперові серветки і даємо стекти зайвому жиру.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому до прозорості дрібно покришену цибулю. Додаємо нарізані кубиками ківі (залишаємо один для сервірування) і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім додаємо вершки, даємо закипіти і знімаємо соус з вогню. Збиваємо його міксером до однорідної консистенції.
Розкладаємо свинячі медальйони по тарілках, прикрашаємо кружечками очищеного ківі і поливаємо соусом.
Медальйони зі свинини з грибами
Інгредієнти: вирізка свиняча - 400 г; печериці (свіжі) - 300 г; цибуля - 1 шт.; вершки - 1/4 ст.; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування З допомогою трафарету вирізаємо однакові кружечки м'яса і закріплюємо форму, обмотавши їх фольгою. Свинину викладаємо на розігріту суху сковорідку (бажано з антипригарним покриттям) і засмажуємо до рум'яної скоринки, буквально пару хвилин з кожного боку. Потім переносимо медальйони на застелений фольгою деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. А в сковороду додаємо олію і обсмажуємо дрібно покришену цибулю і нарізані пластинами гриби. Коли трохи випаруватися що виділилася в процесі гасіння рідина, тонкою цівкою вливаємо вершки, солимо, перчимо і тушкуємо під закритою кришкою ще 10 хвилин. Готові медальйони розкладаємо по тарілках, знімаємо фольгу і поливаємо вершково-грибним соусом.
Медальйони зі свинини з ананасами
Інгредієнти: корейка - 500 г; ананас консервований (кільцями) - 8 шт.; сир твердий - 200 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Корейку нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 15 см і трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і викладаємо у форму для запікання. Зверху на кожен медальйон викладаємо по кружечки ананаса і присипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Залишається лише запекти - 40 хвилин в духовці при 180 градусах. Такі медальйони в гарнірі не потребують, але якщо дуже хочеться нагодувати гостей від душі, то подайте до них рис.