Вернуться назад Распечатать

Печеня зі свинини

Печеня зі свинини
Для приготування печені зі свинини підійде не будь-який шматок м'яса, а тільки ніжний ошийок, але правильний вибір м'яса - далеко не єдиний секрет цього смачного і ситного страви. Наприклад, щоб при гасінні свинина не розгубила свою соковитість, її спочатку потрібно обсмажити на розпеченій сковорідці. З тією ж метою відомі кухарі радять солити м'ясо вже в самому кінці. Ідеальна посуд для печені зі свинини - це казан або глиняні горщики, якщо ви віддаєте перевагу запікати в духовці. До речі, горщики потрібно за півгодини до приготування заливати теплою водою. Вона заповнить пори, що дозволить зберегти всі соки з м'яса і овочів всередині судини.
Ось такі маленькі хитрощі, але, повірте, в кулінарії дрібниць не буває!

Печеня зі свинини з горіхами і грибами на сковорідці


Інгредієнти:

  • свинина - 250 г;

  • гриби (свіжі) - 100 г;

  • горіхи волоські (очищені) - 1/2 ст.;

  • помідори - 5 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У глибокій сковороді на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізане невеликими кубиками м'ясо. До утворення рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришений цибулю і часник. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо нарізані пластинками гриби. Обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Томати обдаємо окропом, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також відправляємо на сковорідку. Присипаємо спекотне великої горіховою крихтою. Солимо, перчимо. Вливаємо півсклянки гарячої води, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо до тих пір, поки жарке зі свинини з грибами не загусне.

    Смачну печеню зі свинини в духовці


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 шт.;

  • свинина - 600 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • зелень петрушки - 1 пучок;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз моєму, зверху зрізаємо кришечку, ложкою видаляємо насіння. Обережно, щоб не проткнути, вирізаємо гарбузову м'якоть і кришимо її невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - кружечками. Невеликі шматочки м'яса обсмажуємо, додаємо цибулю з морквою. Хвилин через 10 - м'якоть гарбуза. Солимо, перчимо, перемішуємо. Перекладаємо жарке в підготовлену гарбуз, додаємо лавровий лист і відправляємо осінню красуню в розігріту до 200 градусів духовку. Гарбузову кришечку кладемо поруч на деко. Через півгодини жарке в незвичайному горщику готово. Прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу.

    Як готувати печеню зі свинини по-баварськи?


    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • бекон - 100 г;

  • курага - 1 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • пиво світле - 1 л;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курагу заливаємо півлітра пива і залишаємо на ніч в холодильнику. Нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажуємо порціями на добре розігрітій сковорідці. Реалізуємо свинину в казан, змішуємо з дрібно покришеною цибулею. Солимо, перчимо. На маслі обсмажуємо скибочки бекону і теж відправляємо до м'яса. Заливаємо половиною склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Після, додаємо кружечки моркви, спеції, пиво з кураги і залишилися півлітра пінного напою. Накриваємо і тушкуємо 30 хвилин. Відправляємо в казан курагу і тримаємо жарке на вогні ще півгодини.
    За описаним рецептом можна приготувати жарке в мультиварці .

    Печеня зі свинини з овочами в горщиках


    Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) - 300 г;

  • гриби сушені - 100 г;

  • борошно -1 ст. ложка;

  • картопля - 5 шт.;

  • корінь селери -1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • сало топлене - 1 ст. ложка;

  • бульйон грибний - 2/3 ст.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.

  • Печеня зі свинини

    Приготування
    Як зробити жарке з свинини в горщиках? Гриби промиваємо і на 2 години заливаємо холодною водою, а після - відварюємо. Невеликі шматочки м'яса обвалюємо в борошні, обсмажуємо на сильному вогні і розподіляємо по горщикам. Солимо, перчимо. Зверху викладаємо нарізану півкільцями цибулю, кружечки коренів та гриби. Картоплю чистимо, злегка обсмажуємо на салі і також відправляємо в горщики. Заливаємо спекотне грибним бульйоном, додаємо лавровий лист і ставимо на годину в добре розігріту духовку. Готове жарке в горщиках прикрашаємо зеленню перед подачею