Блюда, запечені в горщиках, завжди відрізняються неповторним смаком і чудовим ароматом. До того, з-за того, що цей посуд має товсті глиняні стінки, страва не гаситься, не вариться, а повільно і рівномірно нудиться. Пропонуємо вам приготувати жарке з грибами в горщику.
Печеня з курки з грибами в горщиках
Інгредієнти: куряче м'ясо - 500 г; свіжі печериці - 300 г; сир твердих сортів - 150 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 5 шт.; густа сметана. Приготування З перерахованого кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 5-6 повноцінних порцій. Отже, спочатку починаємо з підготовки продуктів. Беремо куряче м'ясо, промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі ретельно миємо гриби, обсушуємо їх і шаткуємо тонкими пластинами або скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо тонкими півкільцями. Слідом чистимо моркву трьом на крупній терочке. Потім викладаємо цибульку на сковороду і пасеруємо протягом 5 хвилин. Після цього додаємо терту моркву і продовжуємо обжарку, подсаливая її за смаком. Можна влити невелику кількість води, щоб овочі добре потушились і не підгоріли. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками. Для того щоб спекотне швидше приготувалося в горщиках, картопля і куряче м'ясо злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Хоча це і не обов'язково.
Гриби викладаємо на сковорідку, посипаємо сіллю і обсмажуємо до напівготовності. Тепер всі підготовлені інгредієнти розкладаємо по горщикам: першим шаром кладемо куряче м'ясо, злегка солимо, викладаємо тушковані овочі, гриби і картоплю. Не забудьте кожен шар посолити за смаком. Тепер наливаємо в горщик трохи гарячої води, закриваємо кришечками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Запікаємо страву 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо наше спекотне тертим сиром і знову ставимо в духовку. Готову страву акуратно виймаємо, даємо йому охолонути і ставимо на стіл. Спекотне виходить чудово запашною, неймовірно соковитим і смачним.
Печеня з грибами і м'ясом
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; білі сушені гриби - 50 г; лавровий лист - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; паста томатна - 4 ст. ложки; сметана - 200 мл; морква - 1 шт.; вершкове масло - 5 ст. ложок; картопля - 10 шт. Для кришечок:
куряче яйце - 1 шт.; кефір - 05 ст.; розпушувач - щіпка; вершкове масло - 70 г; пшеничне борошно - 15 ст. Приготування
Зараз розповімо ще один варіант, як приготувати жарке з грибами у горщиках. Сухі гриби заливаємо склянкою гарячої кип'яченої води і відставляємо на 20 хвилин. М'ясо промиваємо, обсушуємо рушником і рубаємо ножем на невеликі шматочки. У сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо з усіх боків м'ясо на сильному вогні хвилин 15 а потім перекладаємо в миску. Картопля очищаємо, нарізаємо великими брусочками і обсмажуємо в тій же сковороді до напівготовності, 10 хвилин. Цибулю і моркву шаткуємо соломкою, виймаємо з настою і пасеруємо все на середньому вогні масло до золотавого кольору. Після
цього розкладаємо всі інгредієнти в горщики, кладемо томатну пасту, лавровий листок, сіль і перець. Заливаємо грибним відваром і додаємо сметану і трохи гарячої водички.
Для кришечок змішуємо кефір з яйцем, кладемо розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Поділяємо його на 4 частини і розминаємо руками в коржі. Накриваємо блюдо зверху кришечками з тіста, ставимо в розігріту духовку на 35-40 хвилин і запікаємо жарке з яловичини з грибами в горщиках при 200 градусах.