Куряче філе, приготоване у власному соку в горщиках, та ще й у поєднанні з грибами або картоплею можна вважати справжнім кулінарним шедевром, гідним уваги самих вибагливих гурманів. Рецепти курячого філе в горщиках багато років передаються від господині до господині, а смак страви з часом, безумовно, тільки вдосконалюється.
Сьогодні ми познайомимо читачів з двома видами м'ясної гарячого і розповімо, як приготувати куряче філе у горщиках. Не забувайте про те, що вам не доведеться використовувати багато посуду, блюдо готується в горщиках і подається в них же.
Куряче філе в горщиках з картоплею
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; часник - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 4 шт.; картопля - 1 кг; масло вершкове - 30 г; сир твердих сортів - 50 г; майонез - 6 ст. л.; масло рослинне - 1 ст. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування М'ясо розморожуємо, видаляємо шкіру і нарізаємо філе кубиками. Потім кладемо подрібнену курку в миску, солимо і перчимо, присмачую пропущеним через чеснокодавку часником і залишаємо маринуватися на півгодини. В цей час очищаємо цибулини, подрібнюємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистого кольору. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо у вигляді соломки.
У заздалегідь підготовлені горщики інгредієнти слід викладати шарами. Спочатку цибулю, потім куряче філе, зверху столова ложка майонезу в кожен горщик, потім картоплю. Завершуємо нашу композицію натиранням сиру і прикрасою страви зверху. Кожен горщик заливаємо окропом, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Куряче філе з грибами у горщиках готується трохи швидше. Тому любителям цього вишуканого блюда варто звернути увагу і на цей рецепт.
Куряче філе з грибами в горщиках
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; сметана - 250 г; гриби - 400 р; часник - 1 шт.; кріп або петрушка - 1 пучок; сіль і перець - за смаком; масло рослинне - 2 ст. л. Приготування Для початку дно кожного горщика змащуємо рослинним маслом. М'ясо розморожуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, після чого розкладаємо по горщикам першим шаром, солимо і перчимо. Другим шаром укладаємо дрібно нарізані гриби, слідом кладемо пропущений через чеснокодавку часник і сметану. Кріп або петрушку промиваємо і дрібно кришимо в горщик поверх решти інгредієнтів. Після чого накриваємо горщики кришечками і поміщаємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на годину.