Вернуться назад Распечатать

Куряче філе в горщиках

Куряче філе в горщиках
Куряче філе, приготоване у власному соку в горщиках, та ще й у поєднанні з грибами або картоплею можна вважати справжнім кулінарним шедевром, гідним уваги самих вибагливих гурманів. Рецепти курячого філе в горщиках багато років передаються від господині до господині, а смак страви з часом, безумовно, тільки вдосконалюється.
Сьогодні ми познайомимо читачів з двома видами м'ясної гарячого і розповімо, як приготувати куряче філе у горщиках. Не забувайте про те, що вам не доведеться використовувати багато посуду, блюдо готується в горщиках і подається в них же.

Куряче філе в горщиках з картоплею


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • часник - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 4 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • масло вершкове - 30 г;

  • сир твердих сортів - 50 г;

  • майонез - 6 ст. л.;

  • масло рослинне - 1 ст. л.;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розморожуємо, видаляємо шкіру і нарізаємо філе кубиками. Потім кладемо подрібнену курку в миску, солимо і перчимо, присмачую пропущеним через чеснокодавку часником і залишаємо маринуватися на півгодини. В цей час очищаємо цибулини, подрібнюємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистого кольору. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо у вигляді соломки.
    У заздалегідь підготовлені горщики інгредієнти слід викладати шарами. Спочатку цибулю, потім куряче філе, зверху столова ложка майонезу в кожен горщик, потім картоплю. Завершуємо нашу композицію натиранням сиру і прикрасою страви зверху. Кожен горщик заливаємо окропом, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
    Куряче філе з грибами у горщиках готується трохи швидше. Тому любителям цього вишуканого блюда варто звернути увагу і на цей рецепт.

    Куряче філе з грибами в горщиках


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • сметана - 250 г;

  • гриби - 400 р;

  • часник - 1 шт.;

  • кріп або петрушка - 1 пучок;

  • сіль і перець - за смаком;

  • Куряче філе в горщиках

  • масло рослинне - 2 ст. л.


  • Приготування
    Для початку дно кожного горщика змащуємо рослинним маслом. М'ясо розморожуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, після чого розкладаємо по горщикам першим шаром, солимо і перчимо. Другим шаром укладаємо дрібно нарізані гриби, слідом кладемо пропущений через чеснокодавку часник і сметану. Кріп або петрушку промиваємо і дрібно кришимо в горщик поверх решти інгредієнтів. Після чого накриваємо горщики кришечками і поміщаємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на годину.