Баклажани, приготовлені в духовці з помідорами - соковита і досить ситна закуска, з дивовижним смаком і казковим ароматом. Страва виглядає дуже естетично, оригінально і прекрасно підійде в якості прикраси навіть до святкового столу.
Баклажани з перцем, помідорами і грибами в духовці
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; помідор - 4 шт.; свіжі або мариновані гриби - 300 г; сметана - 200 мл; сир - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; олія рослинна; свіжий кріп - за бажанням; перець, сіль. Приготування Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо їх у солону воду і залишаємо хвилин на 30. Цим часом готуємо поки інші інгредієнти: помідори шаткуємо тонкими кружечками, а очищений від насіння болгарський перчик - кільцями. Часник очищаємо від лушпиння, дрібненько ріжемо, або видавлюємо через спеціальний прес. З сиру акуратно зрізаємо шкірку, натираємо його на дрібній терочке.
Далі подрібнюємо гриби: якщо вони великі - нарізаємо кружечками, якщо дрібні - можна нарізати кубиками. Дрібно нарубаний часник змішуємо зі сметаною і відставляємо готову заправку в бік.
Як тільки всі основні інгредієнти підготовлені, переходимо до завершального етапу - викладаємо все у форму для запікання, застелену фольгою. Спочатку кладемо шар баклажанів, потім перець, помідори, гриби, сметану з часником. Тепер посипаємо все рясним шаром сиру і ставимо нашу страву на 30-35 хвилин у духовку. Запікаємо баклажани з помідорами при температурі 180 градусів.
Баклажани з помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; рослинне масло - 100 мл; помідори - 7 шт.; домашній майонез - 150 мл; сир (бринза) - 300 г; сіль; часник - 3 зубчики. Приготування Баклажани промиваємо, нарізаємо кружальцями, солимо, перчимо й перемішуємо. Потім заливаємо їх маслом і знову добре перемішуємо. Після цього видавлюємо в домашній майонез очищений часник. Нарізаємо кружечками промиті помідори, а сир натираємо на тертці. Викладаємо баклажани на деко, змащуємо їх майонезом. Зверху кладемо кружечки помідорів і невелику гірку сиру. Запікаємо овочі в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу. Ось і все, баклажани з бринзою , запечені в духовці з помідорами, готові.