Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - один з найпопулярніших способів консервування це заморського овоча. З безлічі рецептів ми підібрали всього два, найбільш цікавих.
Інгредієнти:
баклажани - 1 кг;
помідори - 15 кг;
оцет 6% - 35 мл;
сіль - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на деко. Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини, до м'якості.
Тим часом приготуємо томатний соус. Помідори миємо, вирізаємо плодоніжку і прокручуємо через м'ясорубку. Доводимо томатне пюре до кипіння, прибираємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Засипаємо в каструлю підсушені баклажани, знову доводимо до кипіння і солимо. Ще через 5 хвилин додаємо оцет і розливаємо салат по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, і закутуємо банки теплою ковдрою до повного охолодження.
Інгредієнти:
баклажани - 6 кг;
помідори - 3 кг;
перець болгарський - 1 кг;
цибуля - 2 кг;
часник - 2 шт.;
перець чилі - 3 шт.;
петрушка - 200 г;
олія рослинна рафінована - 3/4 л;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани нарізаємо кружечками завтовшки в півсантиметра і заливаємо холодною, добре підсоленій водою. Залишаємо на півгодини, щоб пішла зайва гіркота. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо в блендері. Цибулю чистимо, розрізаємо на четвертинки і тонко шаткуємо. Солодкий перець нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо часник і зелень. У гіркого перцю вирізаємо серцевину і перетираємо в кашку блендером.
Баклажани зливаємо, промаківающімі паперовим рушником і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до коричневого кольору. Складаємо кружечки в глибоку каструлю. На тій же сковороді обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору і перекладаємо в каструлю до баклажанам. Те ж саме повторюємо з болгарським перцем. Овочі солимо і перемішуємо.
У томатне пюре додаємо часник, гіркий перець, цукор і сіль. Доводимо до кипіння й тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. В кінці додаємо зелень. В чисті простерилізовані банки спочатку закладаємо шар овочів, заливаємо на 2 пальці томатним соусом і знову овочі. Так повторюємо, поки банки повністю не заповняться. Зверху заливаємо все томатом, накриваємо кришками і ставимо в каструлі з киплячою водою. Пастеризуем пів літрові банки-40 хвилин, літрові - не менше години. Після закочує банки, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру, поки вони повністю не охолонуть.
Любите домашню консервацію, тоді рекомендуємо приготувати малосольні огірки або солоні помідори , вийде чудова закуска до застілля у колі друзів.
Баклажани в томатному соку
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на деко. Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини, до м'якості.
Тим часом приготуємо томатний соус. Помідори миємо, вирізаємо плодоніжку і прокручуємо через м'ясорубку. Доводимо томатне пюре до кипіння, прибираємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Засипаємо в каструлю підсушені баклажани, знову доводимо до кипіння і солимо. Ще через 5 хвилин додаємо оцет і розливаємо салат по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, і закутуємо банки теплою ковдрою до повного охолодження.
Рецепт гострих консервованих баклажанів в томатному соку
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо кружечками завтовшки в півсантиметра і заливаємо холодною, добре підсоленій водою. Залишаємо на півгодини, щоб пішла зайва гіркота. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо в блендері. Цибулю чистимо, розрізаємо на четвертинки і тонко шаткуємо. Солодкий перець нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо часник і зелень. У гіркого перцю вирізаємо серцевину і перетираємо в кашку блендером.
Баклажани зливаємо, промаківающімі паперовим рушником і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до коричневого кольору. Складаємо кружечки в глибоку каструлю. На тій же сковороді обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору і перекладаємо в каструлю до баклажанам. Те ж саме повторюємо з болгарським перцем. Овочі солимо і перемішуємо.
У томатне пюре додаємо часник, гіркий перець, цукор і сіль. Доводимо до кипіння й тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. В кінці додаємо зелень. В чисті простерилізовані банки спочатку закладаємо шар овочів, заливаємо на 2 пальці томатним соусом і знову овочі. Так повторюємо, поки банки повністю не заповняться. Зверху заливаємо все томатом, накриваємо кришками і ставимо в каструлі з киплячою водою. Пастеризуем пів літрові банки-40 хвилин, літрові - не менше години. Після закочує банки, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру, поки вони повністю не охолонуть.
Любите домашню консервацію, тоді рекомендуємо приготувати малосольні огірки або солоні помідори , вийде чудова закуска до застілля у колі друзів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в