Баклажани, мариновані в томатному соку - один з найпопулярніших способів консервування це заморського овоча. З безлічі рецептів ми підібрали всього два, найбільш цікавих.
Баклажани в томатному соку
Інгредієнти: баклажани - 1 кг; помідори - 15 кг; оцет 6% - 35 мл; сіль - 1/2 ст. ложки. Приготування Баклажани чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на деко. Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини, до м'якості.
Тим часом приготуємо томатний соус. Помідори миємо, вирізаємо плодоніжку і прокручуємо через м'ясорубку. Доводимо томатне пюре до кипіння, прибираємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Засипаємо в каструлю підсушені баклажани, знову доводимо до кипіння і солимо. Ще через 5 хвилин додаємо оцет і розливаємо салат по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, і закутуємо банки теплою ковдрою до повного охолодження.
Рецепт гострих консервованих баклажанів в томатному соку
Інгредієнти: баклажани - 6 кг; помідори - 3 кг; перець болгарський - 1 кг; цибуля - 2 кг; часник - 2 шт.; перець чилі - 3 шт.; петрушка - 200 г; олія рослинна рафінована - 3/4 л; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки. Приготування Баклажани нарізаємо кружечками завтовшки в півсантиметра і заливаємо холодною, добре підсоленій водою. Залишаємо на півгодини, щоб пішла зайва гіркота. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо в блендері. Цибулю чистимо, розрізаємо на четвертинки і тонко шаткуємо. Солодкий перець нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо часник і зелень. У гіркого перцю вирізаємо серцевину і перетираємо в кашку блендером.
Баклажани зливаємо, промаківающімі паперовим рушником і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до коричневого кольору. Складаємо кружечки в глибоку каструлю. На тій же сковороді обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору і перекладаємо в каструлю до
баклажанам. Те ж саме повторюємо з болгарським перцем. Овочі солимо і перемішуємо.
У томатне пюре додаємо часник, гіркий перець, цукор і сіль. Доводимо до кипіння й тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. В кінці додаємо зелень. В чисті простерилізовані банки спочатку закладаємо шар овочів, заливаємо на 2 пальці томатним соусом і знову овочі. Так повторюємо, поки банки повністю не заповняться. Зверху заливаємо все томатом, накриваємо кришками і ставимо в каструлі з киплячою водою. Пастеризуем пів літрові банки-40 хвилин, літрові - не менше години. Після закочує банки, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру, поки вони повністю не охолонуть.
Любите домашню консервацію, тоді рекомендуємо приготувати малосольні огірки або солоні помідори , вийде чудова закуска до застілля у колі друзів.