Не за горами баклажановий сезон, який просто не може пройти непоміченим повз шанувальників кулінарії. Випробуйте нові рецепти, відродивши старі сполучення, приготувавши, наприклад, баклажанові рулети з часником.
Рулети з баклажанів з сиром, часником і помідорами
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; томати у власному соку - 500 г; маринований болгарський перець - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; козячий сир - 250 г; сир рікотта - 1/2 ст.; часник - 5 зубчиків; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Деко для випікання змащуємо маслом і викладаємо на нього поздовжньо нарізані скибочки баклажанів. Посипаємо овочі сіллю і перцем з обох сторін, після чого ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 6-7 хвилин.
У блендері пюрируем томати і перець, додаємо до соусу оцет і пропущений через прес часник. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Виливаємо до цибулі томатний соус і тушкуємо все на повільному вогні 10 хвилин, без кришки, щоб випарувати надлишки вологи.
У невеликій мисці змішуємо рікотту з козячим сиром додаємо порізану зелень, сіль і перець. Викладаємо сирну суміш на смужку запеченого баклажана і звертаємо його рулетом. Рулети заливаємо соусом і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
Подавати готову страву слід у гарячому вигляді, відразу ж після запікання, без будь-яких доповнень.
Рулети з баклажанів з волоськими горіхами і часником
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; рослинна олія; волоські горіхи - 1 ст.; часник - 2 зубчики; червоний винний оцет - 1/2 ч. ложки; мелений коріандр - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; петрушка. Приготування Баклажани миємо й нарізаємо поздовжніми скибочками. Скибочки посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Витираємо шматочки баклажанів рушником і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
За допомогою блендера подрібнюємо горіхи в крихту разом з часником і зеленню. Додаємо до суміші 6 столових ложок води і збиваємо ще раз, щоб крихта придбала пастоподібну консистенцію. Горіхову начинку заправляємо оцтом, сіллю і перцем.
Горіхову пасту розподіляємо по поверхні смужки з баклажана. Звертаємо баклажани рулетом. Подаємо рулети з баклажанів з горіхами і часником до столу в компанії свіжої зелені і зерен граната.
Рулети з баклажанів з сиром і часником
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль - за смаком; крем-сир - 200 г; твердий сир - 150 г; часник - 2-3 зубчики; помідори - 2 шт.; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо баклажани тонкими стрічками уздовж, змащуємо стрічки маслом і викладаємо на деко для випікання. Посипаємо баклажани сіллю і готуємо 8-10 хвилин. В якості альтернативи шматочки баклажана можна не запікати, а швидко
обсмажити на сковороді.
Поки баклажан готується, твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром і пропущеним через прес часником. Помідори нарізаємо брусочками. Петрушку подрібнюємо і додаємо в сирну суміш.
У центр смуги обсмаженого баклажана кладемо ложку сирної суміші і брусок томату. звертаємо всі рулетом і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді, посипавши свіжою зеленню. За смаком у сирну начинку можна також додати подрібнені горіхи або гострий перець, а також маринований болгарський перець або трохи майонезу, замість крем-сиру.