Овочеве рагу з баклажанів з грибами чудово підійде в якості холодної закуски, доповнення до пасти, або іншого гарніру. Давайте познайомимося з різноманітними рецептами цієї страви ближче.
Баклажани по-китайськи Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; часник - 4 зубчики; гриби - 7 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; перець чилі - за смаком; арахісове масло - 5 ст. ложок; кунжутне масло - 2 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 1 ст. ложка; крохмаль - 1/2 ст. ложки; цукор - 1/2 ст. ложки; сіль, перець; насіння кунжуту. Приготування Розглянемо цікаве блюдо з баклажанів з грибами. Баклажани нарізаємо брусочками, гриби - товстими пластинами, чилі - соломкою, а цибулю з часником пюрируем за допомогою блендера.
На сковороду наливаємо 2 ст. ложки арахісової і 1 ст. ложку кунжутного масла. Обсмажуємо на цій суміші масел баклажани до золотистого кольору.
Змішуємо соєвий соус , оцет, крохмаль і цукор. Збиваємо все віночком 30 секунд. Цибулю з часником і гриби обсмажуємо до готовності і змішуємо з баклажанами. Поливаємо овочі і гриби підготовленої заправкою і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.
Баклажани з грибами і помідорами, тушковані в духовці
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; суміш італійських трав - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - 1/4 ч. ложки; часник - 2 зубчики; гриби - 200 г; томати у власному соку - 300 г; сир «Моцарелла» - 150 г; сир «Пармезан» - 150 р. Приготування У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані кільцями баклажани до золотистого кольору. Цибулю, часник і гриби швидко обсмажуємо і змішуємо з томатами у власному соку. Не забуваємо додати спеції за смаком. Тушкуємо гриби 10-15 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно частину баклажанів. Поверх розподіляємо частина грибної начинки і повторюємо процедуру до тих пір, поки гриби і баклажани не закінчаться. По черзі кожен шар посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Ставимо страву в духовку на 1 годину при 180 градусах, накривши фольгою. Потім знімаємо фольгу, висипаємо залишки сиру і готуємо все під грилем ще 10-15 хвилин. Баклажани, запечені з грибами під томатним соусом готові!
Баклажани, фаршировані грибами і сиром
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; рослинна олія; томати (нарізані консервовані) - 435 г; часник - 2 зубчики; молоко - 5 ст. ложок; сир «Рікотта» - 500 г; гриби - 100 г; зелена цибуля - 2-3 пера; чебрець - 1 ч. ложка; цибуля - 1 шт.; лимон - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Баклажани нарізаємо пластами і обсмажуємо з обох сторін. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності. Часник і цибулю обсмажуємо, заливаємо томатами, додаємо чебрець, сіль і перець. Тушкуємо 20 хвилин. Отриманий соус виливаємо у форму для випікання.
У мисці змішуємо сир, молоко, зелений лук і гриби, додаємо сіль, перець, лимонний сік за смаком. Отриману суміш згортаємо в обсмажену баклажан, рулети з баклажанів з грибами кладемо в соус і випікаємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах.