Куряче м'ясо володіє ніжним смаком, який чудово поєднується з безліччю продуктів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати курку з баклажанами.
Курка з баклажанами по-китайськи
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; баклажани - 400 г; цибуля (великий) - 1 шт.; імбир свіжий - 10 г; кунжутне насіння - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; винний оцет - 2 ст. ложки; соєвий соус - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка; зелена цибуля - 1 пучок; рослинна олія; сіль. Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на сильному вогні до готовності. Після цього перекладаємо його в глибоку миску і накриваємо кришкою. На тій же сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, викладаємо його до курки.
Вимиті баклажани обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Щоб пішла гіркота, баклажани солимо, залишаємо хвилин на 20 а потім змиваємо. Після цього обсмажуємо до утворення скоринки. Додаємо терті на тертці часник і імбир, перемішуємо і протушиваем ще 2 хвилини.
Викладаємо на сковороду курку з цибулею, додаємо кунжутне насіння, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. З'єднуємо в мисочці оцет, соєвий соус, крохмаль і цукор. Отриманий соус виливаємо в сковороду, добре перемішуємо і тушкуємо, поки соус загусне. Додаємо за смаком сіль, подрібнений зелений лук. Все, блюдо з баклажанів і курки готово. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Салат з баклажанів і курки
Інгредієнти: баклажани - 200 г; відварний картопля (середній) - 2 шт.; відварене куряче філе - 150 г; мариновані огірки - 1 шт.; варена морква - 1 шт.; сіль, зелень - за смаком. Для заправки:
сметана - 130 мл; гірчиця - 05 ч. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Баклажани чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі. Відварне куряче філе, картопля, морква, огірок нарізаємо кубиками, зелень дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти. Для соусу змішуємо сметану, сік лимона і гірчицю . Заправляємо салат і подаємо до столу.
Курка з баклажанами і грибами
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; печериці - 150 г; баклажани (середні) - 2 шт.; кетчуп - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Печериці нарізаємо скибочками, а баклажани кубиками. Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до утворення легкої скоринки. Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками, викладаємо на сковороду з баклажанами і гриби, обсмажуємо до готовності курки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кетчуп, перемішуємо, вливаємо близько 30 мл води і тушкуємо ще хвилин 15.
Курка з баклажанами в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; цибуля - 300 г; баклажани - 1 кг; плавлений сир - 200 г; сметана - 200 г; сіль, червоний і чорний мелений перець, паприка - за смаком. Приготування Баклажани нарізаємо кружечками. Якщо вони великі, то ще додатково ріжемо навпіл. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини, а після цього змиваємо. Куряче філе нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулю дрібно кришимо. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо цибулю і в режимі «Смаження» доводимо до напівготовності. Додаємо курку, перемішуємо і обсмажуємо з цибулею хвилин 5 після цього вибираємо режим «Гасіння» і готуємо ще хвилин 20.
Тепер викладаємо баклажани, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин. Трьом на крупній тертці плавлений сир, викладаємо його в каструлю, додаємо сметану, спеції й сіль по смаку, перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще 40 хвилин. Після звукового сигналу мультиварку відразу не відкриваємо, а даємо страві настоятися ще хвилин 10.
Курка з баклажанами в духовці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; баклажани - 4 шт.; помідори - 5 шт.; картопля - 5 шт.; рослинна олія - 50 мл; майонез - 60 г; сіль, кориця, перець, кардамон, кумін, зелень - за смаком. Приготування Курку, миємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки потрібного розміру. Очищену картоплю ріжемо часточками, баклажани - скибочками, цибулю - півкільцями, помідори - кубиками. Всі продукти складаємо в миску, додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо. Потім додаємо майонез і рослинне масло, знову перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. При температурі 180-200 градусів запікаємо близько 1 години. Потім викладаємо курку з баклажанами на блюдо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо відразу ж до столу.