Баклажани з м'ясом - рецепти

Баклажани з м'ясом, картоплею і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо розрізані навпіл баклажани до золотистого кольору.
Дно інший сковороди покриваємо маслом, розігріваємо його і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Змішуємо цибулю з нарізаним часником, додати куркуму і все перемішуємо.
Окремо також яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо до нього кубики картоплі, горошок і томати (половину від усієї кількості). Приправляємо м'ясо і овочі червоним перцем, сіллю, а потім заливаємо водою і тушкуємо, збавивши вогонь, протягом 40 хвилин. Готовий фарш змішуємо з обсмаженою цибулею і подрібненим мигдалем. Викладаємо овочеву суміш з м'ясом поверх баклажанів.
У сковороді знову розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому томатну пасту і викладаємо поверх кружечки помідорів. Розміщуємо баклажани на "томатної подушці", додаємо склянку води, лимонний сік і накриваємо все кришкою. Баклажани з м'ясом і овочами будуть готові через 15-20 хвилин.
Альтернативний спосіб приготування - м'ясо з баклажанами в духовці. Поставте блюдо в розігріту до 160 градусів духовкою шафа на 1 годину, щоб зробити його більш ароматним.
М'ясо з баклажанами і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо навпіл, а м'якоть надрізаємо хрест-навхрест. Потім приправляємо баклажани сумішшю з солі і меленого чорного перцю і смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Попутно смажимо подрібнену ріпчасту цибулю до зміни кольору, додаємо до цибулі імбир і часник, продовжуємо готування ще секунд 30 і викладаємо м'ясний фарш. Коли фарш дійде до готовності, заливаємо сумішшю соєвого соусу з вином і чекаємо, поки рідина повністю випарується. Приправляємо м'ясо за смаком, додаємо до нього вже готові, довільно нарізані баклажани і накриваємо блюдо кришкою. Перед подачею рагу з баклажанів з м'ясом можна прикрасити подрібненою зеленню, збризнути бальзамічним соусом, або посипати горішками.
Якщо ви бажаєте повторити рецепт баклажанів з м'ясом в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка".
Рецепт приготування баклажани з м'ясом по-китайськи
Інгредієнти:

Приготування
З м'яти, половину часнику і імбиру, соєвого і рибного соусів, соку лайма і 2 столових ложок води готуємо заправку.
Обсмажуємо баклажани в сковороді з розігрітим маслом. Готові баклажани заливаємо половиною заправки. Окремо обсмажуємо гострий перець, імбир, часник і сам яловичий фарш до легкого золотистого кольору. Змішуємо м'ясо з баклажанами, виливаємо решту заправку і подаємо блюдо з рисовою локшиною.
Рекомендуємо добрі рецепти

Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені

Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах

Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька

Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї

Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про

Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.