Баклажани з м'ясом - рецепти
Баклажани з м'ясом - ситна закуска, яка, в залежності від подачі, може бути презентована як на свято, так і подана на простому повсякденному вечері. Враховуючи, що на приготування не піде багато сил і часу, таке блюдо сподобається господиням, які змушені готувати в поспіху.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
фарш 250 г;
цибуля біла - 1 шт.;
зубчики часнику - 2 шт.;
зелений горошок - 250 г;
томатна паста - 25 г;
картопля - 300 г;
куркума - 1 /3 ч. ложки;
гострий червоний перець - щіпка;
сік 1 лимона;
томати - 350 г;
мелений мигдаль - 2-3 ст. ложки;
масло оливи.
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо розрізані навпіл баклажани до золотистого кольору.
Дно інший сковороди покриваємо маслом, розігріваємо його і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Змішуємо цибулю з нарізаним часником, додати куркуму і все перемішуємо.
Окремо також яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо до нього кубики картоплі, горошок і томати (половину від усієї кількості). Приправляємо м'ясо і овочі червоним перцем, сіллю, а потім заливаємо водою і тушкуємо, збавивши вогонь, протягом 40 хвилин. Готовий фарш змішуємо з обсмаженою цибулею і подрібненим мигдалем. Викладаємо овочеву суміш з м'ясом поверх баклажанів.
У сковороді знову розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому томатну пасту і викладаємо поверх кружечки помідорів. Розміщуємо баклажани на "томатної подушці", додаємо склянку води, лимонний сік і накриваємо все кришкою. Баклажани з м'ясом і овочами будуть готові через 15-20 хвилин.
Альтернативний спосіб приготування - м'ясо з баклажанами в духовці. Поставте блюдо в розігріту до 160 градусів духовкою шафа на 1 годину, щоб зробити його більш ароматним.
Інгредієнти:
баклажани - 1 шт.;
цибуля біла - 1 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
фарш - 300 г;
пучок петрушки;
корінь імбиру - 2 см;
соєвий соус - 2-3 ст. ложки;
часник сушений - 1 ч. ложка;
мірін - 50 мл
Приготування
Баклажани розрізаємо навпіл, а м'якоть надрізаємо хрест-навхрест. Потім приправляємо баклажани сумішшю з солі і меленого чорного перцю і смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Попутно смажимо подрібнену ріпчасту цибулю до зміни кольору, додаємо до цибулі імбир і часник, продовжуємо готування ще секунд 30 і викладаємо м'ясний фарш. Коли фарш дійде до готовності, заливаємо сумішшю соєвого соусу з вином і чекаємо, поки рідина повністю випарується. Приправляємо м'ясо за смаком, додаємо до нього вже готові, довільно нарізані баклажани і накриваємо блюдо кришкою. Перед подачею рагу з баклажанів з м'ясом можна прикрасити подрібненою зеленню, збризнути бальзамічним соусом, або посипати горішками.
Якщо ви бажаєте повторити рецепт баклажанів з м'ясом в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка".
Інгредієнти:
зелень м'яти - 4 ст. ложки;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
гострий перець чилі (без насіння) - за смаком;
корінь імбиру - 3 см;
зубчики часнику - 3-4 шт.;
цукор тростинний - 1/4 ч. ложки;
олія соняшникова;
соус рибний - 1 ст. ложка;
сік лайма - 2 ч. ложки;
баклажани - 500 г;
фарш мясний (яловичий) - 250 р.
Приготування
З м'яти, половину часнику і імбиру, соєвого і рибного соусів, соку лайма і 2 столових ложок води готуємо заправку.
Обсмажуємо баклажани в сковороді з розігрітим маслом. Готові баклажани заливаємо половиною заправки. Окремо обсмажуємо гострий перець, імбир, часник і сам яловичий фарш до легкого золотистого кольору. Змішуємо м'ясо з баклажанами, виливаємо решту заправку і подаємо блюдо з рисовою локшиною.
Баклажани з м'ясом, картоплею і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо розрізані навпіл баклажани до золотистого кольору.
Дно інший сковороди покриваємо маслом, розігріваємо його і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Змішуємо цибулю з нарізаним часником, додати куркуму і все перемішуємо.
Окремо також яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо до нього кубики картоплі, горошок і томати (половину від усієї кількості). Приправляємо м'ясо і овочі червоним перцем, сіллю, а потім заливаємо водою і тушкуємо, збавивши вогонь, протягом 40 хвилин. Готовий фарш змішуємо з обсмаженою цибулею і подрібненим мигдалем. Викладаємо овочеву суміш з м'ясом поверх баклажанів.
У сковороді знову розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому томатну пасту і викладаємо поверх кружечки помідорів. Розміщуємо баклажани на "томатної подушці", додаємо склянку води, лимонний сік і накриваємо все кришкою. Баклажани з м'ясом і овочами будуть готові через 15-20 хвилин.
Альтернативний спосіб приготування - м'ясо з баклажанами в духовці. Поставте блюдо в розігріту до 160 градусів духовкою шафа на 1 годину, щоб зробити його більш ароматним.
М'ясо з баклажанами і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо навпіл, а м'якоть надрізаємо хрест-навхрест. Потім приправляємо баклажани сумішшю з солі і меленого чорного перцю і смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Попутно смажимо подрібнену ріпчасту цибулю до зміни кольору, додаємо до цибулі імбир і часник, продовжуємо готування ще секунд 30 і викладаємо м'ясний фарш. Коли фарш дійде до готовності, заливаємо сумішшю соєвого соусу з вином і чекаємо, поки рідина повністю випарується. Приправляємо м'ясо за смаком, додаємо до нього вже готові, довільно нарізані баклажани і накриваємо блюдо кришкою. Перед подачею рагу з баклажанів з м'ясом можна прикрасити подрібненою зеленню, збризнути бальзамічним соусом, або посипати горішками.
Якщо ви бажаєте повторити рецепт баклажанів з м'ясом в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка".
Рецепт приготування баклажани з м'ясом по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
З м'яти, половину часнику і імбиру, соєвого і рибного соусів, соку лайма і 2 столових ложок води готуємо заправку.
Обсмажуємо баклажани в сковороді з розігрітим маслом. Готові баклажани заливаємо половиною заправки. Окремо обсмажуємо гострий перець, імбир, часник і сам яловичий фарш до легкого золотистого кольору. Змішуємо м'ясо з баклажанами, виливаємо решту заправку і подаємо блюдо з рисовою локшиною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.