Баклажани з м'ясом - ситна закуска, яка, в залежності від подачі, може бути презентована як на свято, так і подана на простому повсякденному вечері. Враховуючи, що на приготування не піде багато сил і часу, таке блюдо сподобається господиням, які змушені готувати в поспіху.
Баклажани з м'ясом, картоплею і помідорами
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; фарш 250 г; цибуля біла - 1 шт.; зубчики часнику - 2 шт.; зелений горошок - 250 г; томатна паста - 25 г; картопля - 300 г; куркума - 1 /3 ч. ложки; гострий червоний перець - щіпка; сік 1 лимона; томати - 350 г; мелений мигдаль - 2-3 ст. ложки; масло оливи. Приготування На розігрітому маслі обсмажуємо розрізані навпіл баклажани до золотистого кольору.
Дно інший сковороди покриваємо маслом, розігріваємо його і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Змішуємо цибулю з нарізаним часником, додати куркуму і все перемішуємо.
Окремо також яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо до нього кубики картоплі, горошок і томати (половину від усієї кількості). Приправляємо м'ясо і овочі червоним перцем, сіллю, а потім заливаємо водою і тушкуємо, збавивши вогонь, протягом 40 хвилин. Готовий фарш змішуємо з обсмаженою цибулею і подрібненим мигдалем. Викладаємо овочеву суміш з м'ясом поверх баклажанів.
У сковороді знову розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому томатну пасту і викладаємо поверх кружечки помідорів. Розміщуємо баклажани на "томатної подушці", додаємо склянку води, лимонний сік і накриваємо все кришкою. Баклажани з м'ясом і овочами будуть готові через 15-20 хвилин.
Альтернативний спосіб приготування - м'ясо з баклажанами в духовці. Поставте блюдо в розігріту до 160 градусів духовкою шафа на 1 годину, щоб зробити його більш ароматним.
М'ясо з баклажанами і перцем
Інгредієнти: баклажани - 1 шт.; цибуля біла - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; фарш - 300 г; пучок петрушки; корінь імбиру - 2 см; соєвий соус - 2-3 ст. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; мірін - 50 мл Приготування Баклажани розрізаємо навпіл, а м'якоть надрізаємо хрест-навхрест. Потім приправляємо баклажани сумішшю з солі і меленого чорного перцю і смажимо на сковороді з оливковою олією до готовності. Попутно смажимо подрібнену ріпчасту цибулю до зміни кольору, додаємо до цибулі імбир і часник, продовжуємо готування ще секунд 30 і викладаємо м'ясний фарш. Коли фарш дійде до готовності, заливаємо сумішшю соєвого соусу з вином і чекаємо, поки рідина повністю випарується. Приправляємо м'ясо за смаком, додаємо до нього вже готові, довільно нарізані баклажани і накриваємо блюдо кришкою. Перед подачею рагу з баклажанів з м'ясом можна прикрасити подрібненою зеленню, збризнути бальзамічним соусом, або посипати горішками.
Якщо ви бажаєте повторити рецепт баклажанів з м'ясом в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка".
Рецепт приготування баклажани з м'ясом по-китайськи
Інгредієнти: зелень м'яти - 4 ст. ложки; соєвий соус - 3 ст. ложки; гострий перець чилі (без насіння) - за смаком; корінь імбиру - 3 см; зубчики часнику - 3-4 шт.; цукор тростинний - 1/4 ч. ложки; олія соняшникова; соус рибний - 1 ст. ложка; сік лайма - 2 ч. ложки; баклажани - 500 г; фарш мясний (яловичий) - 250 р. Приготування З м'яти, половину часнику і імбиру, соєвого і рибного соусів, соку лайма і 2 столових ложок води готуємо заправку.
Обсмажуємо баклажани в сковороді з розігрітим маслом. Готові баклажани заливаємо половиною заправки. Окремо обсмажуємо гострий перець, імбир, часник і сам яловичий фарш до легкого золотистого кольору. Змішуємо м'ясо з баклажанами, виливаємо решту заправку і подаємо блюдо з рисовою локшиною.