Гострі закуски з серії «по-китайськи» завжди можна було віднести до розряду одних з найулюбленіших закусок у всіх шанувальників погостріше. Приготувати страву у корейському стилі можна і у себе вдома, скориставшись для цього простими рецептами, про які ми поговоримо в цій статті.
Смажені баклажани в клярі по-китайськи
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; зелена цибуля; болгарський перець - 2 шт.; печериці - 4-5 шт.; рослинне масло. Для соусу:
соєвий соус - 1/2 ст.; сік лайма - 2 ст. ложки; петрушка; гострий соус - 1 ч. ложка. Для кляру:
яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; газована вода - 1 1/3 ст. Приготування Для соусу змішуємо подрібнену петрушку з соєвим і гострим соусом , а також соком лайма. В окремій мисці замішуємо тісто: борошно просіваємо, вбиваємо яйце і вливаємо газовану воду. Ставимо тісто в холодильник на час попередньої підготовки овочів.
Баклажани нарізаємо соломкою, аналогічним чином поступаємо з перцем. Пір'я зеленої цибулі і грибів залишаємо недоторканими.
У сотейнику розігріваємо олію. Занурюємо шматочки овочів в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все у фритюрі до золотавої скоринки. Надлишки масла вбираємо за допомогою паперової серветки.
Рецепт баклажанів по-китайськи з м'ясом
Інгредієнти: свинина - 100 г; баклажани - 2 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; соєвий соус - за смаком; цукор - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка; часник - 1-2 зубчики; вода - 1/2 ст.; зелень - для прикраси. Приготування Першим ділом візьмемося за м'ясо. Шматочок свинини необхідно промити, обсушити і обрізати від жив. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо в неї олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Готову свинину перекладаємо на тарілку, а на решті олії смажимо нарізану соломкою перець і моркву.
Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотистого кольору. Кожну пластину остуджуємо, кладемо в неї пару шматочків м'яса і овочів. Звертаємо баклажани рулетом і кладемо на блюдо.
У сотейнику змішати крохмаль з теплою водою, додаємо в суміш цукор і соєвий соус, а потім варимо соус на повільному вогні до загусання. Готовим соусом поливаємо баклажани і посипаємо їх зеленню.
Замість свинини в рецепті можна використовувати курку. Курка або свинина з баклажанами по-китайськи послужить прекрасним доповненням до будь-якого бенкету.
Як приготувати баклажани з картоплею по-китайськи?
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; картопля - 2 шт.; часник - 1-2 зубчики; зелень - за смаком; крохмаль - 2 ст. ложки; соєвий соус - за смаком; рослинна олія; насіння кунжуту. Приготування Баклажани і картоплю нарізаємо брусочками. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку картоплю до повної готовності, після чого прибираємо його зі сковороди і кладемо в неї баклажани. Як тільки баклажан стане м'яким, повертаємо картоплю на сковороду і ретельно все перемішуємо.
В 3/4 ст. теплої води розвести крохмаль. Додаємо в крохмальний розчин соєвий соус і подрібнений часник, все ретельно перемішуємо. Поливаємо крохмальним соусом вміст сковороди і продовжуємо готування до тих пір, поки сам соус не загусне.
Готове блюдо викладаємо на тарілку, за бажанням доповнюємо свіжими овочами і посипаємо подрібненою зеленню і кунжутом.
Салат з баклажанів по-китайськи
Інгредієнти: баклажан - 3 шт.; часник (подрібнений) - 1 ч. ложка; кунжутне масло - 2 1/2 ч. ложки; соєвий соус - 3 ст. ложки; зелена цибуля - за смаком. Приготування Баклажани, кладемо на деко і запікаємо при 200 градусах 40-50 хвилин або до м'якості. Після, даємо овочам охолонути, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Заправляємо салат сумішшю з масла, соєвого соусу і часнику. Готову страву посипаємо зеленою цибулею.