Вишукані, смачні і корисні страви можна приготувати, використовуючи в якості основних продуктів м'ясо курчати і баклажани. Зрозуміло, нам знадобляться і деякі інші компоненти: молоді овочі, ароматна зелень і спеції.
Курча, тушкована з баклажанами, помідорами, солодким перцем і молодою картоплею
Інгредієнти: курча - 1 шт.; баклажани - 2 шт. загальною вагою не більше 400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець солодкий червоний - 2 шт.; молода картопля - 3-5 шт. середнього розміру; помідори стиглі - 3-4 шт.; часник - 2-3 зубчики; зелень (петрушка, базилік, кінза); червоний гострий перець; сухі спеції (лавровий лист, гвоздика і перець запашний); рослинна олія (оливкова або соняшникова) або курячий жир. Приготування Готувати будемо в сотейнику або великій сковороді з високим бортом.
Спочатку готуємо баклажани - видалимо з них отруту. Наріжемо баклажани кубиками або брусочками середнього розміру і заллємо холодною водою в мисці. Через 10-20 хвилин зіллємо воду і промиємо.
Займемося курчам: разделаем його на частини. Шийку і спинку краще пустити на бульйон. У нас залишиться грудка (разрежем її на 2-4 частини), стегенця (на 2-3 частини) і більш товста частина крилець.
Розігріємо в сотейнику масло або жир і обсмажимо поросяти, ягняти цибулю. Додамо частини курчати і обсмажуємо все разом на середньому вогні близько 5 хвилин, перевертаючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою. Тушкуємо під кришкою протягом ще 15 хвилин, при необхідності подбавляя води або несульфитированного столового світлого вина.
Додаємо підготовлені баклажани і картоплю (можна розрізати кожну картоплину на 4 частини). Через 10 хвилин закладаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою, дрібнонарублені помідори і спеції (якщо треба, подбавляем ще води). Тушкуємо протягом 10 хвилин.
Трохи охолоджуємо, подаємо, присипавши мелкорубленними часником і зеленню, зі свіжими прісними коржами
(добре ще для коржів використовувати суміш грубої пшеничного та ячмінного борошна). До такої страви добре подати домашнє світле несульфитированное вино або келишок плодової ракії.
Можна, деяким чином, змінити цей рецепт і приготувати курчати з баклажанами, оливками і молодий квасолею. У цьому випадку закладайте молоду квасолю відразу після обсмажування м'яса. А оливки без кісточок - в самому кінці процесу приготування. Картоплю можна виключити або залишити - справа ваша. Замість картоплі можна додати брокколі , розібрану на качанчики (додавайте її за 15 хвилин до готовності). Постарайтеся обійтися без кропу, краще використовуйте розмарин.