Гострий курча каррі - страва для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань та пікантності. У поєднанні з відварним рисом або простий коржем і салатом, таке блюдо - те, що треба на обід.
Курча каррі з мигдалем і йогуртом
Інгредієнти: зелений перець чилі - 2 шт.; мигдаль - 100 г; імбир - шматочок розміром в 2-3 див.; часник - 4 зубчики; вершки - 200 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гвоздика - 3 шт.; кардамон - 2 шт.; кориця - 1 паличка; гарам-масала - 4 ч. ложки; курча - 1 тушка; грецький йогурт - 100 г; коріандр. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Перці чилі очистити від насіння і крупно нарізаємо. Кладемо шматочки перців в блендер разом з мигдалем, імбиром і часником. Заливаємо все вершками і збиваємо до однорідності.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кільцями ріпчасту цибулю, бутони гвоздики, кардамон, корицю і 2 чайні ложки гарам-масала. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину, після чого додаємо раннє приготовлену пасту. Доводимо рідину до кипіння і приправляємо все сіллю. Курча розбираємо на шматки і кладемо на дно жаровні. Зверху птиці розподіляємо йогурт.
Переставляємо блюдо в духовку, попередньо накривши кришкою і готуємо 40 хвилин. Перед подачею посипаємо курчати залишками гарам-масала. Подають курчати каррі з рисом і пшеничними коржами.
Як приготувати курчати каррі?
Інгредієнти: курча - 1 тушка; томатне пюре - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; суміш спецій для каррі - 1 ч. ложка; паста з часнику і імбиру - 2 ст. ложки; гарам-масала - 1/2 ч. ложки; рослинне масло. Приготування У товстостінній глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо
на ньому всі спеції. Як тільки спеції в гарячому маслі почнуть видавати характерні клацають звуки - на сковороду можна додаємо пасту з імбиру і часнику (для її приготування часник і імбир достатньо розтерти в рівних пропорціях), а також нарізану кільцями ріпчасту цибулю. Слідом за пастою кладемо шматочки розділеного курчати і обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору.
Приправляємо птицю сіллю і заливаємо томатним пюре. Додатково у страву можна додати трохи води або бульйону. Після залишається лише гасити птицю до повної готовності.
Подають таке каррі посипавши свіжим коріандром з обсмаженими або звареними круто яйцями, а також звичними для індійців пшеничними коржами.