Вернуться назад Распечатать

Курча каррі - рецепт

Курча каррі - рецепт
Гострий курча каррі - страва для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань та пікантності. У поєднанні з відварним рисом або простий коржем і салатом, таке блюдо - те, що треба на обід.

Курча каррі з мигдалем і йогуртом


Інгредієнти:

  • зелений перець чилі - 2 шт.;

  • мигдаль - 100 г;

  • імбир - шматочок розміром в 2-3 див.;

  • часник - 4 зубчики;

  • вершки - 200 мл;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • кардамон - 2 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • гарам-масала - 4 ч. ложки;

  • курча - 1 тушка;

  • грецький йогурт - 100 г;

  • коріандр.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Перці чилі очистити від насіння і крупно нарізаємо. Кладемо шматочки перців в блендер разом з мигдалем, імбиром і часником. Заливаємо все вершками і збиваємо до однорідності.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кільцями ріпчасту цибулю, бутони гвоздики, кардамон, корицю і 2 чайні ложки гарам-масала. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину, після чого додаємо раннє приготовлену пасту. Доводимо рідину до кипіння і приправляємо все сіллю. Курча розбираємо на шматки і кладемо на дно жаровні. Зверху птиці розподіляємо йогурт.
    Переставляємо блюдо в духовку, попередньо накривши кришкою і готуємо 40 хвилин. Перед подачею посипаємо курчати залишками гарам-масала. Подають курчати каррі з рисом і пшеничними коржами.

    Як приготувати курчати каррі?


    Інгредієнти:

  • курча - 1 тушка;

  • томатне пюре - 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • суміш спецій для каррі - 1 ч. ложка;

  • паста з часнику і імбиру - 2 ст. ложки;

  • гарам-масала - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У товстостінній глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо
    Курча каррі - рецепт
    на ньому всі спеції. Як тільки спеції в гарячому маслі почнуть видавати характерні клацають звуки - на сковороду можна додаємо пасту з імбиру і часнику (для її приготування часник і імбир достатньо розтерти в рівних пропорціях), а також нарізану кільцями ріпчасту цибулю. Слідом за пастою кладемо шматочки розділеного курчати і обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору.
    Приправляємо птицю сіллю і заливаємо томатним пюре. Додатково у страву можна додати трохи води або бульйону. Після залишається лише гасити птицю до повної готовності.
    Подають таке каррі посипавши свіжим коріандром з обсмаженими або звареними круто яйцями, а також звичними для індійців пшеничними коржами.