Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала

Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала

4-01-2015, 18:38
879
Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
Почати вивчення рецептів ароматного східного блюда, варто із з'ясування того, що воно власне з себе представляє. Отже, слово «чікен» ніяких труднощів не викликає: курка, вона і є курка, як ти її не обзови. З «масала» буде складніше, адже на наших теренах ця річ далеко не найпоширеніша. Масала називають суміш з безлічі спецій, яка служить основою для багатьох індійських страв. Таку суміш можна придбати вже готової, в місцевих тематичних індійських крамницях, а можна приготувати і самим.
Chicken tikka masala

  • червоний чилі - 1/4 стручка;

  • часник - 1 зубчик;

  • корінь імбиру - 15 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 щіпка;

  • суміш гарам масала - 1/2 ст. ложки;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • коріандр - 3-4 гілочки;

  • куряче філе - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • кориця - 1 щіпка;

  • мелений коріандр - 1 щіпка;

  • куркума - 1 щіпка;

  • помідори - 400 р;

  • натуральний йогурт - 100 мл;

  • вершки - 50 мл


  • Приготування
    Перед приготуванням варто зауважити, що маринад слід приготувати за добу до вживання.
    Перець чилі, часник і імбир збиваємо в блендері з рослинним маслом. Додаємо до овочів паприку, гарам-масала, томатну пасту і коріандр. Ретельно збиваємо все ще раз. Даємо суміші постояти хоча б добу, а потім обвалюємо в ній шматочки курки і залишаємо в холодильнику на ніч.
    На наступний день на невеликій кількості рослинного масла пасеруємо цибулю, перець та інші спеції. Тримаємо все на вогні близько 10 хвилин, а потім додаємо нарізаний помідор і натуральний йогурт. Тепер додаємо шматочки курки і тримаємо на вогні ще 15-20 хвилин. Готову страву заправляємо вершками і прикрашаємо листям коріандру. Подаємо з овочевим салатом і відварним рисом .

    Ароматна чікен масала


    Інгредієнти:

  • часник - 6 зубчиків;

  • тертий корінь імбиру - 4 ч. ложки;

  • гарам масала - 2 ч. ложки;

  • куркума - 4 ч. ложки;

  • коріандр - 2 ч. ложки;

  • кмин - 2 ч. ложки;

  • натуральний йогурт - 1 1/2 ст.;

  • кардамон - 6 стручків (подрібнених);

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • куряче філе - 1 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 /4 ст.;

  • сушений чилі - 2 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • петрушка - 3/4 ст.


  • Приготування
    У невеликій мисці змішуємо часник, імбир, куркуму, гарам масала, коріандр і кмин. В іншій мисці з'єднуємо йогурт, сіль і половину суміші спецій з маленької миски, кладемо в готовий маринад шматочки курячого філе і ретельно перемішуємо, щоб шматочки курки вкрилися рівномірним шаром суміші. Даємо м'яса промаринуватися близько 4-6 годин.
    Наливаємо олію в товстостінну жаровню, додаємо цибулю, томатну пасту, кардамон і сушений чилі. Смажимо пряну суміш, постійно помішуючи, до тих пір, поки паста не почне темніти. Половину суміші спецій також засипаємо в жаровню і обсмажуємо ще 4 хвилини. Додаємо очищені від шкірки і злегка розім'яті томати, тримаємо суміш на вогні ще 8-10 хвилин, до тих пір, поки соус не почне густіти. Тепер в томатну основу можна додавати вершки і петрушку, і залишати тушкуватися на 30-40 хвилин.
    Курку, яка вже досить промаринувалася в соусі, тримаємо під грилем близько 10 хвилин, потім при необхідності додатково нарізаємо і відправляємо в вершковий соус. Даємо курці протушкувати хвилин 8-10
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    а потім подаємо поверх відвареного рису басматі.
    Рис є не обов'язковим доповненням до цієї страви, любителі гострого можуть замінити гарнір традиційними коржами чапаті . Для їх приготування необхідно змішати 2 склянки борошна з половиною склянки теплої води і сіллю. Далі потрібно розім'яти туге тісто, дати йому відпочити з півгодини, а потім розкачати і смажити коржі на вершковому маслі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з креветок
    Шашлик з креветок
    Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
    Страви з тілапії
    Страви з тілапії
    Тілапія - проста і смачна рибка. І сьогодні ми підкажемо, які страви можна приготувати. Давайте посмажимо її з різними спеціями і добавками на
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти
    Дивовижний індійський плов біріані
    Дивовижний індійський плов біріані
    Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його