Дивовижний індійський плов біріані

Класичний плов біріані
Відтворити оригінальну рецептуру індійського страви не так-то й просто в наших умовах, однак максимально наближений варіант цілком під силу і по кишені практично будь господині.
Традиційний біріані готується з місцевою індійської приправою гарам-масала, яку ми також навчимося робити власноруч.
Інгредієнти:
Для плову:
Для гарам-масала:
Приготування
Почнемо приготування з суміші спецій гарам-масала, для неї необхідно прожарити всі спеції на сковороді, крім імбиру, очистити насіння кардамону від плівок і подрібнити ароматну суміш з допомогою блендера, або в ступці.
Тепер можна перейти до самого біріані. Цибулю нарізаємо півкільцями, куряче м'ясо очистити від жиру і плівок і ріжемо великими шматками. Додаємо до курки тертий імбир і часник, трохи меленого чилі, сушену м'яту, половину гарам-масала і кінзу за смаком. Спеції повинні покрити кожен шматочок м'яса, після чого його можна залити натуральним йогуртом. Останніми в маринад йдуть лимонний сік і куркума. Курка повинна промаринуватися близько півгодини.
Після закінчення часу нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії до рум'янцю.
Ставимо на вогонь каструлю з двома склянками води, солимо і доводимо до кипіння. В марлевий мішечок кладемо пару лаврових листочків, перець, зіру і гвоздику. Варимо рис разом зі спеціями близько 4-5 хвилин.
Обсмажуємо курку на вершковому маслі, викладаємо поверх рису разом з кільцями цибулі. Засипаємо рис залишилася гарам-масала і заливаємо водою приблизно наполовину. Накриваємо казан з рисом і куркою рушником, а потім і кришкою. Як тільки вода в казані закипить (через 7-10 хвилин), вогонь потрібно зменшити і залишити плов готуватися ще 20-25 хвилин.
Подається біріані з холодним йогуртом або свіжими овочами.
Простий варіант біріані з куркою
Якщо ви готові відступити від традицій приготування плову, то спробуйте приготувати біріані по цьому простому рецептом до сьогоднішнього вечері.
Інгредієнти:

Приготування
Рис замочуємо в теплій воді, а потім промиваємо прохолодною. Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому півкільця цибулі з лавровим листом і іншими спеціями близько 10 хвилин. Посипаємо цибулю куркумою і додаємо нарізану курку і пасту каррі. Тримаємо все на вогні до появи аромату.
Рис в жаровні змішуємо з родзинками і заливаємо курячим бульйоном. Накриваємо жаровню кришкою, доводимо рідина всередині до сильного кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 5 хвилин. Даємо рису відпочити під кришкою 10 хвилин, перемішуємо з нарізаним коріандром і подаємо з куркою і пластівцями мигдалю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,

Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний

Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І

Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його