Страви з тілапії
Тілапія, мабуть, сама спірна риба серед величезного числа її родичів. Подейкують, що тілапія воліє далеко не найчистіші місця мешкання, а тому накопичує в собі безліч небезпечних для здоров'я хімічних сполук. Шанувальники тілапії, навпаки, схильні вірити в те, що це корисна риба, яку легко чистити і готувати, а що вже говорити про смак.
Так як істина завжди знаходиться десь посередині, рекомендуємо вживати цю рибу в обмежених кількостях, а для її приготування використовувати один з нижче запропонованих рецептів.
Інгредієнти:
філе тілапії - 17 кг;
кайенский перець - 1/4 ч. ложки;
копчена паприка - 1 1/2 ч. ложки;
часник сушений (гранульований) - 3/4 ч. ложки;
тростинний цукор - 1 1/2 ч. ложки;
сушена зелень орегано - 1 ч. ложка;
кумін (мелений) - 1/2 ч. ложки;
лайм - 1 шт.
Приготування
Спочатку необхідно приготувати мікс спецій, в якому ми обваляем рибне філе. Для його приготування потрібно змішати паприку з коричневим цукром, сушеним орегано, часником і кайенским перцем. Очищене філе тілапії обвалюємо в пряної суміші з усіх боків, намагаючись рівномірно покрити м'якоть і струсити надлишки спецій.
Поверхня сковороди покриваємо достатньою кількістю оливкової олії і смажимо на ньому філе тілапії з кожної сторони. Наше завдання - домогтися пряної скоринки карамельного кольору, на це зазвичай іде не більше 2-3 хвилин, для однієї сторони.
Подавати готову страву з риби тілапії слід з скибочкою лайма відразу ж після приготування.
Інгредієнти:
кукурудзяна олія;
філе тілапії - 800 г;
кокосове молоко - 1/2 ст.;
зубчики часнику - 2 шт.;
листя петрушки - 1/2 ст.;
свіжий імбир (натертий) - 1 ч. ложка;
гарам масала - 1/2 ч. ложки;
халапеньо - 1/2 шт.;
коричневий рис - 320 р.
Приготування
Температуру духовки доводимо до 210 градусів. Змочуємо кулінарну кисть кукурудзяним маслом і з її допомогою розподіляємо його по поверхні форми. З'єднуємо кокосове молоко з подрібненою зеленню, імбиром, гарам масала, розтертими в пасту зубчиками часнику і гострим перцем халапеньо (без насіння). Очищене від шкіри і кісток рибне філе розкладаємо у формі і поливаємо отриманої пряною сумішшю. Ставимо форму в духовку хвилин на 15 після чого подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню, і гарнировав коричневим рисом.
Інгредієнти:
філе тілапії - 5 шт.;
кукурудзяні коржі тортільяс - 7 шт.;
сік лайма - 1 ч. ложка;
чіпси начос - 90 г;
халапеньо - 1 шт.;
копчена паприка - 1/4 ч. ложки;
порошок чилі - 1 /2 ч. ложки;
часник сушений (гранульований) - 7 г;
зерна куміна (мелені) - 5 г;
сушений білий цибуля - 3 г;
сушена зелень петрушки - 3 г;
яйце куряче - 1 шт.
Приготування
Чистимо рибне філе і обсушуємо його. За допомогою блендера робимо паніровку, подрібнивши в чаші пристрою чіпси , кукурудзяні коржі, сушені трави і спеції . В результаті у вас повинна вийти паніровка, що нагадує звичайну хлібну.
Рибне філе занурюємо у збите яйце і обвалюємо в отриманій крихті, надлишки стряхиваем. Далі події можуть розвиватися за двома шляхами: можна запекти рибу в духовці (температура 180 градусів, час близько 10-15 хвилин), або обсмажити на сковороді з достатньою кількістю рослинного масла для того, щоб покрити філе повністю.
Готову рибу можна подавати класичний англійський манер фіш енд чіпс: з соусом та картоплею фрі, а можна просто скропити тилапию лимоном і є в супроводі холодного келиха лагера. Гарантовано буде смачно в будь-якому випадку.
Так як істина завжди знаходиться десь посередині, рекомендуємо вживати цю рибу в обмежених кількостях, а для її приготування використовувати один з нижче запропонованих рецептів.
Рецепт страви з філе тілапії
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно приготувати мікс спецій, в якому ми обваляем рибне філе. Для його приготування потрібно змішати паприку з коричневим цукром, сушеним орегано, часником і кайенским перцем. Очищене філе тілапії обвалюємо в пряної суміші з усіх боків, намагаючись рівномірно покрити м'якоть і струсити надлишки спецій.
Поверхня сковороди покриваємо достатньою кількістю оливкової олії і смажимо на ньому філе тілапії з кожної сторони. Наше завдання - домогтися пряної скоринки карамельного кольору, на це зазвичай іде не більше 2-3 хвилин, для однієї сторони.
Подавати готову страву з риби тілапії слід з скибочкою лайма відразу ж після приготування.
Страва з тілапії в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духовки доводимо до 210 градусів. Змочуємо кулінарну кисть кукурудзяним маслом і з її допомогою розподіляємо його по поверхні форми. З'єднуємо кокосове молоко з подрібненою зеленню, імбиром, гарам масала, розтертими в пасту зубчиками часнику і гострим перцем халапеньо (без насіння). Очищене від шкіри і кісток рибне філе розкладаємо у формі і поливаємо отриманої пряною сумішшю. Ставимо форму в духовку хвилин на 15 після чого подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню, і гарнировав коричневим рисом.
Страва з тілапії на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо рибне філе і обсушуємо його. За допомогою блендера робимо паніровку, подрібнивши в чаші пристрою чіпси , кукурудзяні коржі, сушені трави і спеції . В результаті у вас повинна вийти паніровка, що нагадує звичайну хлібну.
Рибне філе занурюємо у збите яйце і обвалюємо в отриманій крихті, надлишки стряхиваем. Далі події можуть розвиватися за двома шляхами: можна запекти рибу в духовці (температура 180 градусів, час близько 10-15 хвилин), або обсмажити на сковороді з достатньою кількістю рослинного масла для того, щоб покрити філе повністю.
Готову рибу можна подавати класичний англійський манер фіш енд чіпс: з соусом та картоплею фрі, а можна просто скропити тилапию лимоном і є в супроводі холодного келиха лагера. Гарантовано буде смачно в будь-якому випадку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тілапія в духовці
Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
Як приготувати тилапию?
Дієтологи радять, щоб риба як можна частіше була присутня на наших столах. Вона легко засвоюється організмом, і насичує його необхідними вітамінами і
Тілапія - рецепти
Багато люблять тилапию за ніжне нежирне філе, яке можна готувати, навіть дотримуючись дієти. Але з цієї рибки можна приготувати і далеко не дієтичні
Тілапія в клярі
Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
Філе тріски в духовці
Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,
Тілапія в мультиварці
З тілапії можна приготувати багато смачних і цікавих страв. Але включати в свій раціон її часто не варто, із-за здатності цієї рибки накопичувати