Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Легкий і ніжний індійський суп

Легкий і ніжний індійський суп

4-01-2015, 18:40
838
Легкий і ніжний індійський суп
Пропонуємо вам вирушити у віртуальну подорож по далекій Індії. А ми вам допоможемо і розповімо, як приготувати справжній індійський суп.

Індійський суп з креветками


В Індії цей суп називають «Джафрани Шорба». Він дуже легкий, ніжний і смачний.
Інгредієнти:

  • креветки - 1 кг;

  • нежирний курячий бульйон - 1 л;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • вершки - 200 мл;

  • сіль, білий мелений перець, куркума - за смаком.


  • Приготування
    Чистимо креветки. Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо в нього креветки і відварюємо хвилини 3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо його хвилини 2 потім додаємо близько 100 мл бульйону, знову добре розмішуємо, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Проварюємо ще хвилин 5. Потім додаємо сіль, білий мелений перець, цукор, куркуму і вершки, перемішуємо і все! Суп готовий! Подаємо його до столу гарячим.

    Індійський суп з курагою і сочевицею


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 150 г;

  • курага - 100 г;

  • морква - 80 г;

  • помідори - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • корінь імбиру - 15 г;

  • вода - 12 л;

  • сіль, хмелі-сунелі, перець - за смаку.


  • Приготування
    Спочатку промиваємо сочевицю. Потім курагу моєму і замочуємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Точно так само нарізаємо і часник. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Тепер цибулю, моркву та імбир перекладаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Курагу нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо окропом, очищаємо з них шкірку, а м'якоть подрібнюємо.
    Викладаємо до злегка провареним цибулі і моркви сочевицю і проварюємо все разом хвилин 15. Після цього викладаємо курагу, помідори і подрібнений часник. Перемішуємо суп, за смаком додаємо сіль, спеції і даємо настоятися хвилин 10-15. Потім розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. За бажанням можна додати сметану.

    Індійський суп з кокосовим молоком і креветками


    Інгредієнти:

  • очищені креветки - 200 г;

  • цукіні - 250 г;

  • морква - 200 г;

  • імбир свіжий - 20 г;

  • селера черешкова - 50 г;

  • цибуля - 100 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • кокосове молоко - 250 мл;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • вода - 1 л.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • суцвіття гвоздики - 3 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Морква, цукіні, селера очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо їх у каструлю вливаємо воду, а після того як закипить, додаємо сіль, гвоздику і варимо до готовності овочів. Цибулю і часник дрібно кришимо, імбир тремо на дрібній тертці. Цибулю, часник і імбир обсмажуємо на рослинній олії, додаємо чилі і каррі. Після того, як овочі зварилися, витягаємо їх з бульйону, за допомогою блендера перетворюємо у пюре, а в бульйон викладаємо підсмажені цибулю, часник і імбир. У овочеве пюре потроху вливаємо кокосове молоко. Потім повертаємо суміш у каструлю, як тільки суп закипів, додаємо креветки, якщо потрібно ще підсолюємо і варимо 5 хвилин.

    Індійський суп Дав


    А це блюдо в Індії ще називають Дхал. Готують ще з варених бобів або червоної сочевиці. Ми використовуємо саме останній варіант. Але ви також можете використовувати нут, квасоля або боби мунг.
    Інгредієнти:

  • сочевиця червона - 1 склянка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рис - 05 склянки;

  • часник - 1 зубчик;

  • розтоплене вершкове олію - 100 мл;

  • твердий сир - 100 г;

  • вода - 15 л;

  • сушений базилік, мелена зіра, червоний перець, імбир, каррі - 1 ч. ложці;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Червону сочевицю промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо її чистою водою і залишаємо години на 4. Після цього сочевицю перекладаємо в каструлю, додаємо промитий рис, заливаємо все це водою (15 л)
    Легкий і ніжний індійський суп
    і на повільному вогні варимо близько півгодини.
    У сковороді з топленим вершковим маслом подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізаний пластинами часник і спеції. Перемішуємо, витримуємо ще близько 10 секунд і вимикаємо вогонь. Перекладаємо цибулю з часником і спеціями в каструлю, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Готовий індійський суп посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і подаємо до столу з хлібом або коржами чапаті .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Сочевиця з м'ясом
    Сочевиця з м'ясом
    У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Тайський суп з кокосовим молоком
    Тайський суп з кокосовим молоком
    Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
    Дивовижний індійський плов біріані
    Дивовижний індійський плов біріані
    Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його