Легкий і ніжний індійський суп

Індійський суп з креветками
В Індії цей суп називають «Джафрани Шорба». Він дуже легкий, ніжний і смачний.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо креветки. Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо в нього креветки і відварюємо хвилини 3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо його хвилини 2 потім додаємо близько 100 мл бульйону, знову добре розмішуємо, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Проварюємо ще хвилин 5. Потім додаємо сіль, білий мелений перець, цукор, куркуму і вершки, перемішуємо і все! Суп готовий! Подаємо його до столу гарячим.
Індійський суп з курагою і сочевицею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиваємо сочевицю. Потім курагу моєму і замочуємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Точно так само нарізаємо і часник. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Тепер цибулю, моркву та імбир перекладаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Курагу нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо окропом, очищаємо з них шкірку, а м'якоть подрібнюємо.
Викладаємо до злегка провареним цибулі і моркви сочевицю і проварюємо все разом хвилин 15. Після цього викладаємо курагу, помідори і подрібнений часник. Перемішуємо суп, за смаком додаємо сіль, спеції і даємо настоятися хвилин 10-15. Потім розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. За бажанням можна додати сметану.
Індійський суп з кокосовим молоком і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Морква, цукіні, селера очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо їх у каструлю вливаємо воду, а після того як закипить, додаємо сіль, гвоздику і варимо до готовності овочів. Цибулю і часник дрібно кришимо, імбир тремо на дрібній тертці. Цибулю, часник і імбир обсмажуємо на рослинній олії, додаємо чилі і каррі. Після того, як овочі зварилися, витягаємо їх з бульйону, за допомогою блендера перетворюємо у пюре, а в бульйон викладаємо підсмажені цибулю, часник і імбир. У овочеве пюре потроху вливаємо кокосове молоко. Потім повертаємо суміш у каструлю, як тільки суп закипів, додаємо креветки, якщо потрібно ще підсолюємо і варимо 5 хвилин.
Індійський суп Дав
А це блюдо в Індії ще називають Дхал. Готують ще з варених бобів або червоної сочевиці. Ми використовуємо саме останній варіант. Але ви також можете використовувати нут, квасоля або боби мунг.
Інгредієнти:
Приготування
Червону сочевицю промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо її чистою водою і залишаємо години на 4. Після цього сочевицю перекладаємо в каструлю, додаємо промитий рис, заливаємо все це водою (15 л)

У сковороді з топленим вершковим маслом подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізаний пластинами часник і спеції. Перемішуємо, витримуємо ще близько 10 секунд і вимикаємо вогонь. Перекладаємо цибулю з часником і спеціями в каструлю, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Готовий індійський суп посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і подаємо до столу з хлібом або коржами чапаті .
Рекомендуємо добрі рецепти

Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути

Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.

Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре

Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли

Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів

Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його