Легкий і ніжний індійський суп
Пропонуємо вам вирушити у віртуальну подорож по далекій Індії. А ми вам допоможемо і розповімо, як приготувати справжній індійський суп.
В Індії цей суп називають «Джафрани Шорба». Він дуже легкий, ніжний і смачний.
Інгредієнти:
креветки - 1 кг;
нежирний курячий бульйон - 1 л;
мука - 4 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цукор - 05 ч. ложки;
вершки - 200 мл;
сіль, білий мелений перець, куркума - за смаком.
Приготування
Чистимо креветки. Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо в нього креветки і відварюємо хвилини 3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо його хвилини 2 потім додаємо близько 100 мл бульйону, знову добре розмішуємо, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Проварюємо ще хвилин 5. Потім додаємо сіль, білий мелений перець, цукор, куркуму і вершки, перемішуємо і все! Суп готовий! Подаємо його до столу гарячим.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 150 г;
курага - 100 г;
морква - 80 г;
помідори - 100 г;
часник - 2 зубчики;
корінь імбиру - 15 г;
вода - 12 л;
сіль, хмелі-сунелі, перець - за смаку.
Приготування
Спочатку промиваємо сочевицю. Потім курагу моєму і замочуємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Точно так само нарізаємо і часник. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Тепер цибулю, моркву та імбир перекладаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Курагу нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо окропом, очищаємо з них шкірку, а м'якоть подрібнюємо.
Викладаємо до злегка провареним цибулі і моркви сочевицю і проварюємо все разом хвилин 15. Після цього викладаємо курагу, помідори і подрібнений часник. Перемішуємо суп, за смаком додаємо сіль, спеції і даємо настоятися хвилин 10-15. Потім розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. За бажанням можна додати сметану.
Інгредієнти:
очищені креветки - 200 г;
цукіні - 250 г;
морква - 200 г;
імбир свіжий - 20 г;
селера черешкова - 50 г;
цибуля - 100 г;
часник - 2-3 зубчики;
кокосове молоко - 250 мл;
рослинна олія - 50 мл;
вода - 1 л.;
перець чилі - 1 шт.;
каррі - 1 ч. ложка;
суцвіття гвоздики - 3 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Морква, цукіні, селера очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо їх у каструлю вливаємо воду, а після того як закипить, додаємо сіль, гвоздику і варимо до готовності овочів. Цибулю і часник дрібно кришимо, імбир тремо на дрібній тертці. Цибулю, часник і імбир обсмажуємо на рослинній олії, додаємо чилі і каррі. Після того, як овочі зварилися, витягаємо їх з бульйону, за допомогою блендера перетворюємо у пюре, а в бульйон викладаємо підсмажені цибулю, часник і імбир. У овочеве пюре потроху вливаємо кокосове молоко. Потім повертаємо суміш у каструлю, як тільки суп закипів, додаємо креветки, якщо потрібно ще підсолюємо і варимо 5 хвилин.
А це блюдо в Індії ще називають Дхал. Готують ще з варених бобів або червоної сочевиці. Ми використовуємо саме останній варіант. Але ви також можете використовувати нут, квасоля або боби мунг.
Інгредієнти:
сочевиця червона - 1 склянка;
цибуля - 1 шт.;
рис - 05 склянки;
часник - 1 зубчик;
розтоплене вершкове олію - 100 мл;
твердий сир - 100 г;
вода - 15 л;
сушений базилік, мелена зіра, червоний перець, імбир, каррі - 1 ч. ложці;
сіль - за смаком.
Приготування
Червону сочевицю промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо її чистою водою і залишаємо години на 4. Після цього сочевицю перекладаємо в каструлю, додаємо промитий рис, заливаємо все це водою (15 л) і на повільному вогні варимо близько півгодини.
У сковороді з топленим вершковим маслом подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізаний пластинами часник і спеції. Перемішуємо, витримуємо ще близько 10 секунд і вимикаємо вогонь. Перекладаємо цибулю з часником і спеціями в каструлю, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Готовий індійський суп посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і подаємо до столу з хлібом або коржами чапаті .
Індійський суп з креветками
В Індії цей суп називають «Джафрани Шорба». Він дуже легкий, ніжний і смачний.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо креветки. Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо в нього креветки і відварюємо хвилини 3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо його хвилини 2 потім додаємо близько 100 мл бульйону, знову добре розмішуємо, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Проварюємо ще хвилин 5. Потім додаємо сіль, білий мелений перець, цукор, куркуму і вершки, перемішуємо і все! Суп готовий! Подаємо його до столу гарячим.
Індійський суп з курагою і сочевицею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиваємо сочевицю. Потім курагу моєму і замочуємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Точно так само нарізаємо і часник. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Тепер цибулю, моркву та імбир перекладаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Курагу нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо окропом, очищаємо з них шкірку, а м'якоть подрібнюємо.
Викладаємо до злегка провареним цибулі і моркви сочевицю і проварюємо все разом хвилин 15. Після цього викладаємо курагу, помідори і подрібнений часник. Перемішуємо суп, за смаком додаємо сіль, спеції і даємо настоятися хвилин 10-15. Потім розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. За бажанням можна додати сметану.
Індійський суп з кокосовим молоком і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Морква, цукіні, селера очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо їх у каструлю вливаємо воду, а після того як закипить, додаємо сіль, гвоздику і варимо до готовності овочів. Цибулю і часник дрібно кришимо, імбир тремо на дрібній тертці. Цибулю, часник і імбир обсмажуємо на рослинній олії, додаємо чилі і каррі. Після того, як овочі зварилися, витягаємо їх з бульйону, за допомогою блендера перетворюємо у пюре, а в бульйон викладаємо підсмажені цибулю, часник і імбир. У овочеве пюре потроху вливаємо кокосове молоко. Потім повертаємо суміш у каструлю, як тільки суп закипів, додаємо креветки, якщо потрібно ще підсолюємо і варимо 5 хвилин.
Індійський суп Дав
А це блюдо в Індії ще називають Дхал. Готують ще з варених бобів або червоної сочевиці. Ми використовуємо саме останній варіант. Але ви також можете використовувати нут, квасоля або боби мунг.
Інгредієнти:
Приготування
Червону сочевицю промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо її чистою водою і залишаємо години на 4. Після цього сочевицю перекладаємо в каструлю, додаємо промитий рис, заливаємо все це водою (15 л) і на повільному вогні варимо близько півгодини.
У сковороді з топленим вершковим маслом подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізаний пластинами часник і спеції. Перемішуємо, витримуємо ще близько 10 секунд і вимикаємо вогонь. Перекладаємо цибулю з часником і спеціями в каструлю, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Готовий індійський суп посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і подаємо до столу з хлібом або коржами чапаті .
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його