Пропонуємо вам вирушити у віртуальну подорож по далекій Індії. А ми вам допоможемо і розповімо, як приготувати справжній індійський суп.
Індійський суп з креветками
В Індії цей суп називають «Джафрани Шорба». Він дуже легкий, ніжний і смачний.
Інгредієнти: креветки - 1 кг; нежирний курячий бульйон - 1 л; мука - 4 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; цукор - 05 ч. ложки; вершки - 200 мл; сіль, білий мелений перець, куркума - за смаком. Приготування Чистимо креветки. Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо в нього креветки і відварюємо хвилини 3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо його хвилини 2 потім додаємо близько 100 мл бульйону, знову добре розмішуємо, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Проварюємо ще хвилин 5. Потім додаємо сіль, білий мелений перець, цукор, куркуму і вершки, перемішуємо і все! Суп готовий! Подаємо його до столу гарячим.
Індійський суп з курагою і сочевицею
Інгредієнти: червона сочевиця - 150 г; курага - 100 г; морква - 80 г; помідори - 100 г; часник - 2 зубчики; корінь імбиру - 15 г; вода - 12 л; сіль, хмелі-сунелі, перець - за смаку. Приготування Спочатку промиваємо сочевицю. Потім курагу моєму і замочуємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Точно так само нарізаємо і часник. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Тепер цибулю, моркву та імбир перекладаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Курагу нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо окропом, очищаємо з них шкірку, а м'якоть подрібнюємо.
Викладаємо до злегка провареним цибулі і моркви сочевицю і проварюємо все разом хвилин 15. Після цього викладаємо курагу, помідори і подрібнений часник. Перемішуємо суп, за смаком додаємо сіль, спеції і даємо настоятися хвилин 10-15. Потім розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. За бажанням можна додати сметану.
Індійський суп з кокосовим молоком і креветками
Інгредієнти: очищені креветки - 200 г; цукіні - 250 г; морква - 200 г; імбир свіжий - 20 г; селера черешкова - 50 г; цибуля - 100 г; часник - 2-3 зубчики; кокосове молоко - 250 мл; рослинна олія - 50 мл; вода - 1 л.; перець чилі - 1 шт.; каррі - 1 ч. ложка; суцвіття гвоздики - 3 шт.; сіль - за смаком. Приготування Морква, цукіні, селера очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо їх у каструлю вливаємо воду, а після того як закипить, додаємо сіль, гвоздику і варимо до готовності овочів. Цибулю і часник дрібно кришимо, імбир тремо на дрібній тертці. Цибулю, часник і імбир обсмажуємо на рослинній олії, додаємо чилі і каррі. Після того, як овочі зварилися, витягаємо їх з бульйону, за допомогою блендера перетворюємо у пюре, а в бульйон викладаємо підсмажені цибулю, часник і імбир. У овочеве пюре потроху вливаємо кокосове молоко. Потім повертаємо суміш у каструлю, як тільки суп закипів, додаємо креветки, якщо потрібно ще підсолюємо і варимо 5 хвилин.
Індійський суп Дав
А це блюдо в Індії ще називають Дхал. Готують ще з варених бобів або червоної сочевиці. Ми використовуємо саме останній варіант. Але ви також можете використовувати нут, квасоля або боби мунг.
Інгредієнти: сочевиця червона - 1 склянка; цибуля - 1 шт.; рис - 05 склянки; часник - 1 зубчик; розтоплене вершкове олію - 100 мл; твердий сир - 100 г; вода - 15 л; сушений базилік, мелена зіра, червоний перець, імбир, каррі - 1 ч. ложці; сіль - за смаком. Приготування Червону сочевицю промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо її чистою водою і залишаємо години на 4. Після цього сочевицю перекладаємо в каструлю, додаємо промитий рис, заливаємо все це водою (15 л)
і на повільному вогні варимо близько півгодини.
У сковороді з топленим вершковим маслом подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізаний пластинами часник і спеції. Перемішуємо, витримуємо ще близько 10 секунд і вимикаємо вогонь. Перекладаємо цибулю з часником і спеціями в каструлю, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Готовий індійський суп посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і подаємо до столу з хлібом або коржами чапаті .