Сочевиця - продукт просто унікальний. За своїм живильним властивостям вона здатна замінити хліб або навіть м'ясо. Крім того, включивши її в свій раціон, можна зміцнити імунітет, роботу серцево-судинної і нервової системи. Як смачно приготувати сочевицю з овочами, ми зараз розповімо.
Сочевиця з овочами - рецепт
Інгредієнти: червона сочевиця - 200 г; гострий перчик - 1 шт.; солодкий перець - 2 шт.; помідори - 3 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кінза - пучок; оливкова олія - 30 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Сочевицю моєму, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і варимо 5 хвилин на помірному вогні. Цибулю подрібнюємо і до прозорості обсмажуємо на оливковій олії. Перець нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці або ріжемо соломкою, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до цибулі і тушкуємо все разом хвилин 5. Потім додаємо помідори, нарізані кубиками і готуємо ще 5 хвилин. Після чого викладаємо сочевицю і перемішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Кінзу дрібно ріжемо і також відправляємо на сковороду до овочів. Все добре перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
Сочевицю, тушковану з овочами, можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір.
Сочевиця з овочами в мультиварці
Інгредієнти: червона сочевиця - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; помідори - 2 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо подрібнену цибулю. В режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо нарізані невеликими кубиками моркву, перець і помідори, в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Викладаємо промиту сочевицю і заливаємо 2 мультистаканами води. Готуємо в режимі «Гречка» 40 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування все акуратно перемішуємо і додаємо сіль і спеції за смаком.
Сочевиця з овочами і грибами
Страви з сочевиці з овочами з одного боку, поживні, а з іншого боку вони легко засвоюються організмом. Це прекрасний варіант для пісного столу, коли організм особливо потребує вітамінів і поживних речовинах.
Інгредієнти: сочевиця - 1 ст.; печериці - 300 г; солодкий перець (великий) - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; соус ткемалі - 80 г; прованські трави - 2 ч. ложки; зелень - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Заливаємо її 3 склянками води і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, додаємо сіль і варимо 20 хвилин, знімаючи піну, яка утворилася. Сочевиця повинна стати м'якою, але при цьому зберегти свою форму. Якщо залишилася зайва вода, її зливаємо. Гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нарізаємо соломкою, цибулю дрібно кришимо і також обсмажуємо на олії до мякості, додаємо до овочів соус ткемалі викладаємо гриби і сочевицю, солимо, перчимо до смаку, додаємо прованські трави і зелень, все акуратно перемішуємо. Солодкий перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, накладаємо всередину сочевицю з грибами і овочами, і подаємо до столу. Приємного апетиту!