Суп з червоної сочевиці
Сочевиця - багатий білком продукт, який служить повноцінною заміною м'яса для тих, хто його не вживає. Втім, сочевичний суп напевно припаде до смаку і м'ясоїдам, настільки ароматним і апетитним він може бути.
Інгредієнти:
кумин - 2 ч. ложки;
перець чилі - щіпка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
морква - 600 г;
червона сочевиця - 140 г;
овочевий бульйон - 1 л;
молоко - 125 г;
йогурт або сметана для подачі.
Приготування
У каструлі розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому кумін з дрібкою чилі протягом хвилини. Близько половини насіння викладіть на тарілку, а до решти долийте масла і додайте очищену і натерту моркву, сочевицю, бульйон і молок. Після того, як рідина дійде до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо варитися суп близько 15 хвилин або до тих пір, поки сочевиця і морква не стануть м'якими. До речі, якщо ви хочете приготувати курячий суп з червоної сочевицею , то ви цілком можете замінити овочевий бульйон курячим.
Після того, як всі інгредієнти дійдуть до готовності, збиваємо їх за допомогою заглибного блендера в однорідне пюре, посипаємо відкладеними спеціями, сіллю і подаємо з ложкою йогурту або сметани.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
червоний цибуля - 1 шт.;
сочевиця - 140 г;
овочевий бульйон - 850 мл;
томати - 400 г;
нут - 200 г;
зелень коріандру;
сіль, перець - за смаком;
йогурт або сметана - 4 ст. ложки.
Приготування
У жаровні або товстостінній каструлі обсмажуємо насіння куміна близько хвилини, потім вливаємо олію і додаємо подрібнений червоний лук. Після 5 хвилин обжарювання, цибульні шматочки повинні придбати легкий золотистий відтінок, якщо це сталося - додайте сочевицю, бульйон і томати. Варимо всі 15 хвилин після закипання і змішуємо з попередньо відвареним нутом. Тепер можна розлити страву по тарілках, а можна зробити суп-пюре з червоної сочевиці, збивши всі з допомогою блендера з додаванням сметани і йогурту.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 1 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець-за смаком;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
овочевий бульйон - 3 ст.;
вершки - 1 ст.
Приготування
На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю та моркву. Як тільки цибуля стане злегка золотистим, додаємо до нього пропущений через прес часник, а також сіль і перець. Заливаємо все сумішшю з бульйону і вершків, додаємо сочевицю і варимо все до її повної готовності.
До цього нам довелося розглянути кілька вегетаріанських супів з червоної сочевиці, але для тих, хто вирішив з якихось причин взагалі не вживати продуктів тваринного походження, рекомендує випробувати нижепредставленный рецепт.
Інгредієнти:
кокосове молоко - 14 л;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
томатна паста - 2 ст. ложки;
каррі - 2 ст. ложки;
овочевий бульйон - 1 л;
червона сочевиця - 1 1/2 ст.;
шпинат - 3 жмені;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. До цибулі додаємо часник і імбир, томатну пасту каррі. Через хвилину ароматну суміш можна заливати овочевим бульйоном і кокосовим (або соєвим) молоком. В основу для супу додаємо сочевицю і варимо все 20-30 хвилин до м'якості. Сіль і перець додаємо за смаком.
Перед подачею, сочевичний суп доповнюємо нарізаним шпинатом. Приємного апетиту!
Суп-пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому кумін з дрібкою чилі протягом хвилини. Близько половини насіння викладіть на тарілку, а до решти долийте масла і додайте очищену і натерту моркву, сочевицю, бульйон і молок. Після того, як рідина дійде до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо варитися суп близько 15 хвилин або до тих пір, поки сочевиця і морква не стануть м'якими. До речі, якщо ви хочете приготувати курячий суп з червоної сочевицею , то ви цілком можете замінити овочевий бульйон курячим.
Після того, як всі інгредієнти дійдуть до готовності, збиваємо їх за допомогою заглибного блендера в однорідне пюре, посипаємо відкладеними спеціями, сіллю і подаємо з ложкою йогурту або сметани.
Турецький суп з червоної сочевиці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У жаровні або товстостінній каструлі обсмажуємо насіння куміна близько хвилини, потім вливаємо олію і додаємо подрібнений червоний лук. Після 5 хвилин обжарювання, цибульні шматочки повинні придбати легкий золотистий відтінок, якщо це сталося - додайте сочевицю, бульйон і томати. Варимо всі 15 хвилин після закипання і змішуємо з попередньо відвареним нутом. Тепер можна розлити страву по тарілках, а можна зробити суп-пюре з червоної сочевиці, збивши всі з допомогою блендера з додаванням сметани і йогурту.
Крем-суп з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю та моркву. Як тільки цибуля стане злегка золотистим, додаємо до нього пропущений через прес часник, а також сіль і перець. Заливаємо все сумішшю з бульйону і вершків, додаємо сочевицю і варимо все до її повної готовності.
Пісний суп з червоної сочевиці
До цього нам довелося розглянути кілька вегетаріанських супів з червоної сочевиці, але для тих, хто вирішив з якихось причин взагалі не вживати продуктів тваринного походження, рекомендує випробувати нижепредставленный рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. До цибулі додаємо часник і імбир, томатну пасту каррі. Через хвилину ароматну суміш можна заливати овочевим бульйоном і кокосовим (або соєвим) молоком. В основу для супу додаємо сочевицю і варимо все 20-30 хвилин до м'якості. Сіль і перець додаємо за смаком.
Перед подачею, сочевичний суп доповнюємо нарізаним шпинатом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з сочевиці
Суп-пюре з сочевиці - ніжне перше блюдо, яке можна готувати в різних варіаціях. Якщо ви вирішили перейти на корисне та смачне харчування, то це
Суп із сочевиці - рецепт
Сочевиця відноситься до сімейства бобових і нерідко використовується в приготуванні перших страв. Супи з сочевиці виходять густим, за рахунок того,
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи