Сочевиця - багатий білком продукт, який служить повноцінною заміною м'яса для тих, хто його не вживає. Втім, сочевичний суп напевно припаде до смаку і м'ясоїдам, настільки ароматним і апетитним він може бути.
Суп-пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти: кумин - 2 ч. ложки; перець чилі - щіпка; оливкова олія - 2 ст. ложки; морква - 600 г; червона сочевиця - 140 г; овочевий бульйон - 1 л; молоко - 125 г; йогурт або сметана для подачі. Приготування У каструлі розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому кумін з дрібкою чилі протягом хвилини. Близько половини насіння викладіть на тарілку, а до решти долийте масла і додайте очищену і натерту моркву, сочевицю, бульйон і молок. Після того, як рідина дійде до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо варитися суп близько 15 хвилин або до тих пір, поки сочевиця і морква не стануть м'якими. До речі, якщо ви хочете приготувати курячий суп з червоної сочевицею , то ви цілком можете замінити овочевий бульйон курячим.
Після того, як всі інгредієнти дійдуть до готовності, збиваємо їх за допомогою заглибного блендера в однорідне пюре, посипаємо відкладеними спеціями, сіллю і подаємо з ложкою йогурту або сметани.
Турецький суп з червоної сочевиці - рецепт
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; червоний цибуля - 1 шт.; сочевиця - 140 г; овочевий бульйон - 850 мл; томати - 400 г; нут - 200 г; зелень коріандру; сіль, перець - за смаком; йогурт або сметана - 4 ст. ложки. Приготування У жаровні або товстостінній каструлі обсмажуємо насіння куміна близько хвилини, потім вливаємо олію і додаємо подрібнений червоний лук. Після 5 хвилин обжарювання, цибульні шматочки повинні придбати легкий золотистий відтінок, якщо це сталося - додайте сочевицю, бульйон і томати. Варимо всі 15 хвилин після закипання і змішуємо з попередньо відвареним нутом. Тепер можна розлити страву по тарілках, а можна зробити суп-пюре з червоної сочевиці, збивши всі з допомогою блендера з додаванням сметани і йогурту.
Крем-суп з червоної сочевиці
Інгредієнти: червона сочевиця - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець-за смаком; вершкове масло - 2 ст. ложки; овочевий бульйон - 3 ст.; вершки - 1 ст. Приготування На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю та моркву. Як тільки цибуля стане злегка золотистим, додаємо до нього пропущений через прес часник, а також сіль і перець. Заливаємо все сумішшю з бульйону і вершків, додаємо сочевицю і варимо все до її повної готовності.
Пісний суп з червоної сочевиці
До цього нам довелося розглянути кілька вегетаріанських супів з червоної сочевиці, але для тих, хто вирішив з якихось причин взагалі не вживати продуктів тваринного походження, рекомендує випробувати нижепредставленный рецепт.
Інгредієнти: кокосове молоко - 14 л; оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; тертий імбир - 1 ч. ложка; томатна паста - 2 ст. ложки; каррі - 2 ст. ложки; овочевий бульйон - 1 л; червона сочевиця - 1 1/2 ст.; шпинат - 3 жмені; сіль, перець - за смаком. Приготування У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. До цибулі додаємо часник і імбир, томатну пасту каррі. Через хвилину ароматну суміш можна заливати овочевим бульйоном і кокосовим (або соєвим) молоком. В основу для супу додаємо сочевицю і варимо все 20-30 хвилин до м'якості. Сіль і перець додаємо за смаком.
Перед подачею, сочевичний суп доповнюємо нарізаним шпинатом. Приємного апетиту!