Сочевиця чудово підходить для приготування різних смачних супчиків! Вона добре розварюється, роблячи блюдо поживним, наваристим і дуже ситним. Сьогодні ми із задоволенням поділимося з вами кількома цікавими рецептами супу з червоної сочевиці.
Турецький суп з червоної сочевиці
Інгредієнти: сочевиця червона - 1 ст.; крупа пшенична - 05 ст.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; паста томатна - 1 ст. ложка; кістки яловичі - 300 г; спеції. Приготування Сочевицю заливаємо холодною водою і залишаємо постояти кілька годин. Цим часом варимо яловичий бульйон: воду доводимо до кипіння і кидаємо кісточки і знімаємо з'являється пінку. Далі беремо велику каструлю, кидаємо в неї шматочок вершкового масла, дрібно нашатковану цибулька і пасеруємо його до рум'яності. Потім додаємо томатну пасту і виливаємо склянку гарячого бульйону. Все перемішуємо, готуємо 3 хвилинки, солимо за смаком і всипаємо поступово крупу. Тепер виливаємо весь бульйон і варимо супчик на середньому вогні приблизно 30 хвилин, помішуючи. Готового блюда даємо кілька хвилин настоятися під закритою кришкою, а потім розливаємо його по тарілках і посипаємо гострим перчиком.
Смачний італійський суп з червоної сочевиці
Інгредієнти: італійські ковбаски - 200 г; червона сочевиця - 200 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - за смаком; спеції; свіжа зелень петрушки. Приготування Червону сочевицю промиваємо і замочуємо в теплій воді приблизно на годину. Цим часом чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершковому маслі. Потім додаємо нарізані кружечками ковбаски, обсмажуємо на повільному вогні і кидаємо нашатковану тоненько моркву. Все добре перемішуємо, доводимо до м'якості, а потім заливаємо бульйоном, приправляємо спеціями, посипаємо подрібненим часником, зеленню і варимо ще 40 хвилин при слабкому кипінні.
Курячий суп з червоною сочевицею
Інгредієнти: крила курячі - 3 шт.; картопля - 4 шт.; фіолетовий цибулю - 05 шт.; вода кип'ячена - 17 л; масло рослинне - 50 мл; спеції; червона сочевиця - 6 ст. ложок; лавровий лист - 1 шт. Приготування Курячі крильця акуратно розрізаємо по суглобам і складаємо в каструлю. Картоплю чистимо, нарізаємо середніми кубиками і додаємо до м'яса. Заливаємо все холодною водою, ставимо посуд на сильний вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум'я до мінімального і варимо до м'якості картоплі. Не втрачаючи часу дарма, давайте приготуємо з вами класичну овочеву засмажку. Для цього цибульку і моркву чистимо, шаткуємо дрібними шматочками і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Коли картопля буде майже готовий, солимо за смаком бульйон, додаємо червону сочевицю, викладаємо обжарку, перемішуємо і знову кип'ятимо. Після цього знімаємо страву з вогню, настоюйте під кришкою 10 хвилин, і подаємо гарячий супчик з червоної сочевиці в якості першої страви!
Суп-пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти: червона сочевиця - 300 г; масло вершкове - 100 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; лимон - за смаком; м'ята, базилік; паста томатна - 3 ст. ложки; вода кип'ячена - 15 л; спеції. Приготування У каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо рослинне, кладемо томатну пасту, промиту сочевицю, перемішуємо і обсмажуємо до світлого кольору. Далі акуратно вливаємо воду і варимо суп на слабкому вогні. Після того, як крупа розвариться, приправляємо блюдо спеціями і чекаємо ще 15 хвилин. Потім обережно перетираємо гарячий суп через сито і подаємо на стіл з часточками лимона.