Сочевиця - цінна зернова культура, багата вітамінами. До того ж вона дуже живильна і не вимагає попереднього замочування, як квасоля або горох. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати пюре з сочевиці.
Пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти: червона сочевиця - 1 ст.; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 2 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; вода; спеції. Приготування Добре промиту крупу заливаємо водою і ставимо на невеликий вогонь варитися. Цим часом чистимо поки овочі і шаткуємо все дрібними кубиками. Як тільки закипить вода, кидаємо до крупі моркву, а хвилин через 5 картоплю. Окремо на сковороді з рослинним маслом пасеруємо цибулину і додаємо спеції. Після цього акуратно перекладаємо обжарку в каструлю, даємо супу закипіти, приправляємо його спеціями і знімаємо з плити. Потім гарненько збиваємо все блендером до отримання однорідної густоватой маси. Перед подачею на стіл, розливаємо пюре із сочевиці в неглибокі чашки і присипаємо подрібненою свіжою зеленню.
Рецепт пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти: червона сочевиця - 450 г; цибулина - 2 шт.; часник - 3 зубчики; олія рослинна; паста томатна - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 1 л; спеції. Приготування Отже, сочевицю гарненько перебираємо і промиваємо. Цибулину і часник чистимо від луски і дрібненько ріжемо. У каструлю мультиварки наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо овочі на режимі «Випічка» 5 хвилин. Потім кладемо томатну пасту, вливаємо курячий бульйон доводимо на тому ж режимі до кипіння і всипаємо підготовлену сочевицю. Варимо крупу 45-50 хвилин при закритій кришці, переставивши прилад на програму «Суп». Коли сочевиця буде готова, перетворюємо її за допомогою блендера в однорідну масу, солимо, перчимо і приправляємо за смаком кумином. Ось і все, пюре із сочевиці в мультиварці готово!
Як приготувати пюре з сочевиці?
Інгредієнти: червона сочевиця - 15 ст.; гаряча вода - 1 ст.; домашня аджика - 4 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо тонкою соломкою. Мультиварку включаємо, вибираємо на панелі режим «Випічка», кидаємо овочі і пасеруємо їх хвилин 20. Потім додаємо сюди ж дрібно нашатковану часничок, закриваємо кришкою і залишаємо до кінця програми. Не втрачаючи часу дарма, промиваємо кілька разів сочевицю і висипаємо її до обжарке. Після цього заливаємо все кип'яченою водою, підсолюємо і перчимо за смаком. Додаємо домашню аджику, або перетерті на блендері свіжі помідори, акуратно перемішуємо і виставляємо режим «Рис» на 50 хвилин. Після сигналу готовності, відкриваємо обережно кришку, перемішуємо лопаткою і гарненько збиваємо блендером до отримання однорідної маси, при необхідності підливаючи воду. Таке чечевичное пюре виходить дуже смачним і ніжним.
Рецепт пюре з сочевиці
Інгредієнти: зелена сочевиця - 1 ст.; морква - 1 шт.; олія оливкова - 1 ст. ложка; спеції; сир - 2 ст. ложки; чебрець. Приготування Сочевицю гарненько перебираємо і промиваємо кілька разів під струменем холодної проточної води. Потім перекладаємо її в каструлю і заливаємо окропом. Підсолюємо за смаком, доводимо до кипіння, додаємо очищену моркву і чебрець. Варимо до готовності, потім обережно зливаємо воду і перемішуємо сочевицю з морквою в блендері до отримання маси однорідної консистенції. Сир натираємо на крупній терочке, додаємо в пюре із зеленої сочевиці, перемішуємо, поливаємо оливковою маслом, приправляємо спеціями за смаком і подаємо до столу.