Суп-пюре - це суп густий консистенції, приготований з перетертих овочів, круп та м'яса. Таке блюдо широко поширене в дитячому і дієтичному харчуванні. Давайте розглянемо з вами сьогодні кілька рецептів приготування супу-пюре в мультиварці.
Сирний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: плавлений вершковий сир - 300 г; цибуля-порей - 2 стебла; цибулина - 1 шт.; м'ясний бульйон - 25 л; картопля - 5 шт.; свіжі печериці - 200 г; морква - 1 шт.; свіжа зелень - за смаком; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими скибочками. Всі інші овочі чистимо і подрібнюємо довільно. В мультиварці вибираємо режим «Мультиповар», виставляємо температуру 160 градусів, наливаємо в чашу рослинне масло, а коли воно розігріється, обсмажуємо до готовності печериці, підсолюємо їх по смаку.
Потім акуратно виловлюємо печериці і перекладаємо на тарілку. В мультиварку висипаємо морква, цибулька і пасеруємо 5 хвилин, а потім доливаємо м'ясний бульйон . Коли він закипить, кидаємо картоплю, накриваємо кришкою і варимо протягом 15 хвилин. В кінці додаємо плавлений сир і перетворюємо всі інгредієнти в однорідну масу за допомогою блендера, а потім подаємо суп-пюре до столу.
Гороховий суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: горох - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; бекон - 200 г; спеції. Приготування Горох промиваємо і даємо йому трохи постояти. Моркву і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо. Бекон рубаємо шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору на режимі «Випічка». Слідом додаємо овочі і пасеруємо всі разом на тому ж режимі до м'якості. Тепер кладемо набряклий горох, солимо, перчимо і заливаємо водою. Вибираємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 2 години. Далі подрібнюємо суп міксером і даємо поваритися ще хвилин 5.
Грибний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: печериці - 400 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 20 г; вершки - 200 мл; зелена цибуля - за смаком; спеції; грінки - 20 г; масло рослинне - 40 мл; вода - 1 л. Приготування Цибулину очищаємо, нарізаємо і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» 10 хвилин. Потім додаємо подрібнені печериці і тушкуємо ще хвилин 10 помішуючи. Далі вливаємо воду і доводимо до кипіння. Після цього кидаємо дрібно нашатковану картоплю і солимо. Прилад переводимо на режим «Суп» і готуємо 1 годину. Після сигналу, вміст чаші переливаємо в глибоку ємність і за допомогою блендера перетворюємо все в пюре. У масу вливаємо вершки, перемішуємо і повертаємо суп в чашу мультиварки, додавши шматочок вершкового масла. Прогріваємо страву на режимі «Підігрів» 10 хвилин і розливаємо овочевий суп-пюре з мультиварки по тарілках.
Сочевичний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: зелена сочевиця - 200 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; бульйон - 2 л; морква - 2 шт.; свіжа зелень. Приготування Сочевицю промиваємо і замочуємо на 1 годину в холодній воді. Цим часом поки картопля очищаємо і нарізаємо його кубиками. Цибулину і моркву подрібнюємо, обсмажуємо їх у чашу мультиварки близько 10 хвилин на режим «Випічка». Далі кидаємо сочевицю і картоплю, заливаємо бульйон і варимо 35-40 хвилин. Готовий суп пюрируем за допомогою блендера і подаємо на стіл, посипавши зеленню і хрусткими сухариками.
Томатний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: помідори - 4 шт.; спеції; цибулина - 05 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий листочок; томатна паста - 3 ст. ложки. Приготування З помідорів акуратно знімаємо шкірку і подрібнюємо їх за допомогою блендера до однорідної кашки. У чашу мультиварки наливаємо масло, додаємо подрібнену цибульку і обсмажуємо його хвилин 10 на режимі «Випічка». Потім виливаємо томатну кашку, солимо, перчимо за смаком, видавлюємо часничок і кладемо пасту. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо блюдо 15 хвилин.