Баранина відмінно підходить для харчування літніх людей, а м'ясо молодого баранчика можна вживати навіть дітям. Воно містить багато фтору і сприяє профілактиці діабету. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати баранину в мультиварці.
Плов з бараниною в мультиварці
Інгредієнти: жир курдючний - 100 г; баранина - 800 г; приправа - за смаком; масло рослинне - 1 ст. ложка; зіра - за смаком; часник - 2 зубчики; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; горох нут - жменя; спеції. Приготування У чашу мультиварки, змащену маслом, викладаємо шматочки баранини, курдючний жир, нашатковану цибулину, моркву і часник. Потім підсолюємо за смаком, закриваємо прилад кришкою, ставимо режим «На пару» і чекаємо приблизно 40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо рис, додаємо в нього спеції, зіру і горох нут . Потім викладаємо рис в миску, заливаємо гарячою водою і готуємо на програмі «Плов» ще протягом години.
Страва з баранини в мультиварці
Інгредієнти: баранина - 1 кг; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 500 г; спеції; масло рослинне - 4 ст. ложки. Приготування Отже, для того, щоб приготувати баранину в мультиварці спочатку готуємо овочі: цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, кидаємо цибулька і обсмажуємо 40 хвилин в режимі «Випічка». Моркву і картоплю чистимо, ріжемо кубиками. На цибулю викладаємо подрібнену шматочками баранину, посипаємо різними спеціями, викладаємо моркву і картоплю. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо м'ясо протягом 3 годин. Готову страву прикрашаємо зеленню і поливаємо за смаком кетчупом.
Баранина в мультиварці з овочами
Інгредієнти: картопля - 600 г; баранина - 500 г; томат - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; часник - за смаком; свіжа зелень - 1 пучок. Приготування Помідори ріжемо кружальцями і викладаємо в чашу мультиварки, яку попередньо промазуємо маслом. Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо зверху на томати. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками. М'ясо рубаємо кубиками, підсолюємо за смаком і перемішуємо з приправами. Підготовлену баранину складаємо в чашу мультиварки, потім накриваємо морквою, викладаємо картоплю, нарізану великими шматочками. Всі підсолюємо за смаком, кладемо бараняче сало, включаємо мультиварку і вибираємо програму «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку приладу, додаємо дрібно порубаний часник і свіжу зелень. Ось і все, баранина, тушкована в мультиварці готова!
Суп з баранини в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; баранина - 800 г; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; базилік - 2 гілочки; картопля - 2 шт.; часник - 1 зубчик; томатна паста - 1 ст. ложка; спеції; помідори - 1 шт.; свіжа петрушка - за смаком. Приготування На дно чаші укладаємо баранчика, виймаємо клапан, закриваємо кришку, виставляємо режим «Варка на пару» і чекаємо хвилин 20. Цим часом шаткуємо кубиками цибулька, а моркву нарізаємо соломкою. Коли мультиварка запищить, відкриваємо кришку, кидаємо цибулька,
моркву, болгарський перчик і перемішуємо. Хвилин через 7 кидаємо подрібнені томати, гілочку базиліка і солимо за смаком.
Картоплю чистимо, ріжемо великими кубиками, викладаємо в миску, додаємо томатну пасту, часник, доливаємо до верхньої позначки воду і ставимо на режим «Суп» на 1 годину. Кришку під час приготування не відкриваємо, страва не заважаємо, щоб картопля не перетворилася в пюре. Після звукового сигналу мультиварки розливаємо готову шурпу з баранини по гарячих тарілочках, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.