Рагу, в перекладі з французької, означає - збудливий апетит. Це назва говорить саме за себе, адже тушковане ароматне блюдо з м'яса, риби, овочів або грибів не залишить нікого байдужим.
Ще один вагомий плюс в приготуванні рагу полягає в тому, що це блюдо не вимагає постійного контролю і втрати вашого дорогоцінного часу. Вам всього-то навсього, треба просто заздалегідь зайти в магазин і купити потрібні продукти - курку та гриби. Все інше є у вас в холодильнику. Існує безліч різноманітних рецептів приготування овочевого рагу з куркою. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і смачні.
Рагу з курки з картоплею
Інгредієнти: картопля - 1 кг; курка - 200 г; гриби - 05 кг; морква - 3 шт.; зелена цибуля - 100 р; ріпчаста цибуля - 2 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; петрушка, кріп - за смаком; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Для того щоб приготувати куряче рагу з овочами, треба заздалегідь обробити та підготувати всі інгредієнти. Отже, беремо морква, чистимо, ріжемо кружальцями, картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Гриби миємо й нарізаємо пластинками, цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до обсмажуванню. Кладемо на розігріту з маслом сковороду заздалегідь порізане шматочками м'ясо курки і обсмажуємо 5-7 хвилин. Додаємо картоплю, моркву, цибулю і вливаємо трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин. Після цього кладемо гриби - перемішуємо. Солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 7. Додаємо томатну пасту і подрібнену зелень петрушки і кропу. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Апетитне рагу з куркою і грибами готово.
Рагу з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; перець болгарський - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яблуко - 2 шт.; сіль, перець; олія рослинна. Приготування Беремо цибулю, очищаємо і ріжемо півкільцями. З яблук зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, кладемо перець і яблука. Все перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо.
Поки овочі готуються, беремо курячу печінку і нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо на окремій сковороді на сильному вогні 3-5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, додаємо овочі і трохи води. Тушкуємо приблизно 10 хвилин. Рагу з курячої печінки готово.
Рагу з курячих шлунків
Інгредієнти: курячі шлунки - 1 кг; кабачки - 2 шт.; брокколі - 200 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячі шлунки гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, солимо, перчимо за смаком. У казанку розігріваємо олію і обсмажуємо на курячі шлунки до появи рум'яної скоринки.
Додаємо в сковороду склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо шлунки 30 хвилин. Брокколі поділяємо на суцвіття і варимо в невеликій кількості підсоленої води 5 хвилин. Зварену брокколі відкидаємо на друшляк.
Потім чистимо цибулю і моркву. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю - півкільцями.
Порізані овочі викладаємо в сотейник до шлунків і, помішуючи, обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин.
Тим часом, кабачки розрізаємо навпіл і нарізаємо напівкруглими скибочками. Кладемо їх в сотейник з овочами, приправляємо рагу по смаку сіллю з перцем і перемішуємо. Додаємо дрібно порізаний часник.
Зварену брокколі викладаємо в казанок, все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо потомитися перед подачею на стіл 10 хвилин. Овочеве рагу з кабачків і курячих шлунків готово. Приємного апетиту!