Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу з куркою

Овочеве рагу з куркою
Рагу, в перекладі з французької, означає - збудливий апетит. Це назва говорить саме за себе, адже тушковане ароматне блюдо з м'яса, риби, овочів або грибів не залишить нікого байдужим.
Ще один вагомий плюс в приготуванні рагу полягає в тому, що це блюдо не вимагає постійного контролю і втрати вашого дорогоцінного часу. Вам всього-то навсього, треба просто заздалегідь зайти в магазин і купити потрібні продукти - курку та гриби. Все інше є у вас в холодильнику. Існує безліч різноманітних рецептів приготування овочевого рагу з куркою. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і смачні.

Рагу з курки з картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • курка - 200 г;

  • гриби - 05 кг;

  • морква - 3 шт.;

  • зелена цибуля - 100 р;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • петрушка, кріп - за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати куряче рагу з овочами, треба заздалегідь обробити та підготувати всі інгредієнти. Отже, беремо морква, чистимо, ріжемо кружальцями, картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Гриби миємо й нарізаємо пластинками, цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
    Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до обсмажуванню. Кладемо на розігріту з маслом сковороду заздалегідь порізане шматочками м'ясо курки і обсмажуємо 5-7 хвилин. Додаємо картоплю, моркву, цибулю і вливаємо трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин. Після цього кладемо гриби - перемішуємо. Солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 7. Додаємо томатну пасту і подрібнену зелень петрушки і кропу. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Апетитне рагу з куркою і грибами готово.

    Рагу з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яблуко - 2 шт.;

  • сіль, перець;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Беремо цибулю, очищаємо і ріжемо півкільцями. З яблук зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, кладемо перець і яблука. Все перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо.
    Поки овочі готуються, беремо курячу печінку і нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо на окремій сковороді на сильному вогні 3-5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, додаємо овочі і трохи води. Тушкуємо приблизно 10 хвилин. Рагу з курячої печінки готово.

    Рагу з курячих шлунків


    Інгредієнти:

  • курячі шлунки - 1 кг;

  • кабачки - 2 шт.;

  • брокколі - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курячі шлунки гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, солимо, перчимо за смаком. У казанку розігріваємо олію і обсмажуємо на курячі шлунки до появи рум'яної скоринки.
    Додаємо в сковороду склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо шлунки 30 хвилин. Брокколі поділяємо на суцвіття і варимо в невеликій кількості підсоленої води 5 хвилин. Зварену брокколі відкидаємо на друшляк.
    Потім чистимо цибулю і моркву. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю - півкільцями.
    Овочеве рагу з куркою
    Порізані овочі викладаємо в сотейник до шлунків і, помішуючи, обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин.
    Тим часом, кабачки розрізаємо навпіл і нарізаємо напівкруглими скибочками. Кладемо їх в сотейник з овочами, приправляємо рагу по смаку сіллю з перцем і перемішуємо. Додаємо дрібно порізаний часник.
    Зварену брокколі викладаємо в казанок, все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо потомитися перед подачею на стіл 10 хвилин. Овочеве рагу з кабачків і курячих шлунків готово. Приємного апетиту!