Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу з баклажанами

Овочеве рагу з баклажанами
Для приготування овочевого рагу з баклажанами ви можете використовувати різні овочі - морква, картопля, цибуля, помідори, цвітну капусту, кабачки, білокачанна капуста, зелені листові овочі і мн.ін. Таке блюдо може служити не тільки гарніром до будь-яких м'ясних страв, але і подаватися в якості самостійного частування.

Рецепт овочевого рагу з баклажанами


Інгредієнти:

  • баклажани - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • білокачанна капуста - 300 г;

  • помідори - 100 г;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, овочі очищаємо, нарізаємо однаковими кубиками, капусту шаткуємо, обсмажуємо все на рослинному маслечко окремо і викладаємо шарами у вогнетривкий посуд - спочатку капусту, потім картопля, баклажани. Тепер пасеруємо окремо цибулю і моркву, додаємо терті помідори, тушкуємо і заливаємо цією сумішшю викладені овочі. Доводимо рагу до готовності на плиті або в розігрітій духовці.

    Овочеве рагу з баклажанами і сиром


    Інгредієнти:

  • масло топлене;

  • сироватка - 2 ст.;

  • сир - 100 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • баклажани - 2 шт.;

  • коріандр, куркума, сіль.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо, обсмажуємо на ньому по черзі до золотистої скоринки подрібнену картоплю і баклажани, нарізані кубиками. Потім перекладаємо в чавунець, посипаємо тертим сиром, кладемо коріандр, куркуму, вливаємо сироватку, солимо, бульйон доводимо до кипіння, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Готове овочеве рагу з баклажанами подаємо гарячим, посипавши свіжою зеленню.

    Овочеве рагу з картоплею, кабачками і баклажанами


    Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • баклажани - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • овочевий бульйон - 100 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • спеції, зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати овочеве рагу з баклажанами. Беремо баклажани нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою хвилин на 10-15. Моркву чистимо, натираємо на тертці. Всі інші овочі нарізаємо дрібними кубиками. З помідора попередньо знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом. Потім баклажани, моркву, цибулю і кабачки складаємо в глибоку сковорідку, підливаємо трохи оливкової олії і злегка засмажуємо протягом 5 хвилин.
    Потім додаємо солодкий перець, помідори, заливаємо водою, приправляємо все сіллю, цукром і перцем. Тушкуємо овочі на повільному вогні до готовності під кришкою.

    Овочеве рагу з баклажанами і перцем


    Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень кропу, кінзи, петрушки - за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування смачного овочевого рагу з баклажанами, овочі миємо й чистимо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо
    Овочеве рагу з баклажанами
    на тертці, баклажани і картоплю, шаткуємо соломкою. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і м'якоть подрібнюємо. Тепер беремо казанок, наливаємо рослинне масло й обсмажуємо спочатку до стану прозорості цибулька, а потім викладаємо моркву. Далі додаємо болгарський перчик, картопля, баклажани і помідори.
    Чекаємо, поки помідори дадуть сік, солимо блюдо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, доливаємо склянку води і тушкуємо 20-25 хвилин під кришкою. Час приготування страви може трохи відрізнятися. Це залежить від сорту овочів, тому ступінь готовності відстежуйте самостійно. Коли рагу протушкується, додаємо до нього зелень, тримаємо ще 5 хвилин і даємо настоятися хвилин 15-20.