Для приготування овочевого рагу з баклажанами ви можете використовувати різні овочі - морква, картопля, цибуля, помідори, цвітну капусту, кабачки, білокачанна капуста, зелені листові овочі і мн.ін. Таке блюдо може служити не тільки гарніром до будь-яких м'ясних страв, але і подаватися в якості самостійного частування.
Рецепт овочевого рагу з баклажанами
Інгредієнти: баклажани - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; білокачанна капуста - 300 г; помідори - 100 г; олія рослинна; спеції. Приготування Отже, овочі очищаємо, нарізаємо однаковими кубиками, капусту шаткуємо, обсмажуємо все на рослинному маслечко окремо і викладаємо шарами у вогнетривкий посуд - спочатку капусту, потім картопля, баклажани. Тепер пасеруємо окремо цибулю і моркву, додаємо терті помідори, тушкуємо і заливаємо цією сумішшю викладені овочі. Доводимо рагу до готовності на плиті або в розігрітій духовці.
Овочеве рагу з баклажанами і сиром
Інгредієнти: масло топлене; сироватка - 2 ст.; сир - 100 г; картопля - 4 шт.; баклажани - 2 шт.; коріандр, куркума, сіль. Приготування Масло розтоплюємо, обсмажуємо на ньому по черзі до золотистої скоринки подрібнену картоплю і баклажани, нарізані кубиками. Потім перекладаємо в чавунець, посипаємо тертим сиром, кладемо коріандр, куркуму, вливаємо сироватку, солимо, бульйон доводимо до кипіння, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Готове овочеве рагу з баклажанами подаємо гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Овочеве рагу з картоплею, кабачками і баклажанами
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; баклажани - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; морква - 2 шт.; помідори - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; овочевий бульйон - 100 мл; цукор - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ч. ложки; спеції, зелень - за бажанням. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати овочеве рагу з баклажанами. Беремо баклажани нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою хвилин на 10-15. Моркву чистимо, натираємо на тертці. Всі інші овочі нарізаємо дрібними кубиками. З помідора попередньо знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом. Потім баклажани, моркву, цибулю і кабачки складаємо в глибоку сковорідку, підливаємо трохи оливкової олії і злегка засмажуємо протягом 5 хвилин.
Потім додаємо солодкий перець, помідори, заливаємо водою, приправляємо все сіллю, цукром і перцем. Тушкуємо овочі на повільному вогні до готовності під кришкою.
Овочеве рагу з баклажанами і перцем
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; картопля - 5 шт.; помідори - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком; морква - 1 шт.; зелень кропу, кінзи, петрушки - за бажанням. Приготування Для приготування смачного овочевого рагу з баклажанами, овочі миємо й чистимо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо
на тертці, баклажани і картоплю, шаткуємо соломкою. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і м'якоть подрібнюємо. Тепер беремо казанок, наливаємо рослинне масло й обсмажуємо спочатку до стану прозорості цибулька, а потім викладаємо моркву. Далі додаємо болгарський перчик, картопля, баклажани і помідори.
Чекаємо, поки помідори дадуть сік, солимо блюдо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, доливаємо склянку води і тушкуємо 20-25 хвилин під кришкою. Час приготування страви може трохи відрізнятися. Це залежить від сорту овочів, тому ступінь готовності відстежуйте самостійно. Коли рагу протушкується, додаємо до нього зелень, тримаємо ще 5 хвилин і даємо настоятися хвилин 15-20.