Селера - неймовірно корисний і до того ж низькокалорійний продукт. Його готують з м'ясом і овочами, додають в супи. Зараз ми розповімо, як приготувати тушкований селера.
Селера, тушкований з овочами
Інгредієнти: селера (корінь) - 600 г; помідори - 300 г; печериці - 300 г; цибуля - 150 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Корінь селери очищаємо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Тим часом нарізаємо кубиками помідори і гриби. Цибулю ріжемо півкільцями. Обсмажуємо спочатку на рослинній олії цибуля, коли він стане прозорим, додаємо селеру. Перемішуємо і смажимо хвилин 10 помішуючи. Після цього додаємо помідори і гриби. Знову перемішуємо, за смаком додаємо перець і сіль і вимикаємо - селера, тушкований з овочами готовий!
Капуста, тушкована з селерою
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 кг; цибуля - 200 г; селера (стебла) - 2 шт.; томати у власному соку - 400 г; часник - 2 зубчики; масло вершкове - 50 г; сіль, перець. Приготування На великій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо подрібнену цибулю, нарізану селеру і пропущений через прес часник, обсмажуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо нашатковану капусту, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Вливаємо томати у власному соку , солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 20.
Тушкована курка з селерою
Інгредієнти: курка - 1 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; морква - 2 шт.; селера (стебла) - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Тушку курки миємо, нарізаємо шматочками, солимо і викладаємо в глибоку сковороду. Заливаємо шматки курки водою, щоб курка була покрита нею і ставимо на вогонь. Селеру і цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кружальцями. Хвилин через 20 після того, як закипить вода, додаємо цибулю, селеру і тушкуємо 30 хвилин.
Тушкований кореневої селера
Інгредієнти: кореневий селера - 1 шт.; сік лимона - 3 ст. ложки; рослинна олія; сіль. Приготування Корінь селери миємо й чистимо. А потім нарізаємо соломкою. Обсмажуємо селера на рослинному маслі, полив соком лимона, потім вливаємо 3 столові ложки води і під закритою кришкою тушкуємо 20 хвилин.
Тушковане м'ясо з селерою
Інгредієнти: пісна свинина - 500 г; свинячий шпик - 100 г; цибуля - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; солоні огірки - 150 г; стебла селери - 250 г зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Шпик нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду і злегка обсмажуємо, потім додаємо свинину, нарізану шматочками і, помішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не підрум'яниться. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і подрібнені стебла селери. Потім вогонь зменшуємо, обсмажуємо ще хвилин 5. Вливаємо склянку окропу, додаємо огірок, нарізаний кубиками.
Під закритою кришкою тушкуємо близько 1 години. В кінці додаємо сіль і перець за смаком. Борошно розвести в 50 мл води, додаємо сметану і вливаємо цю суміш до тушкованого з селерою м'яса, перемішуємо. Як тільки суміш закипить, вогонь вимикаємо. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Селера, тушкований в сметані
Інгредієнти: стебла селери - 400 г; креветки очищені - 200 г; печериці - 150 г; пармезан - 100 г; сметана - 200 г; кріп; сіль, перець - за смаком. Приготування Стебла селери нарізаємо шматочками, печериці - кубиками. Викладаємо овочі в форму, солимо, перчимо й перемішуємо. Змащуємо зверху сметаною. Відправляємо в духовку і при 220 градусах запікаємо 20 хвилин. Потім виймаємо форму, викладаємо зверху креветки, перемішуємо і знову ставимо гаситися в духовку на 3-4 хвилини. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подрібненим кропом.