Нерідко зелені помідори, фаршировані селерою, закривають на зиму, при цьому мало хто знає, що поєднання томату і селери може також стати основою для блискучої закуски, приголомшливо смачною як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Помідори, фаршировані селерою і м'ясом
Інгредієнти: помідори великі - 6 шт.; стебла селери - 2 шт.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; сир фета - 1/2 ст.; рис коричневий (відвареної) - 120 г; цибулю білий - 100 г; яловичий фарш - 560 г; листя м'яти - 1/3 ст. Приготування Стебла селери дрібно нарізаємо і припускаємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин. Додаємо до ароматного вмісту сковороди подрібнену цибулю і продовжуємо готування ще три хвилини. Тепер настала черга м'ясного фаршу, його слід смажити до повної готовності. Вміст сковороди змішуємо з відварним рисом і подрібненою свіжою м'ятою.
Зрізаємо з помідорів верхівку і за допомогою чайної ложки виймаємо серцевину, не впливаючи на тонкий шар м'якоті на стінках. Заповнюємо овочі начинкою з м'яса та рису, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а після запікаємо півгодини при 210 градусах.
Помідори, фаршировані селерою і ананасом
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 1 ст.; зерна кукурудзи - 1 ст.; кускус - 1/2 ст.; червоний цибуля - 30 р; каперси - 2 ч. ложки; насіння куміна (мелені) - 1 ч. ложка; корінь селери - 120 г; ананас - 230 г; помідори великі - 8 шт.; твердий сир - 100 р. Приготування Для начинки необхідно спасерувати крупно натертий корінь селери з червоним цибулею і бланшерованними суцвіттями брокколі. Як тільки овочі стануть м'якими, з'єднуємо їх з каперсами, готовим кускусом, кумином і кубиками ананаса. Начиняємо сумішшю порожнисту серцевину томатів, посипаємо все сиром і запікаємо півгодини при 190 градусах.
Помідори, фаршировані селерою, морквою і часником
Інгредієнти: томати (середнього розміру) - 2 шт.; морква - 80 г; стебло селери; цибуля біла - 80 г; зубчик часнику; біле сухе вино - 25 мл; хлібна паніровка - 30 г; тертий пармезан - 30 г; листя свіжого базиліка. Приготування Моркву, цибулю і селера ріжемо великими кубиками і збиваємо за допомогою блендера, додавши зубчик часнику. Овочеву масу перекладаємо на розігріту сковороду, додаємо вино і спеції, а потім готуємо все до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Даємо овочевий начинці охолонути, а після з'єднуємо її з хлібною крихтою і тертим сиром. Доповнюємо начинку свіжим базиліком і заповнюємо нею порожнисті серцевини томатів. Запікаємо закуску при 180 градусах 20 хвилин.