Вернуться назад Распечатать

Помідори, фаршировані селерою

Помідори, фаршировані селерою
Нерідко зелені помідори, фаршировані селерою, закривають на зиму, при цьому мало хто знає, що поєднання томату і селери може також стати основою для блискучої закуски, приголомшливо смачною як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Помідори, фаршировані селерою і м'ясом


Інгредієнти:

  • помідори великі - 6 шт.;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • хлібна паніровка - 1/4 ст.;

  • сир фета - 1/2 ст.;

  • рис коричневий (відвареної) - 120 г;

  • цибулю білий - 100 г;

  • яловичий фарш - 560 г;

  • листя м'яти - 1/3 ст.


  • Приготування
    Стебла селери дрібно нарізаємо і припускаємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин. Додаємо до ароматного вмісту сковороди подрібнену цибулю і продовжуємо готування ще три хвилини. Тепер настала черга м'ясного фаршу, його слід смажити до повної готовності. Вміст сковороди змішуємо з відварним рисом і подрібненою свіжою м'ятою.
    Зрізаємо з помідорів верхівку і за допомогою чайної ложки виймаємо серцевину, не впливаючи на тонкий шар м'якоті на стінках. Заповнюємо овочі начинкою з м'яса та рису, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а після запікаємо півгодини при 210 градусах.

    Помідори, фаршировані селерою і ананасом


    Інгредієнти:

  • суцвіття брокколі - 1 ст.;

  • зерна кукурудзи - 1 ст.;

  • кускус - 1/2 ст.;

  • червоний цибуля - 30 р;

  • каперси - 2 ч. ложки;

  • насіння куміна (мелені) - 1 ч. ложка;

  • корінь селери - 120 г;

  • ананас - 230 г;

  • помідори великі - 8 шт.;

  • твердий сир - 100 р.


  • Приготування
    Для начинки необхідно спасерувати крупно натертий корінь селери з червоним цибулею і бланшерованними суцвіттями брокколі. Як тільки овочі стануть м'якими, з'єднуємо їх з каперсами, готовим кускусом, кумином і кубиками ананаса. Начиняємо сумішшю порожнисту серцевину томатів, посипаємо все сиром і запікаємо півгодини при 190 градусах.

    Помідори, фаршировані селерою, морквою і часником


    Інгредієнти:

  • томати (середнього розміру) - 2 шт.;

  • морква - 80 г;

  • стебло селери;

  • цибуля біла - 80 г;

  • зубчик часнику;

  • біле сухе вино - 25 мл;
    Помідори, фаршировані селерою

  • хлібна паніровка - 30 г;

  • тертий пармезан - 30 г;

  • листя свіжого базиліка.


  • Приготування
    Моркву, цибулю і селера ріжемо великими кубиками і збиваємо за допомогою блендера, додавши зубчик часнику. Овочеву масу перекладаємо на розігріту сковороду, додаємо вино і спеції, а потім готуємо все до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Даємо овочевий начинці охолонути, а після з'єднуємо її з хлібною крихтою і тертим сиром. Доповнюємо начинку свіжим базиліком і заповнюємо нею порожнисті серцевини томатів. Запікаємо закуску при 180 градусах 20 хвилин.