Помідори, фаршировані зеленню і часником - оригінальна і незвичайна закуска, яка чудово доповнить обідню страву і з легкістю прикрасить навіть святковий стіл. Готується вона досить просто і швидко, а виходить дуже смачно і красиво. Давайте більш детально розглянемо з вами, як приготувати фаршировані помідори і здивувати своїх близьких.
Солоні помідори, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти: помідори бурі - 12 шт.; кип'ячена вода - 3 л; оцет 6 % - 250 мл; цукровий пісок - 3 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки; часник - 15 зубчиків; свіжа зелень укропчика і петрушки - 1 пучок; гвоздика - 3 шт.; гірчиця зернова - за смаком; лавровий лист - за смаком; червоний гострий перчик - за смаком. Приготування Помідори ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. Всю зелень споліскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Часник чистимо і розрізаємо кожен зубчик на половиночки. Потім на помідорі робимо невеликий надрезик, кладемо в нього часник і трохи зелені. На дно чистої банки викладаємо часник і зелень, наповнюємо ємність помідорами. Гострий перчик промиваємо і очищаємо від насіння. Воду кип'ятимо, всипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Далі вливаємо оцет, кидаємо лавровий листочок, кладемо гірчицю , гвоздику і гострий перець. Варимо маринад 1-2 хвилини при невеликому кипінні і акуратно заливаємо їм наші помідори в банці до самого верху. Прикриваємо все кришкою і прибираємо томати в тепле місце приблизно на 3 дні. Готові помідори, фаршировані зеленню виходять в міру солоні з кислувато - солодким присмаком.
Помідори із зеленню і часником
Інгредієнти: червоні помідори - 6 шт.; часник - 2 зубчики; цибулина - 2 шт.; свіжа зелень - 10 ст. ложок; спеції. Приготування Помідори ретельно промиваємо, витираємо рушником, зрізаємо кришечку і акуратно, чайною ложечкою, виймаємо всю м'якоть. Посипаємо томати всередині сіллю і перцем за смаком. Зелень обполіскуємо, дрібно шаткуємо. Цибулини чистимо від лушпиння, рубаємо півкільцями і пасеруємо до золотистого кольору на рослинній маслечко. Часничок натираємо на дрібній терочке або просто видавлюємо через прес. Потім до нарізаної зелені викладаємо цибулька з часничком, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Отриманою начинкою акуратно наповнюємо помідори, накриваємо зверху раніше відрізаною кришечкою, і подаємо оригінальну закуску до столу.
Мариновані помідори, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти: стиглі помідори - 15 кг; вода - 1 л; свіжа зелень - 200 г; оцет яблучний - 75 мл; мед - 3 ст. ложки; велика сіль - 2 ст. ложки; часник - 5 зубчиків; гвоздика - 3 шт.; насіння коріандру - 1 ч. ложка. Приготування Помідори промиваємо й обсушуємо на рушник. Потім акуратно, за допомогою чайної ложечки, витягаємо з м'якоть томатів і перекладаємо її в тарілку. Додаємо свіжу зелень, заздалегідь промиту, обсушену і дрібно порізану. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо до зелені.
Тепер наповнюємо помідори зеленої начинкою та викладаємо їх в чисту ємність. В окрему каструлю наливаємо воду і оцет, додаємо за смаком сіль і прянощі. Ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Потім знімаємо акуратно маринад з вогню і залишаємо постояти 15 хвилин. Після цього додаємо мед і ретельно розмішуємо. Заливаємо помідори гарячим маринадом і залишаємо їх приблизно на 12 годин. Після цього накриваємо кришками і прибираємо томати рівно на добу в холодильник.