Зараз ми вам розповімо рецепт смачної закуски. Нижче вас чекають різні варіанти приготування малосольних помідорів. Вони стануть відмінним доповненням і до простого обіду, і до святкового столу.
Малосольні помідори черрі
Інгредієнти: помідори черрі - 05 кг; часник - 2 зубчики; зелень (кінза, петрушка, кріп) - 100 г; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Дрібно кришимо зелень. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з зеленню і сіллю. Тоненько зрізаємо шкірку з помідорів з двох сторін. Змішуємо помідори із зеленню і часником і вкладаємо їх у 2 поліетиленових пакети. Залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі, а потім перекладаємо в холодильник і залишаємо там годин на 12. І все! Помідори готові! Відмінним гарніром до них буде відварна картопля .
Рецепт малосольних помідор
Інгредієнти: дрібні помідори - 1 кг; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; часник - 5 зубчиків; лавровий лист - 2 шт.; чорний перець горошком - 6 шт.; естрагон - 4 гілочки; зелень, гострий перець - за смаком; вода - 1 л. Приготування Помідори миємо і видаляємо у них хвостики. На цьому місці робимо прокол зубочисткою приблизно на 1-15 см. На дно підготовленої стерильної банки укладаємо половину зелені, часнику і перцю. Зверху кладемо помідори і другу частину часнику, перцю і зелені. Готуємо розсіл: у воду додаємо цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Розмішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо хвилини 2. Після чого даємо йому охолонути приблизно до температури 40 градусів. Заливаємо помідори даними розсолом, накриваємо банку марлею і залишаємо на 2 діб при кімнатній температурі. Після цього закриваємо банку кришкою і відправляємо в холодильник для зберігання, хоча помідорчики вже повністю готові до вживання, і їх можна їсти відразу.
Малосольні помідори з часниковою начинкою
Інгредієнти: помідори - 15 кг; сіль велика - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; чорний перець - 8 горошин; духмяний перець - 8 горошин; гірчиця суха - 1 ч. ложка; лавровий лист - 10 шт; насіння кропу - 20 г; кріп, петрушка, часник, гострий перець - за смаком. Приготування Готуємо розсіл: у воді розчиняємо сіль, цукор, гірчицю, додаємо лавровий лист, насіння кропу і горошини перцю. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини, а потім даємо охолонути до кімнатної температури.
Робимо начинку: подрібнюємо кріп, петрушку і часник, гострий перець ріжемо на шматочки - їх повинно бути стільки, скільки помідорів. У кожному з них робимо надріз хрест на хрест з боку хвостика і заповнюємо сумішшю часнику і зелені, а зверху кладемо шматочок перцю.
Складаємо підготовлені помідори в каструлю шарами, між якими розкладаємо все, що є: листя хрону, що залишилася начинку, суцвіття кропу. Заливаємо все це розсолом. Зверху кладемо плоску тарілку і невеликий грузик, залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після цього помідори готові!
Малосольні зелені помідори
Інгредієнти: помідори зелені - 1 кг; сіль - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; гострий перець, часник, листя хрону, парасольки кропу, перець запашний горошком - за смаком. Приготування У кожному помідорі робимо кілька проколів виделкою в декількох місцях. Часник нарізаємо пластинами, перець ріжемо шматочками. На дно підготовленої посуду кладемо спеції, а зверху помідори. Розмішуємо сіль в 2 л води, туди ж додаємо гірчицю і цукор. Підготовленим маринадом заливаємо помідори, накриваємо кришкою або тарілкою і зверху покласти вантаж. Залишаємо дня на 3 при кімнатній температурі. А після цього перекладаємо в банку помідори і заливаємо їх розсолом. Зберігаємо в холодильнику. По даному рецепту також можна приготувати малосольні бурі помідори.
Урізноманітнити застілля допоможуть також мариновані помідори , рецепти приготування яких досить прості.