Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати курку?

Як замаринувати курку?

16-03-2015, 17:37
3 488
Як замаринувати курку?
Курятина, безумовно, смачна і без додавання будь-яких маринадів - сіль, перець і м'ясо можна готувати. Але для тих, хто хоче урізноманітнити курку різними ароматами, рекомендуємо використовувати прості в приготуванні маринади, з якими навіть щоденне поглинання курятини перетвориться в захоплюючу гастрономічне пригода.
Як смачно замаринувати курку в пиві?
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • кумин - 1/4 ч. ложки;

  • кайенский перець - 1/4 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • пиво - 1 ст.;

  • сік 1/2 лимона;

  • свіжа петрушка - жменя.


  • Приготування
    В невелику емальовану ємність наливаємо оливкову олію, додаємо до нього сіль, змішану з сушеним цибулею, солодку, або копчену паприку, мелений кумін, обидва види перців, пропущений через прес часник, а також подрібнену зелень. Розводимо однорідну суміш лимонним соком, а потім поступово вливаємо в маринад світле пиво.
    Такий вид маринаду згодиться для приготування курячих гомілок, крил, стегон або стегенець . Маринуватися м'ясо повинно 2-3 години.
    Як замаринувати курку в соєвому соусі?
    Замаринувати курку таким чином можна для запікання в духовці або смаження на сковороді. Солодка медова скоринка покриє м'ясо рівним глянцевим шаром, а традиційні східні прянощі зроблять блюдо ароматним.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • мед - 5 ст. ложок;

  • часник - 4 зубчики;

  • мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Оливкова олія і соєвий соус збиваємо в емульсію і змішуємо з рідким медом. Додаємо в суміш пропущений через прес часник, мелений імбир і перець. Сіль додаємо до смаку.
    З таким маринадом можна приготувати будь-яку частину курки або ж запекти її цілком.

    Як замаринувати курку в майонезі?


    Питанням про те, в чому можна замаринувати курку, багато хто навіть не задаються, а відразу хапаються за банку майонезу. Ми додамо певної пікантності цьому всюдисущому соусу.
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • оцет - 1/2 ст.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • вустерширський соус - 3 ст. ложки;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • чебрець - 2 ст. ложки;

  • часник сушений - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Збиваємо олію з оцтом і майонезом. В отриману базу для маринаду додаємо лимонний сік і вустерширський соус. Щедро приправляємо суміш сіллю і перцем, додаємо чебрець і часник.
    Готовий маринад чудово підходить для приготування курячого філе. Через 30 хвилин, проведених в суміші для маринування, м'ясо буде готове до подальших маніпуляціям.
    Як замаринувати курку в кефірі?
    Інгредієнти:

  • кефір - 2 ст.;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • кленовий сироп - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розтираємо В ступці часникові зубчики з сіллю і перцем в кашку. Окремо розтираємо в порошок кумін і змішуємо його з кленовим сиропом. Додаємо суміш до часнику, заливаємо олією і збиваємо до однорідності. Тепер залишається лише розвести масляну основу для маринаду кефіром. Маринування в подібній суміші займе від 30 хвилин до 2 годин.
    Як замаринувати курку в оцті?
    Інгредієнти:
    Як замаринувати курку?


  • бальзамічний оцет - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • коричневий цукор - 4 ч. ложки.


  • Приготування
    Бальзамічний оцет злегка розігріваємо і розчиняємо в ньому цукор. Змішуємо оцет з маслом і заливаємо готовим маринадом куру. Через годину курятину можна готувати, при цьому, під час готування, поливаємо м'ясо залишками маринаду.
    Якщо ви не знаєте, як замаринувати курку для копчення, цей простий рецепт також вас виручить.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для креветок
    Маринад для креветок
    Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
    Рецепт маринаду для свинини
    Рецепт маринаду для свинини
    В весняний і літній період багато хто з нас виїжджають на пікніки або дачі. Незмінним супутником таких виїздів стає приготування м'ясних страв на
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
    Маринад для курки гриль
    Маринад для курки гриль
    Любите поїсти соковиту і апетитну курочку гриль? Тоді вчіться її не тільки правильно смажити, але і маринувати. Як? Скориставшись одним з рецептів,