Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт маринаду для свинини

Рецепт маринаду для свинини

16-03-2015, 17:37
1 498
Рецепт маринаду для свинини
Як тільки на вулиці починає теплішати, душа кожного жителя наших країв тягнеться на природу. Незмінним супутником таких подорожей, як правило, стає ситний пікнік, коронною стравою якого є шашлик або м'ясні страви на грилі. Найчастіше для таких трапез вибирається свинина, від того, в цій статті ми розглянемо рецепти найсмачніших маринадів для свинини, які урізноманітнюють вашу трапезу.

Як приготувати маринад для свинини?


Інгредієнти:

  • свіжий перець чилі - 2-3 шт.;

  • кумін -1 ч. ложка;

  • коринадр - 1 ч. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сухе червоне вино - 2 ст. ложки;

  • винний оцет - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Свіжі перці кладемо на гриль і залишаємо на вогні до тих пір, поки шкірка не почорніє. Далі знімаємо з перців шкірку, видаляємо насіння і плівки. Кладемо перці в ступку разом з іншими прянощами і перетираємо все в кашку. Окремо пюрируем цибулю з часником і додаємо ароматну суміш в маринад. Розбавляємо маринад оцтом і вином і змащуємо з м'ясо. Маринувати свинину в такій суміші можна від 30 хвилин до доби.

    Маринад для свинини, приготовленої в духовці або на багатті


    Інгредієнти:

  • шматочки ананаса - 1 ст.;

  • соєвий соус - 1/3 ст.;

  • мед - 1/3 ст.;

  • винний оцет - 1/4 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка;

  • мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес і кладемо в блендер разом з шматочками ананаса і прянощами. Збиваємо вміст блендера в однорідне пюре, після чого доповнюємо пюре медом, винним оцтом і соєвим соусом . Натираємо маринадом шматки свинини і залишаємо маринуватися.
    М'ясо, приготоване в такому маринаді, незалежно від способу готування порадує вас як власним смаком, так і рум'яної карамелізованою скоринкою.

    Гірчичний маринад для свинини


    Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 1/3 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • білий винний оцет - 1/4 ст.;

  • сухий шавлія - 1 ст. ложка;

  • Рецепт маринаду для свинини

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У ступку кладемо шавлія, лавровий лист, часник і дрібку солі, перетираємо все до однорідності, після чого змішуємо отриману пасту з гірчицею. Розводимо гірчичну суміш оливковою олією і оцтом. Заливаємо маринадом шматочки свинини і залишаємо просочитися смаком і ароматному на 2-3 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
    Маринад для оселедця
    Маринад для оселедця
    Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,