Як тільки на вулиці починає теплішати, душа кожного жителя наших країв тягнеться на природу. Незмінним супутником таких подорожей, як правило, стає ситний пікнік, коронною стравою якого є шашлик або м'ясні страви на грилі. Найчастіше для таких трапез вибирається свинина, від того, в цій статті ми розглянемо рецепти найсмачніших маринадів для свинини, які урізноманітнюють вашу трапезу.
Як приготувати маринад для свинини?
Інгредієнти: свіжий перець чилі - 2-3 шт.; кумін -1 ч. ложка; коринадр - 1 ч. ложка; кориця - щіпка; орегано - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; цибулю-шалот - 2 шт.; сіль - 1 1/2 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки; сухе червоне вино - 2 ст. ложки; винний оцет - 5 ст. ложок. Приготування Свіжі перці кладемо на гриль і залишаємо на вогні до тих пір, поки шкірка не почорніє. Далі знімаємо з перців шкірку, видаляємо насіння і плівки. Кладемо перці в ступку разом з іншими прянощами і перетираємо все в кашку. Окремо пюрируем цибулю з часником і додаємо ароматну суміш в маринад. Розбавляємо маринад оцтом і вином і змащуємо з м'ясо. Маринувати свинину в такій суміші можна від 30 хвилин до доби.
Маринад для свинини, приготовленої в духовці або на багатті
Інгредієнти: шматочки ананаса - 1 ст.; соєвий соус - 1/3 ст.; мед - 1/3 ст.; винний оцет - 1/4 ст.; часник - 2 зубчики; мелений імбир - 1 ч. ложка; мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки. Приготування Часник пропускаємо через прес і кладемо в блендер разом з шматочками ананаса і прянощами. Збиваємо вміст блендера в однорідне пюре, після чого доповнюємо пюре медом, винним оцтом і соєвим соусом . Натираємо маринадом шматки свинини і залишаємо маринуватися.
М'ясо, приготоване в такому маринаді, незалежно від способу готування порадує вас як власним смаком, так і рум'яної карамелізованою скоринкою.
Гірчичний маринад для свинини
Інгредієнти: діжонська гірчиця - 1/3 ст.; оливкова олія - 1/4 ст.; білий винний оцет - 1/4 ст.; сухий шавлія - 1 ст. ложка; лавровий лист - 2-3 шт.; часник - 1 зубчик; сіль - за смаком. Приготування У ступку кладемо шавлія, лавровий лист, часник і дрібку солі, перетираємо все до однорідності, після чого змішуємо отриману пасту з гірчицею. Розводимо гірчичну суміш оливковою олією і оцтом. Заливаємо маринадом шматочки свинини і залишаємо просочитися смаком і ароматному на 2-3 години.