Вернуться назад Распечатать

Рецепт маринаду для свинини

Рецепт маринаду для свинини
Як тільки на вулиці починає теплішати, душа кожного жителя наших країв тягнеться на природу. Незмінним супутником таких подорожей, як правило, стає ситний пікнік, коронною стравою якого є шашлик або м'ясні страви на грилі. Найчастіше для таких трапез вибирається свинина, від того, в цій статті ми розглянемо рецепти найсмачніших маринадів для свинини, які урізноманітнюють вашу трапезу.

Як приготувати маринад для свинини?


Інгредієнти:

  • свіжий перець чилі - 2-3 шт.;

  • кумін -1 ч. ложка;

  • коринадр - 1 ч. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сухе червоне вино - 2 ст. ложки;

  • винний оцет - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Свіжі перці кладемо на гриль і залишаємо на вогні до тих пір, поки шкірка не почорніє. Далі знімаємо з перців шкірку, видаляємо насіння і плівки. Кладемо перці в ступку разом з іншими прянощами і перетираємо все в кашку. Окремо пюрируем цибулю з часником і додаємо ароматну суміш в маринад. Розбавляємо маринад оцтом і вином і змащуємо з м'ясо. Маринувати свинину в такій суміші можна від 30 хвилин до доби.

    Маринад для свинини, приготовленої в духовці або на багатті


    Інгредієнти:

  • шматочки ананаса - 1 ст.;

  • соєвий соус - 1/3 ст.;

  • мед - 1/3 ст.;

  • винний оцет - 1/4 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка;

  • мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес і кладемо в блендер разом з шматочками ананаса і прянощами. Збиваємо вміст блендера в однорідне пюре, після чого доповнюємо пюре медом, винним оцтом і соєвим соусом . Натираємо маринадом шматки свинини і залишаємо маринуватися.
    М'ясо, приготоване в такому маринаді, незалежно від способу готування порадує вас як власним смаком, так і рум'яної карамелізованою скоринкою.

    Гірчичний маринад для свинини


    Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 1/3 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • білий винний оцет - 1/4 ст.;

  • сухий шавлія - 1 ст. ложка;

  • Рецепт маринаду для свинини

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У ступку кладемо шавлія, лавровий лист, часник і дрібку солі, перетираємо все до однорідності, після чого змішуємо отриману пасту з гірчицею. Розводимо гірчичну суміш оливковою олією і оцтом. Заливаємо маринадом шматочки свинини і залишаємо просочитися смаком і ароматному на 2-3 години.