Маринад для крилець
Крім свіжості і якості курятини, смак кінцевого страви визначає все ж маринад. Саме від маринаду залежить ступінь солоності, гостроти, або солодощі кури, а, отже, і те, доведеться вона вам і вашим близьким за смаком. Ми постараємося здійснити останню задачу, зібравши в цій статті різноманітні рецепти маринадів для курячих крилець.
Медовий маринад для курячих крилець в духовці
Інгредієнти:
сік 1 лимона;
мед - 3 ст. ложки;
подрібнений часник - 2 ч. ложки;
кумін - 1 1/2 ч. ложки;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У скляну тарілку видавлюємо сік 1 лимона і змішуємо його за допомогою віночка з подрібненим часником, медом, кумином, орегано, сіллю і перцем. Розводимо маринад оливковою олією. Підготовлені курячі крильця занурюємо в маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Курятина повинна маринуватися від 30 хвилин до 2 годин, після чого її можна викладати на деко і запікати при 200 градусах 20-25 хвилин.
Курячі крильця в апельсиновому маринаді
Інгредієнти:
апельсиновий сік - 1/4 ст.;
соєвий соус - 1 /4 ст.;
часник - 2 зубчики;
перець чилі - за смаком.
Приготування
У мисці змішуємо апельсиновий сік , соєвий соус і часник. Додаємо подрібнений чилі без насіння за смаком. У готовий маринад занурюємо крильця і залишаємо їх у холодильнику на 2 години.
Курячі крильця в імбирному маринаді
Інгредієнти:
соєвий соус - 1/2 ст.;
коричневий цукор - 1/4 ст.;
подрібнений імбир - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
кунжутне масло - 2 ч. ложки;
чорний перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Часник пропускаємо через прес і кладемо в глибоку миску разом з імбиром. Слідом додаємо соєвий соус, кунжутне масло і цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо перець. Занурюємо курячі крильця в маринад і залишаємо в холодильнику на 12-24 години.
Маринад для копчення крилець
Інгредієнти:
сіль - 1 ч. ложка;
перець - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
соус «Табаско» - за смаком.
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти в мисці й натираємо ними курячі крила. Залишаємо все промаринуватися 2-3 години при кімнатній температурі, або 5-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до копчення крилець.
Маринад для гострих курячих крилець гриль
Інгредієнти:
темне пиво - 380 мл;
кунжутна олія - 3 ст. ложки;
часник - 5 зубчиків;
сушений орегано - 1 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 1/2 ч. ложки;
чорний перець (мелений) - 1 ч. ложка;
кайенский перець - 1/2 ч. ложки.
Приготування
В мисці з допомогою віночка збиваємо темне пиво з кунжутним маслом, подрібненим часником, орегано, сіллю і перцем. Курячі крильця кладемо в пакет з замком і заливаємо слідом маринад. Замок, відповідно, закриваємо, а куру залишаємо маринуватися на 24-36 годин. Після, можна готувати крильця будь-яким зручним для вас способом, в нашому випадку - за допомогою гриля. Завзяті любителі гострого можуть полити готові крильця маслом чилі, або посипати самим подрібненим перцем.
Маринад для крилець барбекю
Інгредієнти:
кетчуп - 1 ст.;
коричневий цукор - 1/2 ст.;
яблучний оцет - 1 ст. ложка;
соус чилі - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ч. ложка;
кумин - 1/2 ч. ложки;
курячі крильця - 1 1/2 кг
Приготування
Курячі крильця розрізаємо по суглобам, миємо й обсушуємо паперовим рушником.
У мисці змішуємо кетчуп з соусом чилі і соєвим соусом. Додаємо в суміш коричневий цукор, кумін і оцет. Делі маринад на 2 частини, в одну з яких занурюємо курятину. Тепер залишається почекати 30 хвилин, після чого куру можна викладати на деко і запікати 25 хвилин при 190 градусах, кожен 7-10 хвилин, обмазуючи крильця другою половиною маринаду.
Медовий маринад для курячих крилець в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У скляну тарілку видавлюємо сік 1 лимона і змішуємо його за допомогою віночка з подрібненим часником, медом, кумином, орегано, сіллю і перцем. Розводимо маринад оливковою олією. Підготовлені курячі крильця занурюємо в маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Курятина повинна маринуватися від 30 хвилин до 2 годин, після чого її можна викладати на деко і запікати при 200 градусах 20-25 хвилин.
Курячі крильця в апельсиновому маринаді
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо апельсиновий сік , соєвий соус і часник. Додаємо подрібнений чилі без насіння за смаком. У готовий маринад занурюємо крильця і залишаємо їх у холодильнику на 2 години.
Курячі крильця в імбирному маринаді
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропускаємо через прес і кладемо в глибоку миску разом з імбиром. Слідом додаємо соєвий соус, кунжутне масло і цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо перець. Занурюємо курячі крильця в маринад і залишаємо в холодильнику на 12-24 години.
Маринад для копчення крилець
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти в мисці й натираємо ними курячі крила. Залишаємо все промаринуватися 2-3 години при кімнатній температурі, або 5-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до копчення крилець.
Маринад для гострих курячих крилець гриль
Інгредієнти:
Приготування
В мисці з допомогою віночка збиваємо темне пиво з кунжутним маслом, подрібненим часником, орегано, сіллю і перцем. Курячі крильця кладемо в пакет з замком і заливаємо слідом маринад. Замок, відповідно, закриваємо, а куру залишаємо маринуватися на 24-36 годин. Після, можна готувати крильця будь-яким зручним для вас способом, в нашому випадку - за допомогою гриля. Завзяті любителі гострого можуть полити готові крильця маслом чилі, або посипати самим подрібненим перцем.
Маринад для крилець барбекю
Інгредієнти:
Приготування
Курячі крильця розрізаємо по суглобам, миємо й обсушуємо паперовим рушником.
У мисці змішуємо кетчуп з соусом чилі і соєвим соусом. Додаємо в суміш коричневий цукор, кумін і оцет. Делі маринад на 2 частини, в одну з яких занурюємо курятину. Тепер залишається почекати 30 хвилин, після чого куру можна викладати на деко і запікати 25 хвилин при 190 градусах, кожен 7-10 хвилин, обмазуючи крильця другою половиною маринаду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Крильця в медово гірчичному соусі
Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Курячі крильця на сковороді
Курячі крильця - улюблені ласощі багатьох. І природно, що багато господині смажать їх у фритюрі у великій кількості масла, що є досить корисним. Але
Крильця, запечені в духовці
Страви з курячих крилець виходять дуже смачними і смачними, готувати їх легко і приємно. Сьогодні ми вам розповімо, як можна запекти крильця в
Гострі крильця
Гострі крильця - чудова закуска до пива, а на додаток з салатом, виходить повноцінний обід або вечерю. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних
Курячі крильця в аерогрилі
Хрусткі курячі крильця люблять абсолютно всі, проте не завжди виходить приготувати їх належним чином. Щоб ваше блюдо вийшло красивим і неймовірно