Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для крилець

Маринад для крилець

16-03-2015, 17:38
5 017
Маринад для крилець
Крім свіжості і якості курятини, смак кінцевого страви визначає все ж маринад. Саме від маринаду залежить ступінь солоності, гостроти, або солодощі кури, а, отже, і те, доведеться вона вам і вашим близьким за смаком. Ми постараємося здійснити останню задачу, зібравши в цій статті різноманітні рецепти маринадів для курячих крилець.
Медовий маринад для курячих крилець в духовці
Інгредієнти:

  • сік 1 лимона;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • подрібнений часник - 2 ч. ложки;

  • кумін - 1 1/2 ч. ложки;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У скляну тарілку видавлюємо сік 1 лимона і змішуємо його за допомогою віночка з подрібненим часником, медом, кумином, орегано, сіллю і перцем. Розводимо маринад оливковою олією. Підготовлені курячі крильця занурюємо в маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Курятина повинна маринуватися від 30 хвилин до 2 годин, після чого її можна викладати на деко і запікати при 200 градусах 20-25 хвилин.
    Курячі крильця в апельсиновому маринаді
    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік - 1/4 ст.;

  • соєвий соус - 1 /4 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    У мисці змішуємо апельсиновий сік , соєвий соус і часник. Додаємо подрібнений чилі без насіння за смаком. У готовий маринад занурюємо крильця і залишаємо їх у холодильнику на 2 години.
    Курячі крильця в імбирному маринаді
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • подрібнений імбир - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • кунжутне масло - 2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес і кладемо в глибоку миску разом з імбиром. Слідом додаємо соєвий соус, кунжутне масло і цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо перець. Занурюємо курячі крильця в маринад і залишаємо в холодильнику на 12-24 години.
    Маринад для копчення крилець
    Інгредієнти:

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • соус «Табаско» - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти в мисці й натираємо ними курячі крила. Залишаємо все промаринуватися 2-3 години при кімнатній температурі, або 5-6 годин в холодильнику, після чого можна приступати до копчення крилець.
    Маринад для гострих курячих крилець гриль
    Інгредієнти:

  • темне пиво - 380 мл;

  • кунжутна олія - 3 ст. ложки;

  • часник - 5 зубчиків;

  • сушений орегано - 1 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець (мелений) - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    В мисці з допомогою віночка збиваємо темне пиво з кунжутним маслом, подрібненим часником, орегано, сіллю і перцем. Курячі крильця кладемо в пакет з замком і заливаємо слідом маринад. Замок, відповідно, закриваємо, а куру залишаємо маринуватися на 24-36 годин. Після, можна готувати крильця будь-яким зручним для вас способом, в нашому випадку - за допомогою гриля. Завзяті любителі гострого можуть полити готові крильця маслом чилі, або посипати самим подрібненим перцем.
    Маринад для крилець барбекю
    Інгредієнти:

  • кетчуп - 1 ст.;

  • коричневий цукор - 1/2 ст.;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • соус чилі - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ч. ложка;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • Маринад для крилець

  • курячі крильця - 1 1/2 кг


  • Приготування
    Курячі крильця розрізаємо по суглобам, миємо й обсушуємо паперовим рушником.
    У мисці змішуємо кетчуп з соусом чилі і соєвим соусом. Додаємо в суміш коричневий цукор, кумін і оцет. Делі маринад на 2 частини, в одну з яких занурюємо курятину. Тепер залишається почекати 30 хвилин, після чого куру можна викладати на деко і запікати 25 хвилин при 190 градусах, кожен 7-10 хвилин, обмазуючи крильця другою половиною маринаду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крильця в клярі
    Крильця в клярі
    Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Курячі крильця на сковороді
    Курячі крильця на сковороді
    Курячі крильця - улюблені ласощі багатьох. І природно, що багато господині смажать їх у фритюрі у великій кількості масла, що є досить корисним. Але
    Крильця, запечені в духовці
    Крильця, запечені в духовці
    Страви з курячих крилець виходять дуже смачними і смачними, готувати їх легко і приємно. Сьогодні ми вам розповімо, як можна запекти крильця в
    Гострі крильця
    Гострі крильця
    Гострі крильця - чудова закуска до пива, а на додаток з салатом, виходить повноцінний обід або вечерю. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних
    Курячі крильця в аерогрилі
    Курячі крильця в аерогрилі
    Хрусткі курячі крильця люблять абсолютно всі, проте не завжди виходить приготувати їх належним чином. Щоб ваше блюдо вийшло красивим і неймовірно